Покажи Публикации - Златко
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 142 143 [144]
2146  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Разархивиране на WinZip -: Mar 08, 2004, 12:12
Цитат (sebastianz55 @ Март 08 2004,12:58)
а защо просто на цъкнеш с десен бутон и не разархивираш с програмата, която е асоциирана с това, по подразбиране при Мадрейк?

Първоначално пробвах  така, което е съвсем естествено, но ми даде някаква грешка - не разпознава файловия формат или нещо подобно. ':0'

Златко  '<img'>
2147  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Разархивиране на WinZip -: Mar 08, 2004, 12:05
Цитат
Отваряш една конзола...

Благодаря! '<img'>

Ще го пробвам в къщи.
Все пак няма ли и по-прост начин? Ако има, бих предпочел него. Ако няма ще трябва да се задоволя с този. '<img'>
 
Златко  '<img'>
2148  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Разархивиране на WinZip -: Mar 08, 2004, 10:38
Добър ден! '<img'>

Знам, че може да изглежда смешно, обаче бих искал да попитам как да си разархивирам WinZip файлове? '<img'> Имам Мандрейк Линукс 9.0 (отскоро, но ей сега ще си поръчам 9.2) и там има някаква програма за разархивиране, обаче не мога да отворя зипнати файлове с нея.
Въпросът ми е трябва ли да имам нещо “по-специално” или в Мандрейка всичко си има, а аз просто не знам как да боравя с него.
Прощавайте ако ви смущавам с такъв въпрос. '<img'> Не съм спец по компютрите, а просто user на който много му харесва идеята за свободата на софтуера. Затова се обръщам към  вас - хора дето знаят - за съвет.
Please, help!
 
Златко  '<img'>
2149  Нетехнически теми / Коментар / Чичо Бил пак е на върха -: Mar 01, 2004, 11:58
Цитат (n_antonov @ Фев. 27 2004,19:19)
А защо си мислиш, че "чичко Бил" и парите му особено ни интересуват?

Защото са взети от обикновените потребители чрез монополно извиване на ръцете.  '<img'>
Просто заради това. А, също и защото ги ограничават и оковават със забрани да се разпореждат със софтуера както смятат за добре (копиране, даване на приятели, инсталация на повече машини и пр.). '<img'>

Златко
2150  Преводи / Преводи на програми / Превод на КДЕ -: Mar 01, 2004, 11:44
Благодаря зя информацията! '<img'>

Тези правила за превод съм ги разглеждал, както и речника.
Мисля, че много скоро ще мога да започна, т.е. да се пробвам да преведа нещо, пък да видим какво ще излезе...
Аз съм от Варна и дори бихме могли да се видим, ако възникне подходяща възможност, за да обсъдим накратко какви са тънкостите и методите на превода и тестването, както и други неща свързани с Линукс.
Е, само при подходяща възможност и желание.

Мисля, че нещата се движат в благоприятна посока. А пък Мандрейк ме изненада много приятно и не е толкова труден, колкото си го предствях, особено когато намериш “Контролен център”. '<img'>
Жалко, че досега съм бил в неведение по отношение на Линукс. Да се надяваме, че такива като мен ще стват все повече и повече и един ден ще осъмнем с констатацията, че болшинството от хората ползват GNU/Linux. '<img'>

Златко
2151  Нетехнически теми / Коментар / Чичо Бил пак е на върха -: Feb 27, 2004, 13:32
Привет! '<img'>

Вижте на какво попаднах.
За поредна година Бил Гейтс - шефът на Майкрософт, си остава най-богатият човек на света с повече от 40 млрд. долара според ежегодния отчет на Форбс.
Нищо ново, нали? Щом 95% от компютрите в света използват Уиндоуса на Майкрософт, защо да не е най-богатият на света?  '<img'>

Поздрави! '<img'>
2152  Преводи / Преводи на програми / Превод на КДЕ -: Feb 27, 2004, 10:59
Здравейте! '<img'>

Погледнах тук темата и имам да задам няколко въпроса, които ме интересуват относно превода на КДЕ и Линукс.
Тази седмица си сложих (т.е. сложиха ми) Мандрейк на компютъра, защото обожавам идеята за “open source” и не ми харева политиката на Майкрософт на извиване на ръцете и изнудване в качеството му на монополист. Освен това не мога да си позволя скъпия Уиндоус, който си струва една доста прилична сума в комбинация с офис пакета (за съжаление моите финансови възможности са доста скромни, а вярвам, че и на много наши сънародници също). Но нямам намерение да се чувствам престъпник (по определението на Майкрософт), като ползвам нелегален софтуер.
Все още разучаввам моя нов Мандрейк и има доста различни неща от Уиндоуса, който ползвам на работа и с който съм свикнал.
По принцип, аз съм човек от типа “user”, които не е много на ти с техниката. От ДОС и програмиране нищо не разбирам. От английски обаче що-годе мога да кажа  разбирам и смятам, че мога да допринеса за превода на КДЕ и Линукс. Там където не се изискват специфични умения, а само трябва да се замени текста на английски с превод на български. Е, може би с някои по елемнтарни команди.
Възможно ли е това?
И още нещо: възможно ли е да се превежда под Уиндоус или трябва да е под Линукс? Идеята ми е да го превеждам под Уиндоус, а ако е необходимо, да го тествам вкъщи под Линукс.
Може ли накой да ми каже дали ще мога да участвам в превода и да ме насочи съответно към отговорен човек, който да ми възложи  файл за превод?

Благодаря предварително!  '<img'>
Страници: 1 ... 142 143 [144]