Покажи Публикации - laskov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 205
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 18, 2022, 23:17
...

PS: защо някой не пусне подобна графика/прогноза за цената на бензина, не до 2050-та, само до края на 2022  :o

5 лева. Но ще е димокраси бензин. ;D Щото руска инвазия, детски хепатити, педерастия при маймуните, ковид ню поредна уейв и т.н.
Предполагам, че коментирайки цената на горивата, сте запознати с дейността и влиянието на Лукойл относно складовете и на Литаско по отношение на търговията. Щото "димокраси" в случая не е релевантно.
2  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 17, 2022, 23:23
dd rescure  какво прави като настъпи бад сектор.... пропуска го? и прави факе четене?

защото обикновенното dd прекъсва.
ddrescue се стартира два пъти с различни опции, но с използване на един и същ лог файл. При първото стартиране той копира клъстери, като в лог файла записва проблемните. При второто стартиране копира само проблемните клъстери, но вече сектор по сектор, като му се задава по колко пъти да се опитва да прочете всеки от проблемните сектори.
Междувременно, с dmesg може да се гледат грешките, които съобщава ядрото, но това е без практическа полза. ddrescue текущо показва обема на изкопираните данни и скоростта на копиране.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 17, 2022, 16:36
А пък Индия обмисля да увееличи търговията си с Русия  ;D
Това е съвсем логично. Щом като русия е нежелан партньор за ЕС, УК и САЩ, ще се нуждае от много неща, които са си доставяли от тях и сега ще е склонна на по-високи цени, за да го достави. Като доставчик, петрол - бол, газ - бол. Търсят се купувачи. Т.е., ще са склонни на по-ниски цени, само и само да продават. Така би си мислил един търговец, пък дали сметката ще се окаже вярна, един путин знае.
4  Програмиране / Общ форум / Re: Възстановяване на данни от умиращ твърд диск -: Jun 14, 2022, 23:22
Това е дистрибуцията
https://www.system-rescue.org/

Това е програмата (има я в дистрибуцията)
https://www.gnu.org/software/ddrescue/

Ето упътване за ползване
https://www.gnu.org/software/ddrescue/manual/ddrescue_manual.html

В някакъв момент може да пробваш да демонтираш платката му. Има едни островчета, които контактуват с едни пъпки на диска. Та тези островчета с една хартия ги потъркай, за да свалиш окиса и го сглоби. Може и да има някакъв положителен ефект.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 13, 2022, 12:06
Ако не съм със САЩ и ЕС съм с Русия?
Че то кой остана бе пич - марсианците ли?! Да, те не са черни или бели, а са зелени.
Кой остана? Китай? Защо изобщо трябва да симпатизирам на някого? За да има заради какво да ме хулиш ли? Според теб съм длъжен, да съм някакъв *фил, щото са ти тикави представите ли?  Ами, бъркаш
В детската градина (преди години :) ):
- Ти от кой отбор си?
- Ъ-ъ ..., ами-и ... от никой.
- Значи си от "Левски"!
- Защо от "Левски"?
- Защото аз съм от ЦСКА!
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 09, 2022, 21:22
@laskov, ти обърна ли внимание новата говорителка на Белия дом ( онази черната французойка ), как обясняваше, че икономиката на САЩ била в по-цветущо положение отвсякога? ...
Това в каква връзка ме питаш?
Пак прегледах статията, към която съм сложил препратка, да не би нещо да съм се объркал. Мисля, че ти си се объркал.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 09, 2022, 16:10
"Хората искат да бъдат лъгани"
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 08, 2022, 12:53
   Църквата е паразитна институция и винаги е била такава.
...
За още подробности, ако се интересува някой, може да прочете замечанията към текста на "Горски пътник" от Г. С. Раковски.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 06, 2022, 09:44

„Меринджей“ произлиза от ...
„Меринджей“ произлиза от едно интервю на циганка по телевизията, която искаше да каже "мениджър".
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Сравнение на компютри -: Jun 03, 2022, 10:50
...Изобщо на сд карта е много ненадежно.

-----------
Това не е вярно. Вече 7 години ползвам 9 броя OLinuXino-та с различна натовареност. Навремето си играх да сменя файловата система от ext3 на ext2, уж за да ги пазя. Оказа се голяма грешка. Бях оставил 1 на ext3 и само то работеше безотказно след токови удари и спирания на тока.

Сега имат вече и 4 ядрено 64 битово. А20 има SATA. Предполагам, че и новото има.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: Jun 03, 2022, 10:42
Да не пускам тема за нова война ...
Китай търси "меки и твърди" методи за унищожаване на Starlink
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 02, 2022, 12:29
...  Варна, ...
А чуваш ли вечер песента на чухала? :)
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 30, 2022, 10:42
За щастие, повечето хора оценяват живота си като смислен и са със самочувствие, че са постигнали нещо.

Ако наистина ме е страх от нещо, то това са тези хора, които наистина си вярват, че от тях нещо зависи и променят нещата. Истинските хищници не са тигрите, лъвовете, вълците, които е ясно, че ще те умъртвят дори да не те изядат, а точно тези олигофрени, които си вярват. Злото по света ще е живо, докато тези съществуват.
Ти визираш друг тип хора. Аз имам предвид тези, които са направили например машина, или джаджа някаква, или написали програма, или построили къща и това нещо се ползва от много други хора и никой дори не се сеща да попита кой го е измислил и кой го е направил.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 29, 2022, 23:45
А откога ще го броим изгонването на милиони хора от домовете им и така нататък, от американските "операции" в Ирак, от Косово, или от по-после?


А що не скачахте така при конфликтите в Сирия, в Либия, в Ирак или там може да се изгонят милиони хора от домовете им, понеже е далече, равнодушни сте и не ви засяга толкова, ала сега не е баш точно така.


Ако оправдавахме всяко ново зло с предишно такова, злото щеше да се множи в не знам каква прогресия. И всички щяхме да сме злодеи.
За щастие, повечето хора оценяват живота си като смислен и са със самочувствие, че са постигнали нещо. Останалите (вероятно) търсят отмъщение.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 26, 2022, 22:24
1. Украйна по какъв начин се е формирала териториално, какво е било преди нея.
2. Защо Екатерина II е изпращала емисари в Европа с цел да заселят този регион с хора от Европа.
3. Защо областите с индустриализация и тежка промишленост, където са конфликтните региони, са отстъпени териториално на Украйна.
3. Как се е изградило етническото съсловие в Украйна, населението и като какво се самоопределя(националната идентичност).
4. Какво представлява ОУН, кой е Андрий Мелник(освен известния на всички ни Степан Бандера), защо ОУН се е разцепил.

Коя от тези точки оправдава в настоящето изгонването на милиони хора от домовете им, разрушаването на заводи и жилища, окупирането на територия, опита за превземане на столица на държава?
В близките 10 години никой европеец няма да е щастлив. Много неевропейци - също. И независимо от точките, които проруските кресльовци изброяват, путин ще остане в историята като велик, ама злодей.
Страници: [1] 2 3 ... 205