Покажи Публикации - n_antonov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 80
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Въпрос за инициативата "домейн .бг" -: Dec 21, 2006, 15:24
Цитат (Blue @ Дек. 21 2006,17:57)
Точно тук е идеята - да е БЪЛГАРСКИ. И не виждам къде е проблема - точно това е идеята и в Китай, и в Русия.

Идеята е глупава и противоречи на природата на Мрежата изобщо (да се сепаратизираме по национални белези), а поставянето на нещата в контекста на Китай и Русия изобщо не говори добре за идеята, напротив. Прилича на нещо като причисляване към комунистическия интернационал.

Понеже виждам, че се учиш бързо, сега, след като научи всичко за DNS-протокола, идва ред да се насочиш към темата BGP и управление на автономни системи'<img'>
17  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Gento vs slackware -: Dec 20, 2006, 06:17
Много са странни тези мнения против дистрибуциите, които поддържат зависимости на пакетите (софтуерен пакет не означава непременно binary!), защото усложнявали нещата и уж пречели на администратора да прави каквото и както си поиска. Това е като да кажеш, че педалите на колата ти пречат и затова решаваш да ги изкорубиш, за да ти е по-лесно.



18  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux – Пълно ръководство -: Dec 17, 2006, 21:39
Книгата оппеделено си струва парите. Няма да сгрешиш, ако си я купиш и ако я прочетеш. Със сигурност ще научиш много трикове и принципни неща за Линукс, на които в нета можеш да попаднеш само случайно или никога.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Nfs със remote login -: Dec 17, 2006, 21:36
Това се прави с пренасянето на потребителското удостоверяване към LDAP. За целта трябва да настроиш вместо pam_unix сървърът и клиентските станции да използват pam_ldap, като на сървъра инсталираш OpenLDAP и го настроиш да отговаря за потребителските акаунти.

Документация по темата има доста в интернет. Реализира се лесно, ако си запознат принципно с нещата.
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Ползвате ли voip -: Dec 15, 2006, 17:48
Ползваме Asterisk PBX, интерфейсни платки на Digium (ISDN PRI E1/T1), TDM40XX от 4 до 24 порта (FXO/FXS), Beronet (ISDN BRI x2, x4, x8), Debian GNU/Linux и баяти сървъри, обикновено оборудвани с по един или два Xeon-а, както и най-различни крайни устройства (най-вече IP телефони Linksys). Досещате се, че ги внедряваме в големи компании, които реализират сериозни икономии от комуникации по този начин.

Иначе, вкъщи си имам Asterisk, който е закачен по IAX към ITDNet.
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Ползвате ли voip -: Dec 14, 2006, 16:59
И ползвам, и правя всичко възможно другите да ползват'<img'>



22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да рабера, ако някой се е логнал през ssh? -: Dec 10, 2006, 20:03
Има начин, но имай предвид, че това отнема много ресурси и не става с разни shell скриптчета. Можеш да го реализираш например с нещо като RSBAC или собственоръчно да си напишеш kernel модул, който да го прави.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да рабера, ако някой се е логнал през ssh? -: Dec 06, 2006, 13:12
w
who
24  Хумор, сатира и забава / Хумор / Кои проблеми в Линукс ви вбесявят? -: Dec 05, 2006, 00:19
Ужасно ме дразни това, че работи. Понякога ми действа потискащо: каквото и да пусна, тръгва и работи, без да спира. Това е направо непоносимо.
25  Нетехнически теми / Идеи и мнения / евтин интернет? -: Dec 02, 2006, 19:35
Цитат (VladSun @ Дек. 02 2006,14:00)
Това изказване като на виден политик по никакъв начин не отговори на въпроса ми - пуснатата тема противоречи ли на правилата на форума и мястото й в тази секция ли е?

Не съм модератор на форума и не ми е работа да се занимавам с това. Този отговор достатъчен ли е? Изобщо не знам в коя секция е темата, а кракове не съм седнал да давам на никого, така че всички упреци отиват по дяволите. Забавлявайте си и по-малко се взимайте насериозно.
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / евтин интернет? -: Dec 02, 2006, 10:28
Цитат (VladSun @ Дек. 02 2006,05:30)
Всеки път ми беше смешно като чета подобни коментари, но този път - човекът съвсем отявлено иска да КРАДЕ Internet достъп (при това регулярно), а един от модераторите му отговаря невинно?!?!

А как да му отговори? виновно? Или да вземе да морализаторства - нещото, което най-много ненавиждам.

Т. нар. "ланаджийници" също крадат и дори базират целия си бизнес на кражбата. Като започнат от това, че мародерят клиентите си за какво ли не, като това да плащат за "реални" IP-адреси, и стигнем до "атрактивните" услуги като arenabg.com и data.bg. Много моля, кражбата е родила бизнес-модела на българските доставчици, така че не ми приказвайте за морал и принципи.
27  Нетехнически теми / Идеи и мнения / евтин интернет? -: Dec 01, 2006, 19:27
По начало, евтин и интернет малко не вървят заедно'<img'>

Иначе си прав, много "доставчици" наричат услугата си интернет, но всъщност доставят само www, "мирка" и mail, а някои дори и третото не правят. Позволяват си да забраняват протоколи, портове, услуги... Все неща, които би трябвало да влизат в понятието интернет.
28  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / евтин интернет? -: Dec 01, 2006, 19:27
По начало, евтин и интернет малко не вървят заедно'<img'>

Иначе си прав, много "доставчици" наричат услугата си интернет, но всъщност доставят само www, "мирка" и mail, а някои дори и третото не правят. Позволяват си да забраняват протоколи, портове, услуги... Все неща, които би трябвало да влизат в понятието интернет.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Потребителски "мъдрости" -: Nov 28, 2006, 12:21
Цитат (misho_cg @ Ноември 28 2006,11:21)
ето една глупост на доставчик

Тия трябва да се върнат в първи клас.
30  Хумор, сатира и забава / Хумор / Мнение на някои капацитети относно os -: Nov 26, 2006, 16:32
Ами, хубаво е, че хората ползват така сериозно Gimp. Това не може да не радва. Гледам, доста от пишещите там се застъпват за него и open source. Иначе, дървени тикви, дето си мислят, че комерсиално е синоним на професионално, винаги ще има.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 80