Автор Тема: Диска  (Прочетена 4914 пъти)

spawnman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 455
    • Профил
Диска
« Отговор #30 -: Apr 27, 2005, 07:56 »
Нещо не си разбрал правилно... Тук никой не е повдигал въпрос дали еди кой си е тъп, остър, изхабен, вдлъбнат или каквото се сетиш. Просто те беше домързяло да напишеш кои от възможните причини за проблема си отхвърлил и евентуално защо. Чудесно е, че си взел мерки за актуализация на ОС, за предпазване от вирусни инфекции и спайуер, за защита от мрежови атаки и всички останали безплатни екстри, които присъстват във всяко работещо на поне още десет компютъра нелегално копие на Майкрософт Уиндоус ОС '<img'> .
След като нямаш доверие на единствения инструмент, предложен от Бил Гейтс за намиране, фиксиране и отстраняване на проблеми, свързани с дисковите устройства, е най-добре да занесеш харда или компа в сервиза на твоя дилър, за да отстранят бързо и веднъж за винаги съществуващия дефект! Дано да не е нещо сериозно и да те таксуват по тънките тарифи '<img'> .
Успех!

П.П. Щях да пропусна. Имам една малка молба към теб: когато пишеш нещо, било то във форум или на друго място, отделяй малко време и за проверка на правописа. Не си мисли, че това е някакво глупаво заяждане от моя страна - просто по-приятно и лесно се чете нещо, което е написано грамотно!
Активен

Mandriva Cooker
BlackBox

FV80503200 SL27J, 82437FX TSC, 128 (4x32) MB 72pin EDO, AHA-2940UW, ST34572W, M2513A, CDU521, CTL0024, 3C509b-TPC, 215R3PUA22, FP767-12

Drakula

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 319
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
Диска
« Отговор #31 -: Apr 27, 2005, 09:38 »
И аз да се намеся по темата... Преди време съквартиранта ми имаше подобен проблем с инсталацията на XP.
Тогава всъщност проблема тръгна от там, че дъното му не поддъжаше напълно диска му (някакъв Maxtor на 200GB). Можеше от него да види само 137GB.
Та за целта той намери някакъв инструмент от сайта на Maxtor, който беше ISO на bootable CD и като зареди може да инсталира някакъв драйвер, който по супер_революционна_технология и зареждайки се преди всякакви ОС loader-и води до "виждане" на целия хард.
След инсталирането на това животинче Windows си се инсталира и нямаше проблеми (е, поне за 1 ден '<img'> ). На следващия ден XP-то се прецака и даже не щеше да boot-не. Всички опити за инсталация водеха дотам, че се стигаше до един момент, вкойто XP гордо заявява, че еди_кой_си_файл бил corrupted и тва е положението -> F3+Exit.
В гореспоменатия супер_революционен_инструмент имаше и някаква възможност на целия диск да се записват 0-ли, от което, според хелпа на програмчето, резултатът е, че ти връща диска в положение, все едно тъкмо си си го купил новичък. След 10-ина часа работа инсталацията на XP беше пусната отново, но резултатът същия.
Малко преди да тръгне към MOST Computers съквартиранта ми се нави да boot-нем един Slackware и с fdisk да видим какво е положението. Оказа се, че прехваленото инструментче беше оставило един мъъъничък partitition. С вещата помощ на fdisk, този partitition беше разкаран, след което инсталацията на XP пусната отново. Мина си нормално и ако не се лъжа XP-то още се тътри...

Та поуката от цялата история е, че  така и така явно се преинсталира (което вероятно в даден момент е включвало и форматиране), може би е добре с някое live cd да се види какво е положението на дяловете на диска, евентуално да се забършат и така...
Успех!
Активен

Agent_SMITH

  • Administrator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
Диска
« Отговор #32 -: Apr 27, 2005, 11:59 »
Искам да напомня на всички пишещи по темата братя за следното:

1. това е форум за отворен и свободен софтуер. Проблемите на корпорации занимаващи се с други начинания, както и техните потребители следва да се насочват към респективните support канали на съответните корпорации.
2. според правилата на форума лични нападки и квалификации са недопустими. Умолявам пишещите братя да спорят в дух на взаимно уважение в рамките на поставената тема (без offtopic).

От тук насетне всички постове в тази тема, които коментират инструменти и продукти на Майкрософт и подобните им ще бъдат заличавани.

Преди (очакваните) вопли "ама той иска да си запази линукса и само да добави...." да намерят място под този отговор, пояснявам:
(обичайната) практика е поредицата на инсталиране да бъде първо уиндоус, после линукс. За тези, които не искат да я следват има МНОГО теми по въпроса за bootloader-и и т.н.
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-