Покажи Публикации - metal
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 29
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със звука в мандрива 2008.1 -: May 22, 2008, 23:40
@Nik123, lsof показва кои процеси исползват съответните устройства, така че пусни някакъв звук (т.е. поне два) когато я използваш. Или най-добре провери програма по програма кое устройство използва всяка, НО не от настройките и, а чрез lsof.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gentoo проблем -: May 20, 2008, 15:15
"В него се съхраняват USE флагове за конкретни програми, които флагове не искаш да зададеш глобално в make.conf." - @senser, малка корекция
 - в .keywords се записват пакетите, който искаш да са с тестови версии, а това за което говориш е .use
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със звука в мандрива 2008.1 -: May 20, 2008, 09:02
Pulse та pulse!!! Какво сте се хванали за него сякаш е панацея!!! Човека има проблем с ALSA-та , вие го карате да мине на pulse! Все едно, "имам проблем с интернета под Сузе" - "ми сложи си Убунту"! Nik123@, я дай изхода от lsof /dev/dsp, ls -l /dev/snd/ и lsof /dev/snd/pcmC0D0p.

P.S. Като казваш че с 2007.1 е работело, имаш в предвид същата аудиокарта, нали?
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Забраняване на 22 порт/ssh -: May 13, 2008, 20:39
@vaair, защо реши, че точно mangle е подходящата таблица?!? Гарантирам ти, че и във filter ще работи, а дори само имената показват коя е по-подходяща.
20  Хумор, сатира и забава / Кошче / плеяри -: Apr 28, 2008, 17:59
Да biggie, прав си! Като за свое оправдание ще кажа, че там където съм го писал аз съм го написал правилно, а сгрешеното е copy/paste -> edit и съм го пропуснал '<img'>
21  Хумор, сатира и забава / Кошче / плеяри -: Apr 28, 2008, 17:03
За 3 реда текст 36 грешки, без да броя стилистичните!!! И после нашето самочувствие било голямо?!? Това е меко, ама много меко казано - ГРОЗНО! Та ти ни се изплю в очите, а после - ощипана госпожица! А помисли ли за примера, който даваш?


П.С."Здравейте,пак искам да благодаря за отговора за плеярите но вий направо ми раскатахте фамилията сас голямото си самочуствие и пак благодаря '<img'>" - Здравейте, все пак искам да ви благодаря за отговора относно плеърите, въпреки че направо ми разкатахте фамилията с голямото си самочуствие '<img'> ! Ако успееш да се абстрахираш от факта, че първото си го писал ти, кое ти звучи по-гладко и по-приятно? С какви впечатления ще останеш за авторите на двата текста?



22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с интернет и  national semiconductor corp -: Apr 28, 2008, 16:05
"Само да ти кажа, че ако ползваш Убунту настройките направени през конзола не се запазват, докато не ги направиш във настройките на убунту." - да, тази глупост я пренесоха и в Debian Lenny ':crazy:' . Премахва се като изключиш нетуърк менаджера и създадеш файла /etc/resolv.conf със съответното съдържание, а не симлинка със същото име сочещ непомня къде.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем по време на настройване на pppoe na ubuntu -: Apr 06, 2008, 20:11
Не че се заяждам, просто ми е много чудно ако хоста му е Уиндоуз (поне така се предполага) как да използва iptables? Колкото до nat-а - тук наистина не ми е ясно - не съм ползвал Уин от много време, а виртуализиращ софт под него - никога
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian губи настройките при рестартиране -: Mar 23, 2008, 22:41
часовата зона...
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / винамп -: Mar 21, 2008, 23:21
"тарбал. питам и чета..." - не, НЕ ЧЕТЕШ!!! Това е твое - "искам "НЕЩОТО" ", а 2 поста над твоя пише "Ако държиш да имаш оригинален yahoo! messenger си изтегли от сайта на Yahoo" А когато "НЕЩОТО" го няма, се налага да правиш компромиси (понякога алтернативата е по-добра от оригинала). Ако не искаш - ползвай си Уина, макар че там са по-големи - вируси и всяка друга вредна твар, ресурси ( и пари за тях) хвърлени на вятъра, съвестта (ако изобщо я имаш)...
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Защо , linux? -: Mar 21, 2008, 23:01
Когато избираш дистрибуция е хубаво да се поинтересуваш както за положителните, така и за отрицателните черти. Убунту е производна на Debiаn unstable. Ако не знаеш, Дебиан има 3 клона - stable, testing и unstable. Изводите можеш да си ги направиш и сам. Второ, Убунту никога не се е славела с безпроблемни ъпдейти. Аз ползвам Джентуу и мога да определям сам кога и какво да ъпдейтвам, например инсталирам някой пакет с oneshot опция и той не се записва в world списъка (файла) и съответно не се ъпдейтва. Или пък го вписвам е package.mask с номера на версията, над която не разрешавам да се минава и толкоз. За да използваш възможностите на какво да е нещо трябва да го познаваш, нали?
Това че в България е масова практика да се краде софтуер означава ли, че е законно?!? Ми в такъв случай нека и за твоите програми да плащат така, както и ти за домашния си Уин!!!
Ползваш Оупън Офис и Гайм - а задаваш ли си въпроса щеше ли да ги има за Уин (и то безплатни), ако нямаше Линукс? Щеше ли да има изобщо безплатен софт и какви щяха да са цените като няма алтернатива?!?
Казваш, че в Уина нещата се оправят след рестарт, но ако не се оправят - преинстал! В Линукс такива глупости правят само закърнели Уиндоуз мозъчета. В работата Дебиана го ъпдеитвам всеки ден, а в нас Джентуу-тата (четири са) - всяка седмица, но не съм ги преинсталирал никога. Това, че ти не си могъл да си пуснеш текстова конзола (като ти се е скапал Гнома )заради Ати драйвера) след ъпдейта (Ctyrl+Alt+F1 до F6) и в /etc/X11/xorg.conf за драйвер да дадеш ati вместо fgrlx и да си ползваш оупън драйвера докато си оправиш с затворения си е твой проблем. А това да махаш стар драйвер за да слагаш нов - това да не ти е Уиндоуз?!? Не съм чувал Линукска програма да каже "Няма да се инсталирам, защото вече има инсталирана. Първо махни старата"!!!
Мога още много да пиша, но защо след като няма да има смисъл '<img'> !
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Cp1251 -: Feb 21, 2008, 23:08
Цитат (emo1912 @ Фев. 21 2008,17:19)
Sorry аз не се изразих като хората. Исках да кажа че пробвах с няколко едитора  , нагласих си  правилния енкодинк ( в случая cp1251) и  ми излизат непознати символи (Контролер РЅР° администраторката страница) .
Миля че е има някакъв проблем с fonts които са  с  cp1251 енкодинк .
Стигнах  до тоя извод защото и с "SA Dictionary" имам подобен проблем .

P.S. Иначе ползувам KBE Dictionary . 'B)'

От това, което си показал - опитваш се да четеш utf-8 текст с cp1251
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / A4 tech  pk-935 -: Feb 10, 2008, 22:30
Тука има ли я? Нали с 2-ра версия на скайпа?
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да направя командата mount достъпна за всички -: Feb 10, 2008, 22:17
Добави в опциите за флопито (в fstab-а) user(s). Ако е без "s"-а  (и без скобите) ще може да го монтира всеки, но да го демонтира само този, който го е монтирал, а с "s"-а  (и без скобите) - и да го демонтират всички.



30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос за gentoo -: Feb 10, 2008, 22:11
"първия път никога не става с инсталацията ..."  -  да преинсталираш Джентуу?!?! Emerge --depclean, revdep-rebuild, emerge system, emerge --newuse world за какво са? От 2 години търкалям 4 машини с Джентуу и съм ги инсталирал само по веднъж. Абсолютно е ненужно да се преинсталира Джентуу, макар че emerge system прави точно това, с тази разлика, че запазва настройките и избора на пакети, което не е никак малко, все пак! Джентуу-то е  (може би) най-гъвкавата дистрибуция - с някоя и друга промяна на make.conf (use флаговете), една команда (emerge --newuse world) и известно количество време и имаш съвсем нова (като функционалност) система! Е, в зависимост от промените може срд това да изпълниш и emerge --depclean && revdep-rebuild, но важни са възможностите!
Страници: 1 [2] 3 4 ... 29