Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: MraziaSaitoveKoitoNePomniatLogin в Jul 15, 2007, 14:20



Титла: Как да пробия exim мейл сървър
Публикувано от: MraziaSaitoveKoitoNePomniatLogin в Jul 15, 2007, 14:20
Един приятел ми поръча телефон от OpenMoko.com. За да потвърди поръчката трябва да изпрати писмо на някакъв адрес. Писмото упорито беше отхвърляно, та няма значение какво правихме, той си спря мейл сървъра, аз си сложих неговото IP на моя (в една мрежа сме), настроих го. И сега въпроса е как да пробия защитата на ГЛУПАВИЯ им Exim, така че да ми приеме писмото?

Проблема е:

550-Verification failed for <ЦЕНЗУРА>
550-Previous (cached) callout verification failure
550 Sender verify failed


П.П. Кога ще спрат подобни гейски изпълнения в интернет? ПИСНА МИИИИИИИИИИИИИИИ!





Титла: Как да пробия exim мейл сървър
Публикувано от: gat3way в Jul 15, 2007, 14:43
Кое точно е гейското?

С такива квалификации не е на добре работата...много ясно че ще те бият през ръцете, твърде вероятно A и PTR записите не са ти много наред и заради това не ти приема писмата...

Иначе всеки ахмак щеше да си подкарва там exim или postfix и да бълва спам-помия навсякъде. Еми нормално е някои мейл сървъри да се държат " гейски" ебаси :)


Титла: Как да пробия exim мейл сървър
Публикувано от: MraziaSaitoveKoitoNePomniatLogin в Jul 15, 2007, 15:22
PTR и MX записите са наред. Сървъра от другата страна не е казал, какво точно иска все още.

А дали е нормално, не знам, но определено създава единствено глаболия на желаещите да си потвърдят поръчката. За другото не знам, но ако човека инсталирал въпросния сървър ми беше наблизо, вероятно щях да съм в затвора за убийство в момента.

Редакция: Всъщност, в началото беше моя грешката, че не бях настроил моя сървър да приема писма за другия домейн, и първия път когато пробвахме с моя мейл сървър бях отрязан заради това. ОК, вината си е моя, но това ен обяснява, защо домейна им пази кеш толкова продължително дълго и защо не бяха приети писмата от другия пощенски сървър, който си функционира и си праща писма до абсолютно навсякъде без проблем.





Титла: Как да пробия exim мейл сървър
Публикувано от: MraziaSaitoveKoitoNePomniatLogin в Jul 15, 2007, 15:57
Аз проблема си го оправих, по-лесно е да говориш с хора, отколкото с пощенски сървъри със свои идеи за света… Просто много му се бях ядосал вече.