Покажи Публикации - MiCRo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Парола на windows8 -: Jul 17, 2015, 17:41
Ако не стане пробвай да го залееш с вино пак.  [_]3
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: /etc/cron.daily/spamassassin: -: Jul 01, 2015, 20:51
Пускал си си ъпдейт скрипта за spamassassin ръчно с root права и той е направил новите директории с такива пермишъни.
Отиди в /var/lib/spamassassin/3.... и изравни пермишъните на директориите да са еднакви
3  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 06, 2015, 18:57
Едно време си мислех че България все някога ще вземе да се оправи - по естествен път, точно както се оправя организъм след тежко заболяване.

Ще се оправи...но трябва да измрат поне две поколения...просто този стокхолмски синдром трябва да се затрие по естествен път чрез смяна на поколенията..с такива дето не са раждани и формирани по партиен калъп. Русо го е казал доста ясно:
Цитат
Nothing can be more certain than that every man born in slavery is born for slavery. Slaves lose everything in their chains, even the desire of escaping from them..
4  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 06, 2015, 14:51
Ето и номинацията за вътрешен министър - шериф в деколонизиращия ни проектокабинет:
 https://www.youtube.com/watch?v=iZ_EaK86NHw
5  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 06, 2015, 14:34
Путин се опитва да оправи нещата и да върне нещата към истинските автентични органични вкусове....но мисля, че не може бързо да го направи, затова е разбираемо да му се дадат поне едно 10-ина или 15 мандата за да може да направи регрестройката:
Цитат
"Не знам колко е вредна Кока-колата, специалисти казват, че е вредна, особено за децата", каза Путин. "При наличие на "отечествени" напитки, ние сме длъжни да ги подкрепяме"
6  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 06, 2015, 12:27
https://www.youtube.com/watch?v=DkLBqy8X7Gc
7  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 06, 2015, 11:37
Ами така е - едно време и тревата беше по-зелена и стълбите бяха по-нормални.
Нека разкрия една малка тайна, надявам се ельоминатите да не ме очистят преди да го направя, че ми се живее още малко.
Храната по онова време е  била истинска навсякъде по света. И в страните от мирните атоми и в страните на загниващите капиталисти в Европа и САЩ. Това е било общото - навсякъде храната е била истинска и без химични фокуси. Единствената разлика е била, че при едните е имало опашки за салам и тоалетна хартия, а при другите е имало конкуренция на марки и десетки видове салами и тоалетна хартия. В днешно време храната е алхимия и така е навсякъде по света където се произвежда в индустриални количества. Хората се увеличават и искат да ядат и количеството трябва да се увеличава а цената трябва да пада. Съвсем естествен процес е количествените натрупвания да водят до качествени изменения. Хватката тук обаче е че в България ядем лайна не защото не сме успели да достроим социализЪма. Ядем лайна щото целият масов "цивилизован" свят днес яде такива неща. Дори в незагниващата страна на мирния атом се ядат лайна:
http://fishki.net/1514116-37-samyh-opasnyh-produktov.html

Та gat3way е напълно прав: зачий ни е да ни освобождава пак за 45години освободителната армия, като няма да ни докара пак зелената трева и истинската храна ами най-много да ни докара пак термина 'Ооо Пепи, скрий ми 2 шпека под щанда' и 'извинете за какво е опашката' ?

П.С: Гледам магазин "Пикадили" напоследък започнал да изглежда баш като Крымнаш магазин... два вида тоалетна хартия, два вида минерална вода, три вида чипс.... и разстлани легнали един до друг един вид само по рафтовете като от доброто старо време. Да не би да съм пропуснал нещо новините и да е започнал процеса по особождаването ни от колониалното робство на разнообразие ?
8  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 05, 2015, 21:26
http://vbox7.com/play:dc5fc63e
http://vbox7.com/play:129b0d58
9  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 05, 2015, 15:02
10  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 04, 2015, 11:09
Няма какво да се церемонят, тоя е най-достойния кандидат за министър на образованието в правителството на Атака.

А този с поточната мисъл и "шизофренията по желание" мисля, че е подходящ за министър на здравеопазването в бъдещия кабинет на бялата Златка:
https://www.youtube.com/watch?v=7K214DxYdyQ
11  Хумор, сатира и забава / Хумор / Малко нагледен материал за учебниците по патология ;-) -: Jun 03, 2015, 16:32
https://www.youtube.com/watch?v=IJtT7QwhWhk

 >:D
12  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Защита на тъмно влакно -: May 12, 2015, 16:36
@MiCRo Щом така мислиш и трасето ти е 500 м, защо не огледаш трасето за странни "изкопи"? Дори наистина да има държавна намеса, 100% Бай Иван работника си е оставил ръцете при копането и ще има "видими следи".

Е, те тия неща не се правят с лопата и бай Иван. Правят се на по-културни места/точки, които не са окоп насред улицата.
Иначе трасето по е поне километър или два тъй като не се прави канал по булеварда по най-прекия път между офисите а се минава по изградени трасета и шахти ;-)

п.с. Щом си вкарваш такива паранои е още по-голям признак, че трябва да ползваш някакво криптиране  :)

То си се криптира още отпреди да минава през DarkFiber, просто се включих по темата защото за мен е абсурдно да не се криптира кабел от вътрешна мрежа (за която ти пука изобщо де), която напуска помещения, до които можеш да осигуриш физически контрол.
Иначе относно параноята е казано 'Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you"  ;D
А поводи има... ;-) Всичко трябва да е с мярка... [_]3
13  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Защита на тъмно влакно -: May 12, 2015, 12:29
Елементарното обяснение е че някъде по трасето има конвертер, който е имал временни проблеми със захранването. В смисъл тапването на влакното от някой слухтящ не е невъзможно, но е статистически по-невероятното събитие. Плюс това не знам да има лесен начин да се мониторират конвертерите дали са живи - те са тъпи устройства.

Говорим за DarkFiber, за какви тоци става въпрос? Имаме договор, констативен протокол, замервания на заглъхвания и т.н и т.н за такова. Като тъмно влакно между двата му края не трябва да има каквото и да е било оборудване работещо с ток. Проблема беше в самата преносна среда, а не в двата конвертора в двата му края, които многократно проверявах/рестартирах докато траеше този блекаут (те отгоре на всичкото и са на онлайн UPS). След телефонните разговори попитах писмено по мейл  търговеца, отговарящ за нас как си обяснява нещата..поне един вариант да ми даде как технически може да се случи това, защото за мен обясненията (след като техници не са били в района) са само две:
- Или това не е ДаркФайбър  изобщо ами е псевдотакъв с разни активни у-ва по пътя (което още повече влошава положението с евентуално подслушване)
- Вече не сме сами.

Отговор не получих. Никакъв. Мълчание.
Не знам кое от двете е (било),  обяснението ми на нещата  с ДОТО и на мен си ми звучеше доста "ельоменатно" обаче ако се поинтересувате сред тия среди ще видите че са имали много голяма активност през 2014г.
14  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Защита на тъмно влакно -: May 12, 2015, 10:10
Изобщо не си мисли, че има как да защитиш това влакно без VPN. Абсурд! Аз имам точно същата ситуация като твоята....един съвременен процесор без проблем държи гибабит++ криптиране на такава връзка. Само ще ти кажа за една случка отпреди половин година. Даркфайбъра между два офиса изчезна мистериозно сутринта между 9 и 9:30. "Самооправи се". Проверих с очите си в момента на проблема, че не е виновно активното оборудване от двете страни, просто линка изчезна за 30 мин и се появи сам. Скъсах телефона и мейла с доставчика да получа обяснение как изчезва даркфайбър и още повече държах да разбера как се самооправя. Те твърдяха, че не знаят нищо по въпроса. Накарах ги да проверат дали са имали техници в този момент и дали са ни пипали линка - провериха и казаха, че не са имали техници в района. И съпорта и търговеца отговарящ за нас не може да ми отговори на въпроса как един даркфайбър се прекъсва за 30 мин и се появява пак. Щото единствения вариант, който се сещам е някой багер да е скъсал кабела и после докато е заривал дупката отзад на лопатата на багера е имало сплайсер, който е оправил проблема автоматично при зариването на дупката. Имам само едно обяснение  - ДОТО.
Оптиката се подслушва всячески, тъмна, светла подслушва се елементарно. Дори без да се прекъсва! Изобщо не си помисляй, че можеш да я опазиш без VPN.
15  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Remote Exploit Vulnerability Found In Bash -: Oct 01, 2014, 01:24
Заклевам се ще ги пребия тия чукундури. Току-що реших ей така да пробвам да си пъхна кабела в розетката и какво да видя, хаааа мтел-ски .....
Ей заклевам се луди ще ги направя тия педерастчета жалки, яко яко яко съм им набрал.

Мдам...Мегалан беше учудващо добре, Мтел откакто ги напазаруваха....настана мъка....те преди немного месеци затриха целия си хостинг (корпоративни сайтове хостваха) и бая клиенти останаха без сайтовете си, е...и без бекъп разбира се ..истинските мъже нямат бекъп ;-).
И така вежливи Мтел служители получиха бойни задачи интимно да посетят/прозвънят клиентите и възможно най-дискретно да ги попитат на ушо 'имате ли бекъп' за да не се разчуе ;-)
Мегалан бяха супер преди да ги купи Мтел....след това стана селската работа.
Страници: [1] 2 3 4