Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 590
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 14:19
Чак толкова не знам. Може и да е гласувано в парламента. Тамошния парламент гласува, каквото каже президента. Например отмяната на изборите е след… декларация, волеизявление, дори не закон, гласуван от парламента.

А конвенцията е бая стара, много преди да има Украйна, та нищо чудно никога да не са я гласували, а да им е оставена „наследена“ от Съветския съюз. И понеже много желаят да се отърват от съветското си минало, то правата на човека явно са едно от тези неща.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 11:36
Преди седмица и нещо комедианта пратил писмо до Съвета на Европа, в което поради „военно положение“ (повтарям, че Украйна не обявявала война, нито на нея е обявена) е отменена частично Конвенцията за правата на човека (никой, нищо подобно не е правил, дори най-големите диктатори). От собствените му обяснения излиза, че това „частично“ не включва единствено правото на живот, което обаче всеки ден лично комедианта отнема на около хиляда, украински мъже. В по-добрите дни по петстотин. Ама тия дни са рядкост.

А това писмо е във връзка с доклад на департамента (реално това е външното министерство) на Съдинените щати по този въпрос. Прави се всяка година и за всички държави по света. И понеже тази година е изключително лош за Украйна, забавиха внасянето му в Конгреса, защото просволутите 61 млрд. (реално между 13 и 17) нямаше да минат.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 09:46
Изтича мандата на зеления комедиант, а той отмени изборите, на което няма право по никакви норни, включая военното положение, което също е незаконно, защото Украйна не е обявявала на никой война.

Но това им е най-малкия проблем. Зеления комедиант е узурпатор едва ли не от първия си ден в Киев. Беше избран с една точка — мир с Русия. А той направи всичко, за да стане обратното. Значи е узурпатор и сега.

Но дори това не е проблем за Украйна, защото още не се е родил политика на тази планета, който да си изпълнява обещанията.

Големия проблем е, че от десетина дена те на практика са роби. Нямат никакви права. Всъщност е така от един студен, февруарски ден от преди десет години, но вече е официално. Украйна е първата робовладелска държава в най-новата история. Такова нещо, цялото население да са роби, не се е случвало никога. Дори в Египет е имало граждани с някакви права.

На теория единственото право, което не им е отнето, е правото на живот. Но ние знаем, че де факто военкома им го отнема всеки ден.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 04, 2024, 21:17
Аз мислех, че Ачо се шегува. То се оказа, че наистина пускнали заповед за издирване не само на него, ами и на Порошенко. Това на практика прави преговорите невъзможни. Но то така и така щяха да са невъзможни след двадесети май, когато зеления комедиант официално ще стане узурпатор.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 04, 2024, 18:11
Руснаците издирвали Зеленския по света.

Нищо не издирват. Ако искаха да го думнат, щеше да е много отдавна. Всичко е договорка. Стиснали са си ръцете с американците да думкат украинците, докато не им омръзне.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 04, 2024, 18:00
Тоя е като Столтенберг, мисли се за по-велик от Наполеон. Знаем, как е свършил най-великия пълководец на всички времена. Даже вече го рисуват като Наполеон. Никой не им е виновен на французите, че все още се изживяват като колониалисти.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 04, 2024, 16:59
Аз съм за бой, че вкарах извънтемие.

За мен се знае, аз съм пристрастен и на страната на Петков. Безумно е да бъде обвиняван точно за Корал.

От Бивол също са пристрасни, но в обратна посока. Това са битки вътре в паркетните демократи. Петков е привнесен за тях и искат да го отлюспят.

Бърд е продължение на същите хора. Чобанов е от създателите на bivol.bg.

И в онази далавера не се говори толкова за Лорер (който е поставено лице в нея), а за Асен Василев, който е истинския далавераджия там.

Василев по начало даваше големи обещания, но още в първия кабинет на ПППП се видя, че изобщо не е толкова твърд и се огъна пред щенията на статуквото (ГРОБ, БСП и ДПС).
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 04, 2024, 16:05
На нас моята майка ни е оставила 15 яйца. Във Видин времето е слънчево и сутринта ходихме на кафе. Понеже вече са модерни времена, кафенето беше Costa. Гледахме няколко филма по телевизията. Сега ще си приготвим пържоли (агнешкото е скъпо). Изобщо, пенсионерска работа, нищо интересно.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 03, 2024, 20:55
Но Remotexx, ako желаеш можеш да ми направиш услуга като единствен представител на Spybook наоколо.

Въпроса е за моите любимци ПППП. По принцип биволите са писали за това, но изглежда всичко започва преди около седмица в Спая с публикация — #ПодмянаГейт: Лидерът на Продължаваме Промяната влязъл в нарушение на редица закони…

Ако можеш да ми я намериш.


доп.
===

Говоря за това:

25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 03, 2024, 16:58
Разни султанати - разни салтанати

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0VDY2euGrDGrqckLFhPozuqUfC9qKWejqk7kypGxMTRWj78xsqYN1uGotaZ5TL2b3l&id=1407100940
Иска да се логна.

Аз при мен съм решил въпроса генерално, но в твоя чест...

Тази добавка е измислена за тази цел.

Туко що я опитах. За всеки случай, казах на uMatrix да не му дава бисквитки.

Цитат на: Lubomir Alamanov
Ако Априлското въстание беше избухнало днес, щяхме да видим коментари като:
1. Ужас, ще скочи инфлацията и ще се повиши цената на хляба.
2. Ох, сега ще се затруднят пътуванията.
3. Ама тия какво искат, то Империята си е по тези земи от 500 години.
4. Това са земи на Султана, спрете да променяте историята.
5. Всички трябва да запазят неутралитет!
6. Да направим Поход за мир!
7. Не подкрепяйте терористи!
8. Тия пък тъпанари се изправят срещу такава могъща империя.
9. Султанът има високоточни оръжия, които ще смажат бунтовниците за два дни.
10. Войските на Султана ще проведат само мироопазваща операция за прочистване на терористи.
11. Война има само в Копривщица, не лъжете, че има война срещу България.
12. Да не въвличаме народа във война.
13. Ролята на генералите е да пазят мира.
14. Да не удължаваме агонията на въстаниците.
15. Никакво оръжие за въстаниците.
16. Ако София изпрати оръжие за Копривщица, това ще е пряко въвличане във война, нищо че там има само мироопазваща операция.
17. Ама Султанът ни дава хляб, а и даже има занаятчии, които изкарват пари, защо някакви терористи му се противопоставят.
18. Националният интерес е да сме добре с източния диктатор.
19. Трябва да се направи коалиционно правителство със Султана, за да продължи икономиката да работи.
20. Група интелектуалци веднага да напишат Отворено писмо, че само с коалиция ще преодолеем тежките кризи.
21. Веднага да се извиним на Султана и да му целунем ръка. Може би той ще се смили над нас и ще ни остави на спокойствие. Е, ще се разправи с бунтовниците, но те сами си го заслужават.
„Свобода или смърт!“ Нали помните? А не „Свобода или борба с инфлацията“.
Не оставяйте на псевдо-патриотите да ви излъжат. Те са само платени провокатори на източния диктатор.
Слава на героите, които се борят за свобода. Поклон!
Спокоен ден!
#нитоденбезкауза
#нитоденбезгерои
#нитоденбезотговорност
#априлсковъстание
#21точки


Julian JJ
Ще добавя нещо по модерно което ми липсва в изброените по горе точки, липсва контрапротест в полза на Империята

Borislav Banev
22. Ааа, жената не ме пуска.

Evgeni Dimitrov
То горе-долу така е било и тогава, но с други аргументи. Затова и не е успяло.


доп.
===

И без да проверявам, бях убеден, че е дело на Ремо. ТАКЪВ ДИВ УКРАИНИЗЪМ е възможен само за някой отвъд океана.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 01, 2024, 06:58
Аз миналата година нямах празник, но точно вчера взех първа заплата, та имам повод , затова благодаря за пожеланието и съответно аз също го отправям към всички наоколо, които работят. То май само аз бях безработен.

Да живей, живей труда!
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Trinity, TDE: някой ползва ли го? -: Apr 30, 2024, 21:07
Ново обновяване след като понатрупах опит с китайчоците от Kingsoft, както би казал Ачо.

Мога уверено да кажа, че притежава в панделките повече функции от Уфсъ 2010 (крадената версия на работата ми). Имам (за мое съжаление) малко опит с 2016 на предната си работа. Мога да го сравня с него.

Не знам дали е забавно, но ми напомни АОО. Там като напиша римски цифри, после Уфсъ не успява да ги изобрази. Тук имах същото.

Което ме подсети да направя обновление и за Windows Compose. Преди се оплакват, че прецаква Москвич Седмак. Бях в грешка, проблема беше другаде.

Сега се сетих да го сложа туй, както и няколко други неща като Емакс. Не се чувствам като с истинска ОС, но е някак по-търпимо.

Ами мога да кажа, че съм възхитен. Има много повече съставни последователности от „оригинала“, а последователности на кирилица (дублиращи латиницата) се правят много по-лесно.

Не на всички съм почитател. Хич не харесвам процент, нула цифричка, ама карай. Това да ми кахъра, а не шибаната имитация на ОС.

А и почти никога не съм бил крадец на софтуер. Сега съм рецидивист :'(
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 27, 2024, 22:01
А,и онова там,за бузата ...

Свише,ама друг път.

Сигурно за якия кеф (на алтайски диалект) и пламтенето като бумкаща печка, щях да седя тук да спорим. За съжаление на 25-и миналия месец се хванах на работа и съм задушен от десетки. В знак на отмъщение сложих сложих гуини-нини-вини. Шегувам се, но съм наистина задушен. Ще се гътна, ако още ден гледам прозорци.

И като казах отмъщение, това е голямо нещо в християнството. Няма друг начин. Великата саможертва е отговора. Докато имаме „око за око“, единствен изход е смъртта. Обърни другата буза, е единствения шанс, живота да продължи.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Apr 27, 2024, 21:32
Според каквото съм чел (не претендирам за пълнота на знанията), за ИИ, това е просто една програма, ако мога да се изразя така. Обикновен инструмент, не може да импровизира. Каквото има в дейтабейз, това е. Шаблонно, макар шаблоните да са огромно число. И да се увеличават прогресивно, пак са шаблони. Няма го човешкото "трябва решение сега и веднага", ако ще и сефте да е ситуацията.


Точно това не е И„И“ е „отговорът“ на точно този проблем. Компютрите винаги имат правилния отговор — да или не. Няма отговор: може би.  Затова, какво правят американските професори?

Вкарват грешка. Вече отговора на 2+2 никога не е 4. Понякога е три, друг път е пет, но най-често е нещо като 3,987152.

Това се получава по статистически път. Сиреч, колко точно процента отклонение (де факто грешка) са допустими. Затова отговора тип 2+2=55 никога няма да получиш. Прекалено голямо отклонение е.

Поради това И„И“ е една голяма грешка, казано съвсем буквално.

И затова например онзи е решил, че текста е на еврейски език. Напълно предвидимо поведение, освен, ако си учен. Тогава не мислиш, а после се хвалиш. А трябва да се гръмнеш, за да не мъчиш околните.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Apr 27, 2024, 20:29
Чудя се, Дик Офф колко ли е съдрал от харвардския капацитет, за да му даде трибуна?

Останалата част няма да коментирам, защото е ясно, че сме на крайно различни позиции по политика и няма да се разберем.

Ще кажа за цитираната част. Сашо много държи на достойнството си и неподкупността си. Една стотинка не е взел от г-н Петков.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 590