хаха това беше забавно

'>
абе братчеди, не се засягайте бе! не е лично, просто моментно се издразних че ми е грозно КДЕ-то и не знам как да го оправя (ако изобщо може да се подобри). кво се цупите

'>
lamer не съм. далеч съм от гуру (очевидно), ама съм някъде по средата. може да не разбирам много от linux, ама е факт, че linux се харесва само на хора дето отдавна се занимават с него и са в час. питайте някой user кво предпочита - win или linux.... има ли смисъл да го питате?
нямам нищо против тая сложност дето ми се сервира с linux-а щото идеята е да се понауча, ама ми се струва, че в linux всеки е мазал както той си знае.
ако още ви се занимава да ми отговаряте - кажете вас лично кво ви кефи в linux-а (сериозно питам). мене ме кефи че е много мощен и бърз, ама е ебати мазалото. и ако ми кажете и шрифтчетата как да си оправя нема да ви се сърдя

'> колко време му трябва на човек да свикне с linux-а и да го понаучи (най-вече да програмира за linux)?
и още нещо, което много ме дразни - няма удобен дебъгер. са не знам кво ше кажете, ама си е друго да дебъгнеш с visual studio-то и сичко да ти е на едно място. а с тия makefiles и gdb оди се оправяй разбираш ли! има и некво KDevelop, ама и то бачка в/ху makefiles и gdb. Чудя се на тия дето са писали ядрото, а и приложни програми как са се мъчили да го дебъгват..... освен ако няма някъв трик не мога да си го представя.
мерси за търпението