Автор Тема: Internet on VSLive  (Прочетена 1264 пъти)

bleeding_satan

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
Internet on VSLive
« -: Dec 11, 2005, 11:05 »
Здравейте! Аз ползвам VSLive и мисля, че от всички дистрота, които съм пробвал, то е най-добро! Но дори като си въведох IP, Gateway и др. настройки не ще да включва към Internet. Please help!!!
Активен

vstoykov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
    • WWW
Internet on VSLive
« Отговор #1 -: Dec 11, 2005, 12:52 »
Колко мрежови карти имаш? Скрипта vslive-netconfig прави настройки само на първата мрежова карта (eth0).
Кой ти е доставчика на Интернет? Прочете ли какво пише на страницата му за мрежовите настройки?

За да разбереш коя мрежова карта коя е  напиши:

 dmesg   | grep eth

Например при мен връща следното:
valentin@darkstar:~$ dmesg   | grep eth
eth0: RealTek RTL8139 at 0xb000, 4c:00:10:3b:a4:87, IRQ 10
eth0:  Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
eth1: Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter
eth0: no IPv6 routers present
valentin@darkstar:~$

Това означава, че има две мрежови карти - едната е RealTek, а другата  Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter.

Мрежовите настройки се правят във файла /etc/rc.d/rc.inet1.conf и се изгубват при стартиране на vslive-netconfig.
Активен

bleeding_satan

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
Internet on VSLive
« Отговор #2 -: Dec 12, 2005, 01:07 »
Имам 2 мрежови карти, и си направих настройките за да ползвам едната. Редактирах и файловете, дори и vslive-netconfig, но пак нищо. Като се опитам да вляза в някой сайт само ми излиза часовника(за чакане), но нищо. Не иска да влиза или да се свързва. Помня, че когато бях на SuSE ми излизаше една икона, нещо като светкавица в долния десен ъгъл, но тук няма такова нещо. Трябва ли да направя нещо друго, след като съм въвел основните мрежови настройки'<img'>
Активен