Покажи Публикации - ieti
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем със Skype -: Aug 09, 2013, 10:02
Аз карам с версия 2.2 Последните правят магарии ако нямаш pulse audio. Тази е последната която не ми прави проблеми само с alsa. Не знам защо следващите се омотават и не ми разпознават микрофона в камерката - ако имаш пулс се оправят инъче.
17  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Стабилността на Debian -: Jun 28, 2013, 11:42
Туул-а е пуснат само срещу дебиан засега - както четох в дискусията хората са го взели доста на сериозно и проблемите ще се решат. Ако се пусне срещу някоя друга дистрибуция резултата няма да е много по-различен. Все пак повечето софтуер само се препакетира от различните дистирбуции и ако има проблеми и фиксове те се препращат на разработчиците.

Засега нямам проблем с Wheezy на моите машини - стабилен е и върви добре. Това че софтуер-а е малко по-стар не ми е проблем.
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с OpenWRT-rc1 -: May 28, 2013, 13:56
Последните канали в 12.09 се отключват със следното:

http://luci.subsignal.org/~jow/reghack/

Поне при мен работи добре и не забелязах проблеми  - днес рутера направи 27 дни uptime.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мощна спамърска атака забави световните интернет услуги -: Mar 28, 2013, 13:47
Ето по-добро обяснение по въпроса.  ;D

http://blog.cloudflare.com/the-ddos-that-almost-broke-the-internet
http://blog.cloudflare.com/the-ddos-that-knocked-spamhaus-offline-and-ho
20  Игри за Linux / Общ форум / Re: Valve разработва своята Steam платформа за Linux -: Mar 26, 2013, 12:18
Да знам че CoR има доста недостатъци. Знам и че енджина е доста неоптимизиран. Аз реално съм свикнал с тази игра и се чуствам добре. Верно гринд-а е досаден, има бъгове - един от който е масивен FPS дроп, който докарва и най-скъпата видео карта до slideshow. Хората са приятни и възможността да се биеш заедно с балканци(обикновено идиоти особено сърби и хървати), западно европейци(спокойни и странни хора) и американци(доста от тях са идиотски троли) е интересна.

Мен ми харесват битките които понякога се получават много добри.

Все пак има доста ръбове като игра и поне според мен още не е изчистена до ниво да е готова за широката публика. Надявам се да оправят нещата и това да се промени в близко бъдеще.

За решилите да пробват повечето бългъри са в Ignis(клан Dark Legion - основно американски), има няколко в Syrtis(клан Inquisition - доста са европейци). Сървъра е Haven който се брои да е за английско говорящите. Ако ви влече испанския и големите мелета вашия избор е RA. Там има мисля по 1-2 английско говорящи клана във всяка фракция.
21  Игри за Linux / Общ форум / Re: Подкарах ЦС под Линукс, но фпс-то е мн ниско.. -: Mar 25, 2013, 15:51
Вече има Steam Linux. Там има Counter Strike - няма никакъв смисъл да си играеш с wine и тем подобни неща. Още повече стиим-а е правен засега за ubuntu основно.

С каква видео карта си? Инсталирал ли си драйверите за нея за да ти работят добре игрите? Коя версия на Ubuntu използваш?
22  Игри за Linux / Общ форум / Re: Valve разработва своята Steam платформа за Linux -: Mar 24, 2013, 12:47
Аз я играя от 4 години вече. Играта има доста дълъг период докато вдигнеш героя на ниво 60. Гринденето е доста досадно. Инъче CoR или както и беше старото име Regnum Online си е копие на DAoC. Битките са забавни. Откакто я изкараха в Steam май увеличиха екипа и започнаха повечко да се стараят - фиксват повече бъгове говорят че ще подобрят баланса и тн.

Играта не се държи много добре под интелски карти.

--

Относно хората които играят много от тях ще помогнат с каквото могат - ще обясняват, ще дават съвети и тн. Е има и добър дял тролове и идиоти, но това всяка игра в интернет си го има.
23  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: raspberry pi - Проблем с насичане -: Mar 06, 2013, 12:26
Хардуерното декодиране е отключено само за някой кодеци - за останалите трябва да си купиш ключове от сайта им. XBMC-то работи с някакъв специфичен плеър omxplayer ако помня добре се казваше. Виж как е направно в дистрибуции от рода на raspbmc, openelec...
24  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: raspberry pi - Проблем с насичане -: Feb 20, 2013, 08:23
Мойто върви добре с raspbmc. Сложил съм радиаторчета на арм-а и usb/lan чипа. Имай предвид че много филми се разкодират софтуерно ако нямаш закупени кодеците от техния сайт. Другото което съм направил е че операционната система е инсталирана на флашка при мен и картата е само за да буутне отначало. Доста по-бързо работи. Определено nfs е доста по-бързо.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Linux Mint - ще ми опече ..... -: Feb 13, 2013, 16:55
Настроено ли е cpufreq/powernow?
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Начинаещ: Инсталиране на Google Chrome HELP -: Jan 11, 2013, 23:58
Като гледам Firefox веднага изключвам Debian...  ;D

Намери в някъде по старт менютата програма System Monitor. В нея на първия таб с име System при мен има инфо за дистрибуцията.
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Начинаещ: Инсталиране на Google Chrome HELP -: Jan 11, 2013, 12:22
Привет,

Няма страшно просто трябва да ни дадеш малко информация и всичко ще е наред.

Огледай се и намери някаква информация каква точно е дистрибуцията - ubuntu, debian, fedora. Тази информация е нужна за да може да се каже какъв точно пакет трябва да се инсталира.

Пакетите в линукс са като инсталациите в уиндоус, само дето всяка дистрибуция има свои си пакети. При Debian/Ubuntu те са .deb, при Fedora/Red Hat са .rpm и тн.

Попринцип дистрибуцията може да се види и в терминал. Той е като cmd или command prompt в уиндоус. В терминала може да пуснеш спедните команди и да ни напишеш тук какво дават като резултат.

uname -a

Тази ще даде версията на ядрото и вида на архитектурата - 32 или 64 битова.

lsb_release -a

Тази би трябвало да върне вида и версията на дистрибуцията.

28  Игри за Linux / Общ форум / Re: DIABLO II ? -: Dec 11, 2012, 13:22
Малко настрани от темата извинявам се за което...

Torchlight има нейтив порт за линукс. Torchlight II върви под виното - само гледай да е Steam  версията, защото тази от техния сайт има DRM, който гърми гадно.

Torchlight II има доста по-добра графика и спокойно мога да кажа че е едно по-добро диабло. ;)
29  Програмиране / Общ форум / Re: Как да започна с програмирането? -: Sep 17, 2012, 15:52
Браво на авторката на темата, че иска да се занимава с тази малко неблагодарна професия. Интересно е, забавно е, но понякога наистина има малко горчилка.

По въпроса за езика - той няма особено голямо значение. Било то с garbage collector или не. Е все пак тези без учат на малко дисциплина да си заделяш и чистиш след себе си. Натъквал съм се на не малко бози породени от фрагментация, изтичане на памет и кофти синхронизация. Хубаво е и това да се знае все пак и да се мисли до какво може да доведе. Но това на малко по-късен етап.

Логическото мислене е важно. То ти дава една свобода да мислиш как ще работи програмата. То ти дава основа и най-общо казано набор от правила кое как става. Нещо като ако научиш един език да започнеш да мислиш на самия език, а не да си превеждаш и после да говориш.

По въпроса за колежките програмисти. Дълбок, дълбок респект! Малкото с които съм работил са прекрасни специалисти и наистина заслужават ужавение за това че се занимават с тази донимирана от мъже професия.

ЕДИТ: Една малка подсказка - научи се да търсиш информация бързо. Научи се да отсяваш информация. Не е важно да помниш купища методи, обекти, имена на функции и тн. Важното е да знаеш как може да стане дадено нещо и да намериш средствата за да го постигнеш.
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: GT 540m driver problem ubuntu 12.04 x64 -: Aug 12, 2012, 22:37
Ако има сетинг в BIOS дезактивирай интелската и сложи активна nvidia-та. Доста хора така решават проблема.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 7