Покажи Публикации - ApplesDuede
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Допълнителна Lan карта -: Jan 19, 2014, 02:07
Защо се съмняваш, че на домашен сървър може да се скапе лана ?

Ами той е слаш домапен слаш върши някой по критични дейности който трябва да се гарантират като не прекасваймост

Задал си си въпроса доста неясно. Предполагам, че питаш за случая, когато 2 мрежови карти работят като един интерфейс, на който си задал IP настройките и когато едната изчезне или й прекъсне линка, другата поема нещата :) Казва се channel bonding. Търси в google.

http://www.tecmint.com/ethernet-channel-bonding-aka-nic-teaming-on-linux-systems/ тук доста добре е описано как се конфигурира.

BTW доста по-често гърмят дискове, захранвания, дъна (по моите наблюдения в този ред), затова помисли да удвоиш други неща преди мрежовите карти.

Колкото до хардуерно имам винаги под ръка още една резервна машина + външен бекъп със синк на всеки 12 часа

Колкото до линка който ми даде благодаря ти ще го прегледам малко по късно днес и ще върна отговор дали всичко е наред :)
2  Хардуер за Линукс / Сървъри / Допълнителна Lan карта -: Jan 17, 2014, 00:17
Здравейте от извесно време се чудя как да стане и за това търся решение тук :)

Искам да сложа допълнителна Lan карта във домашният сървър за всеки случай ако основната Fail-не за това  се нуждая от вашата помощ за да ми помогнете да го направя. Сървъра върви под ubuntu 12.04 LTS :)

Благоддаря предварително на всеки който помогне  [_]3
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем със Eth0 -: Jan 14, 2014, 22:17
Възможно ли е докато си настройвал dhcp-то, да си пипал по файла interfaces и да си добавил без да искаш нещо излишно?
Примерно първи празен ред.

Оказа се че коекцията която четох във офицялните докоментаци на дебиян се е оказа безмислена и беше необходимо да коригирам два реда във сегашният докомент който не съм видял
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем със Eth0 -: Jan 14, 2014, 20:13
Здравейте изникна странен проблем днес като правих миграция на HDD Понеже ми се наложи да сложа диска от едната машина в другата направих боот-а но нямаше мрежа имаше само LO проверих дали машината намира други интерфейси и съответно се виждаха двете ланкарти (вградена и допълнителна) проверих в /etc/network/interfaces и както очаквах нямаше настройките за DHCP въведох ги за съответният адаптер Eth2 запазих ги настройките вдигнах eth2 със ifconfig eth2 up но все още няма мрежа :( направих и рестарт и забелязах че при боот не може да прочете фаела /etc/network/interfaces . Вече съм изчерпан от идей как да фиксна проблема и за това моля за помощ . Благодаря предварително
Страници: [1]