Покажи Публикации - n3c
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7]
91  Програмиране / Общ форум / Има ли нещо вярно? -: Feb 20, 2004, 16:29
Цитат (ray @ Фев. 20 2004,00:28)
Преди доста време някъде имаше статия от немски сайт за лог на информацията, изпращана  от Win-update към MS, че не се изпраща информация само за продуктите на MS, а за всичко инсталирано.


Има нещо вярно. Преди около година в Италия се вдигна голям шум около един случай. Потребител с легално копие на Прозорци и нелегален Офис ползвал M$ update и го изловили именно по този начин. Осъдиха го да плати обезщетение на М$ около $32 000 (не си спомням точната сума, не беше кръгла).
92  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Какво всъщност е famd? -: Feb 20, 2004, 16:06
FAM е точно каквото ти пише в man-а следи за промени във файлове и директории и уведомява приложенията конфигурирани да работят с него за тези промени. Така дадено приложение може да използва променящи се настройки като ги презарежда в движение, т.е. не се налага да си препрочита дадени конфигурационни файлове (мисли за това все едно не се налага kill -1 PID или kill -s HUP PID (което ти е по-удобно, те са равносилни)). Ако убиеш FAM и не го пуснеш пак описания по-горе сценарии се прекъсва. За ефекта не съм съвсем сигурен - мисля, че не е фатално (просто няма да ти се опресняват приложенията с инфо от променените файлове), но ако все пак системата започне да се държи неадекватно имай едно наум.
93  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / До всички "хакери" във Форума!!! -: Feb 02, 2004, 18:18
А на мен ми се струва, че за да класирам няколко дистрибуции трябва да съм ги ползвал и да съм стигнал определена степен на разбиране за всяка една. Колко от присъстващите могат да се похвалят, че са на "ти" с повече от 3-4 дистрибуции? Ако пък всеки дава оценка само на това, което ползва се получава доста изкривена картина - някои дистрибуции имат много фенове, други по-малко.
94  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Начинаещи потребители на LINUX -: Feb 02, 2004, 18:14
Хайде моля Ви малко по-сериозно. Човекът иска да се учи, а не да ни гледа как си ги мерим. Ясно е, че всеки си има предпочитания, които по една или друга причина са различни от тези на мнозина други. ОК, ако трябва да изпускаме пара тогава предлагам да си оформим кът за това. А не да пренасяме спора "Кое е върха на елхичката" във всяка тема на форума.
95  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OpenBSD i ./configure ; make ; install na programi -: Jan 21, 2004, 19:05
Защо ти е да компилираш bash или php ръчно? Ползвай порт системата. OpenBSD е прекалено затегнато откъм сигурност (kernel secure level и т.н.) и рядко позволява ръчна глобална инсталация на каквото и да е.
96  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / RAM -: Jan 17, 2004, 16:53
Анджек  '<img'> . Но можеше и да си 15 годишен в езикова гимназия дет не знае кво е бушон вкъщи, камо ли кондензатор  '<img'> . И понеже не те познавам гледах да съм макс обяснителен '<img'>. Не се обиждай, мир брате '<img'>.
97  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / RAM -: Jan 16, 2004, 03:01
Преди 3 месеца и при мен ставаше много подобно нещо. Оказа се, че е от изгорели кондензатори по дъното. Разгледай си твоето - кондензаторите са цилиндърчетата вертикално забодени по дъното ти на много места. Дали са изгърмели лесно се познава - обикновено съдържанието им избива и изглеждат ръждясали.
98  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / pure-ftpd -: Jan 13, 2004, 02:00
Из pure-ftpd README файла:

--with-puredb: support virtual users, ie. a local users database,
independent of your system accounts. Please read the README.Virtual-Users
file for more info about virtual users.

С какви опции си го компилирал? А с какви си го пуснал? А под каква дистрибуция го пробваш?
Задължително погледни http://www.linux-bg.org/cgi-bin....6333931
Страници: 1 ... 5 6 [7]