Покажи Публикации - kifavi8024
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 28 29 [30]
436  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Anonymous Bulgaria -: Aug 02, 2012, 00:56
//OFF: Не съм intel от Габрово, още по-малко имитирам името Intel (че дори е написано с голяма буква...). И как изобщо се имитира име...
Както и да е. Ако ви е такъв проблем ще го сменя.
437  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Anonymous Bulgaria -: Jul 31, 2012, 19:49
Еми аз защо казвам, че сами сме си виновни.
И то сме виновни както по отделно, така и като цяло(нация).

Не знам за кой път повтарям, но все пак: Тоя който успее да накара голямата част от българите да се осъзнаят, ще е един от най-великите хора на планетата.
Знам че мнението ми звучи тъпо... Но тъпото клише, че все чакаме някой друг да ни оправи, си е съвсем вярно (то кое клише не е вярно по принцип...).

Затова много се радвам като видя проекти от рода на initLab или блогове като otizvora.
Надявам се дори, че ще се намери поне един свестен министър на образованието, който да направи нужното. В тоя век не трябва чак толкова много, за да ни просперира образованието...
438  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Anonymous Bulgaria -: Jul 31, 2012, 02:43
Държавата като институция изобщо не е бедна. Ако имаш предвид това.
Държавата като съвкупност от хората в нея също не е бедна.

Хората в държавата се правят сами себе си бедни. Никой друг не им е виновен на практика. И тука изниква въпроса защо хората сами се правят бедни?

Има ли нужда да отговарям? - Защото няма добро образование.
Който не е съгласен с това, просто не мисли трезво.
Веднага пояснявам:

Когато едно цяло поколение е тръгнало на зле - децата му или наследството му също тръгва на зле. Т.е. отписваме възпитанието като начин за противодействане на каквито и да е лоши следствия/последици.

И какво остава. По закон (уж) остава образованието, което (уж) трябва да те научи не само на знания, но и как да ги ползваш - т.е. да те научи да мислиш.
В държавата България, образованието не те учи да мислиш. То се опитва да ти сведе мисленето до минимум. Ето това е истината.

Всичко останало може да се поправи за сравнително кратко време, но да накараш 70% от населението да се осъзнае и да почне да мисли трезво - това си е мисията невъзможна. Невъзможна е защото нямаме алтернатива, която да изберем.
Влезли сме в такъв омагьосан кръг, че дори Господ ще се замисли дали да се намеси.

PS: Само да поясня - не отричам бедността като фактор, но тя по-скоро играе ролята на силен катализатор. Когато човешкия ум не е развит, той се манипулира относително лесно.
439  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Кой линукс ще ми препоръчате -: Jul 30, 2012, 20:32
Е то зависи дали има оптимизация на web service-a или не.
Различните дистрибуции идват с различни конфигурации.

Пробвай се с debian/ubuntu щом си тествал.
Като искаш да ти е out of the box - т.е. без да правиш конфигуриране...
440  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Anonymous Bulgaria -: Jul 30, 2012, 04:38
Като чета темата и ми идва да си направя харакири :D
ОК забавлявате се, но положението е много далече от забавно.
И изобщо какво се чудите на нивото на "хакерите" ни.
Я идете в някое ОУ да видите за какво става дума - първокласниците се псуват на майка, а покрай тях минават учители и/или възпитатели.

Положението си е направо страшно. А тука си въртим теории на конспирацията.
Хубаво я зачекнахте темата за децата, но не стигнахте до правилния отговор.
Не че нещо, но ние като човешки същества (организми) имаме един малко лош навик по природа - нали все пак сме уникални. А именно - правим асоциации с неща които сме видели. При децата това е най-видимо.
Винаги когато има напечена/напрегната/непозната ситуация, те/ние се опитваме да действаме по асоциативен път.

С прости думи - децата правят това което са видели. Поне докато не почнат да мислят като "големи хора" (не се захващайте за клишето). Когато се осъзнаеш че в дадена ситуация залиташ машинално към асоциативно действие/мислене, чак тогава може да се каже, че вече си пораснал/голям човек.

В тази връзка - това е напълно нормален резултат в следствие на това в какво състояние е "държавата" ни. И по-забавно/зле ще става за радост/съжаление.

В заключение ще кажа само едно уникално добро/противно клише - "Въпрос на гледна точка".

PS: Това последното е поредният аргумент, че зависи как си изградил механизма на мисленето си (още от малък) и дали изобщо мислиш, а не просто да асоциираш разни неща като останалите организми на планетата...
441  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Security на CentOS и Oracle -: Sep 13, 2010, 09:29
100% е дошло от PHP дупка - няма значение каква/къде...
За целта проблема го решавам с Suhosin Patch/Extension(малък мод на php.ini)... И аз много се дразня от тоя прогнил phpmyadmin - затова без да го "обезопася" като му направя рестриктед достъп - просто се забравя за него (:
442  Сигурност / Системна Сигурност / Re: ssh има ли възможност за декриптиране по принципа man in the midle? -: Sep 13, 2010, 09:15
...

В тоя форум толкова много неща научавам само от разглеждането и прочитането му - камоли ако почне да се мисли върху дадените решения/разяснения...
443  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Как да защитя сървъра/машината си от удп флууд. -: Sep 13, 2010, 09:03
Това е най-доброто решение! Обади се на майка му и й кажи, че ще му строши ръчичките ако пак почне да прави така! :)

Тц... И това не помага в 90% от ситуацийте. Веднага обеснявам: има няколко форума като PSC, WWC и т.н. Целта на хората там не е точно да вредят, но има хора които се възползват директно от знанията описани там - в резултат почват да градят ботнет мрежи.

Лично съм виждал как се търгуват такива мрежи или дори само се дават под наем.

А кажи ми, как ще го хванеш аджеба тоя "учен" пич - дето най-малкото се е сетил "да не си цапа ръцете" лично? А да споменавам ли как може да се spoof-ви и фалшифицира IP-то на бот машината(ако го позволява доставчика)?

Даже gat3way-а беше писал цяла статия за това. НАПРАВЕТЕ СИ ТРУДА И Я ПРОЧЕТЕТЕ (:
Така че ако един добър мрежов специалист продаде на лапе, пубер, непознат - готова "конфигурирана"/ "рециклирана" ботнет мрежа - С ТЕБ Е СВЪРШЕНО My friend (:

Само ми кажи как ще филтрира примерно всичките рандом генерирани IP адреси от даден "умен" скрипт/демон? Накрая потърпевшата машина ще се съсипва от 100п/с, защото FW таблицата с правилата ще е 100 километра...

И както най-точно го казаха няколко пъти по-горе: от (качествен)флууд "СПАСЕНИЕ НЯМА". Причина - ПЪЛНЕНЕ НА КАНАЛА И ТО В ДВЕТЕ ПОСОКИ ДО ЛИМИТА НА ВРЪЗКАТА.

РЕШЕНИЕ: Ако сте паралии да давате за 2mbps гарантиран -> ~100лв. в колоцентър с всички защити и пр. (за 10mbps -> ~600лв.) - тогава всичко е ОК ;)
444  BSD секция / Системни настройки / Re: блокиране на Skype -: Sep 13, 2010, 00:21
То това тяхното си беше чист корпоративен интерес - искат да довършат малкото останало от тая и без това прецакана компания...

Иначе сериозно - досега никога не съм имал проблем с моя начин :) Ако ще и задника да си скъса няма да може да подкара Скайпа - просто си пиши(даже не казва че пищи за папката ами за някаква база данни и т.н.) и това е :)

Единствения начин е Админ достъп и да смени правата на папката...
445  BSD секция / Системни настройки / Re: блокиране на Skype -: Sep 12, 2010, 07:16
Аз пък имам един много лош навик - Директно се базикам с любимата ми директория Doc & Settings.
Схемата е супер проста: Създавам папка с име Skype в %AppData% и задавам "чужди" права за тази симпатична папка. И любимия Skype при опит да се намести в желаната папка - резултата е  fail...

Така даже може да се режат само дадени Skype акаунти - влизате в %AppData%\Skype -> username папката на нежелания потребител и й се "отнемат правата за писане/четене". След това милия Skype почва да квичи със странни грешки(и никога не се свързва за дадения потребител :P) :)  (В същотото време ако шефа седне на въпросния кошник - ще може да си влезе без проблем :D)
Принципно за тия неща се разбирам предварително с клиентите и още като обикалям отначалото си нося необходимия batch файл - c две-три промени го нагласям за конкретните нужди. И ми остава да го накликам по предназначени, където е "наредено".

Това е от мен - надявам се да му е полезно на някого, ако не друго, поне спестява едно-две правила за филтрация :D
Страници: 1 ... 28 29 [30]