Покажи Публикации - reiter72
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Нов английско-български речник -: Oct 15, 2009, 23:25
Темата придоби друга насока. По отнощение на онлайн речници изборът не е малък, но за български речници не е така. Иначе на мен ми се налага да ползвам в работата и попаданах на http://www.eurodict.com/, като ползвам немския речник. Под wine съм тествал свободната версия локално и работи добре (без клипборда). За пълните речници не ми се дават пари, тъй като не съм сигурен, че ще тръгнат по Линукс. По отнощение на предложението на Lord_Bad за разработване на вариант за Линукс има един проблем и той е в авторските права на речниковата база и не толкова в софтуерната реализация. И на мен преди години ми се въртеше като идея да сканирам един речник и да си поиграя малко за собствено ползване, но SA Dict и BG Office се появиха, вършеха ми работа и се отказах.
Предполагам, че авторът на SA Dic планува да го прави платен за в бъдеще и затова не съдейства, което е разбираемо.
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Нов английско-български речник -: Oct 14, 2009, 20:49
Явно няма интерес или мотивация, пък си е работа. През wine работи приемливо, но няма автоматичен превод на буфера. Иначе би било много добре, ако имаше такъв речник и за Линукс.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: wine и SA Dictionary не приема кирилски текст -: Oct 12, 2009, 12:26
Благодаря на zulenica  [_]3! Работи и при мен.
А за експортването на LANG според мен се налага, защото по подразбиране ми е немски локал и wine се бърка.
Поздрави!
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / wine и SA Dictionary не приема кирилски текст -: Oct 12, 2009, 03:22
Сблъсках се с досаден проблем, който не можах да разреша. Системата ми е Ubuntu 9.04 и е перфектно кирилизирана. Наскоро инсталирах wine oт репотата и установих следния проблем с  SA Dictionary и Габеров Корал - програмите не приемат кирилски букви в прозорците за въвеждане. Иначе кирилският текст в главните прозорци се чете.
Когато стартирам програмата с командата:
env LANG=bg_BG.CP1251 WINEPREFIX="/home/.wine" wine "C:\PROG~1F2\GABE~KOY\GABE~ZJ5.0\DictionDE.exe"
въобще не се приемат символи на кирилица, а ако е без LANG се изписват ??????.
С notepad няма проблеми, всичко е наред. 
Има ли решение на проблема? Работят ли тези версии, защото при по-стари дистрибуции не съм имал такива проблеми със същите програми.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Mtel Spot и Linux -: Oct 10, 2009, 12:34
Благодаря за отзива!
Наистина стана. Причината за невъзможната конекция е била блокирането на акаунта при предищните ми опити (вероятно). Програмата работи добре и не е мудна като мтелската. С аудиото трябва малко да се поиграе, за да се настрои, защото при мен алса и осс устройствата не работеха добре, но с пулсаудио е наред (вижте блога на Генчев).
Отдолу прилагам user настройките на twinkle, в случай, че някой прояви интерес.




Важно е предварително да сме сигурни, че акаунтът е активен и работещ (проверка с фирмения софт) и вписването на username да е само краткото име пред @sip.mtel.bg.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mtel Spot и Linux -: Oct 09, 2009, 12:41
Здравейте, някой успял ли е да подкара sip клиент под Linux за връзка към Мтел Спот.
Темата ме интересува, защото по този начин се заобикаля роуминга в чужбина и от друга страна можеш да си говориш по телефона докато работиш на компютъра.
Мтел предлагат собствен софтуер за Windows. За линукс естествено няма подръжка. Теоретично би следвало всеки sip клиент да може да се свързва. Имам компютър под Убунту 9.04, на който искам да използвам услугата, но засега безуспешно.
Търсенето в нета намери тези два източника:
http://genchev.info/2008_06_01_archive.html
http://www.mobilebulgaria.com/forum/read.php?parent_id=249893&cat_id=1&view=1

Първият дава насоки за настройването на twinkle, а вторият дава IP-то на проксито. IP съм го проверил и със следене на трафика.

Но конекция не се осъществява. Дава грешка - user unauthorized 403.
А при грешка е възможно да се блокира услугата, както стана и при мене.
Страници: [1]