Покажи Публикации - Marto
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7
76  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Unknown problem -: Apr 12, 2002, 21:38
':0' Разгледах си отново всички скриптове. Припоних си всичко направих си някой промени. Мисля, че проблема идва от едно нещо. Възможно ли е това, че имам конфигуриран ethernet connection, който е с IP 192.168.0.1 маската на мрежата е 192.168.255.255. Дори съм си посочил за getway самия мен 192.168.0.1 и този IP адрес да влияе на ppp връзката. !! Трябва ли да го сменям. Как ще стане цялата работа да функционира едновременно особенно след като за провайдера ми се свързвам с динамичен IP. Oще не съм си разрешил проблема ако го направя ще съобщя за това тук. Благодаря на Asus и на всеки който може да ми помогне !!
77  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Unknown problem -: Apr 12, 2002, 21:00
Направих нов /etc/resolv.conf и написах там DNS-ите. При опит да се свържа с някой сайт се замисля повече, но пак нищо !. Реших да пробвам с kppp и видях, че там вече ми е позволена опцията за Automatic DNS, но не мога да стартирам pppd поради следните грешки: Status 1 :
pppd[339]: By default the remote system is required to authenticate itself
pppd[339]: (because this system has a default route to the internet)
pppd[339]: but I couldn't find any suitable secret (password) for it to use to do so.
pppd[339]: (None of the available passwords would let it use an IP address.)
Скриптовете в /etc/ppp съм си ги правил сам, но много отдавна. Вече ги забравих какво представлчват. Реших този път да пробвам с pppsetup, осъществявам успешна връзка с тях, но пак не мога да resouvna никакъв host. Сега се сетих да опитам да оставя копие на /etc/resolv.conf и в /etc/ppp, защото там не се появява само. Дали ще стане? Ще разгледам скрипта ти .. благодаря. Дано да се оправя с това, че взе да ми доскучава в Windows имам толкова неща за вършене в Linux, a искма да бъда едновременно и в Interent.
78  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Unknown problem -: Apr 12, 2002, 19:59
Благодаря ти за отговора. Използвам карти. В момента съм с един акаунт, който не е мой, но ми дават да го използвам през деня. Той е на TRIADA, a по принцип използвам BITEX. Преди да конфигурирам локалната си мрежа с "netconfig" нямах такъв проблем и дори да си сменям картите при всяко логване. Често използвам различни провайдери. Трябва да разбера как става. Ще опитам с тези адреси или няма смисъл ? Ще се опитам да ги разбера.
Един от IP адресите е:
server IP address: 212.50.0.55
Client IP address: 213.169.38.185
става дума за в момента.
79  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kak da nakaram Opera 5 da pokazva BG saitove? -: Apr 12, 2002, 18:42
Opera 5 не може да работи с кирилица. Съжелявам, но ще трябва да си сложиш Opera 6.  '<img'>
80  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Unknown problem -: Apr 12, 2002, 18:29
Там е работата, че и аз предполагам, че е точно в DNS. Проблема, но незнам DNS адреса на сегашния си провайдер, а и няма от къде да го разбера. Има ли възможност това да се направи автоматично както през Windows. Как мога да го направя. И преди съм писал за това, но явно никой не може да ми помогне.
81  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Unknown problem -: Apr 12, 2002, 16:37
Имам направени всички необходими ppp скриптове за стартиране на Dial-Up TCP/IP интернет връзка чрез модем. Набирам си номера, свървам се успешно с провайдета, отварям си brows-ера Opera или Konqueror. И при опитване да направя връзка с който и да е сайт ! .. Ми отговарят по следният начин :
Konqueror : Unknown host ....
Opera : Could not resolve hot name !
Използвам Slackware 8.0. Какво да направя ?
82  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Support for RealTek 8029! -: Apr 11, 2002, 17:53
Благодаря на всички, всъщност не предполагах, че толкова хора ще ми отговорят. Оправих нещата още след първия отговор на ghr. Аз съм със Slackware 8.0, а колкото за това с support for older 8129/8130 card, при мен не работи, пробвал съм. '<img'>
83  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Network Chat -: Apr 10, 2002, 13:16
Благодаря за идеята, ще се опитам. Ако може да ми помогнеш как да започна, няма да е зле, защото представа си нямам.
84  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Network Chat -: Apr 09, 2002, 22:15
Трябва ми подходяща програма за чат в една малка мрежа само от двама човека. Търся подходяща, с прост интерфейс може и да е за конзолата. Няма значение въпроса е да върши работа, но по възможност да може да се свързва и с Windows имам предвид, да няма значение дали ще съм в Windows или Linux, може дори за целта да използва Samba, но не е много желателно, че имам проблеми със Samba-та, но това е друга тема. Изтеглих куп програми за чат чрез Java Runtime Environment. Които уж би трябвало да работят, но не е така. Възможно е и да не съм попаднал на подходящи. Наистина незнам къде да търся от скоро сме се свързали и е пълен хаус конфигурацията за мрежата, но един подходящ чат ще ускори нещата доста. Чувал съм за една версия на LanChat за Linux, но незнам къде да я намеря (пробвах се в Google). Ако някой знае какво може да ми свърши работа, благодаря ! Пробвал съм и един LinPopUp от него успях да получа msg от Windows машина, но на шано. Пък и аз не мога да пращам, дава ми една грешка, не се сещам сега какво точно пишеше, но беше нещо неразбираемо. Както и да е. Какво да правя ?
85  Програмиране / Общ форум / Press any key to cancel -: Apr 02, 2002, 01:31
Става дума за един скрипт на Perl. Искам да дава възможност за избиране на едно число от 1 до 10 да речем, но ако не искаш да избереш да натиснеш Enter и да продължи нататък. Тове е супер просто ... ама незнам как да направя проверка за това дали е натиснато Enter?
Ето пример:
#!/usr/bin/perl
# test.pl

use warnings;
use strict;

print "Please type number from 1 to 10 or press enter to skip: ";
    $p_num = <STDIN>;
    chomp $p_num;

    if ($p_num > 10 or $p_num < 1) {
   die "\nI said from 1 to 10\n";
    }

exit 0;

Точно това ми е въпроса ?  ':p'
86  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Automatic DNS -: Mar 28, 2002, 09:30
Как да настроя DNS за TCP/IP Dial-Up да се определя автоматично? Или как мога да резбера какъв да напиша без да имам никаква връзка с администратора на акаунта ми ? Преди незнам как го бях направил, но сега имам един малък HOME Network и сега Dia-Up връзката се осъществява, но в kppp не работи функцията за автоматично определяне на DNS. В /etc/resolv.conf нямам нито един ред !
87  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / New section -: Mar 27, 2002, 21:51
Предлагам да добавите една нова секция в основния форум, за въпроси свързани с програмиране/писане на скриптове. Според мен ще е от голяма полза да се търсят такива работи на едно място, пък и ще привлича повече внимание и някой хора могат да се "зарибяват" по такъв начин. Това е също съществено нещо. Давам това предложение, защото на мен ми възникна проблем с написването не един скрип днес. Хората ще се учат по - бързо от едно такова нещо. Представете си ако се споделят много проблеми там. То ще се превърне в нещо от което може да се научи много, дори да се промени смисъла на разбиране на някой неща.  '<img'>  Ако искате пробвайте. Само предлагам  '<img'>  Вие ще прецените по какъв начин може да бъде подразделено. Имам предвид за начинаещи/напреднали или това е тъпо ... можеби за скриптове/програми .. незнам незнам  '<img'>
88  Нетехнически теми / Коментар / Отново за графичните среди -: Mar 26, 2002, 13:13
Нямах време да прочета всички postove по тази тема, напълно съм съгласен с това, че напълно необходимо присъствието на конзола/X. Незнам защо, но много обичам всичко което се прави без помоща на графична среда. Поддържам и това, че без графичен интерфейс не може. И за мен Linux е една desktop система, която след време ще стане перфектна desktop система и мисля, че всички имат нещо наум, когато говорят за desktop системите. Помислете си какво ще стане ако някой от вас никога не е виждал Windows. Знам, че никой тук не е поставил въпроса под сравнение, но всъщост се получава нещо такова. Ако сте ограничени да ползвате само Linux, занчи вие сте не само щастливци, но и разполагате с една добра графична и едновременно с това професионална и гъвкава desktop система и не само това. Вие имате възможноста да се наслаждавате на процеса на нейното развитие ! Лично на мен KDE и множеството програми създадени за да удволетворят условията за една desktop система са ми достатъчни. Вярвам, че за бъдеще това ще важи за всички офисини и домашни компютри !
89  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Great FORUM -: Mar 26, 2002, 12:32
Мисля, че този форум е страхотен. Има всичко необходимо и е идеалният за този сайт. Ако показваше по колко вафли Siesta изяждам, докато стоя пред compa грешка нямаше да има  ':p' Ама то само това му липсва де  '<img'>
90  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Koko -: Mar 26, 2002, 12:20
Двата файла, които ти трябват са:
http://205.158.109.140/XFree86.....tar.gz
http://205.158.109.140/XFree86_40/1.0-2802/NVIDIA_GLX-1.0-2802.tar.gz

 '<img'>
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7