Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 449
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Днес в 15:15
Тия последните две мнения звучите като Костя Копейкин :D
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Oct 21, 2021, 17:53
Момент! Да се уточним. Ремо е мъж. Във форуима нямаме жени. Тук сме коч-компания.

=*=

Аз слушайки за това, мислех, че е провокация. Защото ДБ се водят партията на айти-тата. И там са всички: от Крокодила до Божо. Обаче си промених мнението след вчерашните обяснения, какво точно се е случило.

Изглежда ми точно, като техните хора в Стара Загора да не са знаели, какво правят. Казвали са им едни неща, те са правили други, след това трети. Даже в новините на комедито много ги бъзикаха. Вчера ги слушах.

Което си е срамно за имиджа дето имат да се спъват в такива неща. Направо е нелепо. Та се наложило софийската организация да оправя нещата през съда, където знаем, че имат бая сериозни връзки.


3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 21, 2021, 16:53
Тука те разбирам перфектно. Аз на клиента първо му обявявам тарифата и после почвам консултацията. Имах случай, един ми каза, че не трябвало да плаща за голи приказки. Изгоних го, заплаши ме, че щял да пуска жалба и я чаках с нетърпение, ама явно не се е жалил. Интересно ми беше, какво ще пише в жалбата- "Тоя адвокат ми иска пари за консултация"  ;D

За това последното ние сме виновни. Ние научихме клиентите, че съветите са безплатни. А го напрвихме, просто, за да ги запазим. Доста често изнахалстват да ни питат някакви чисто юридически неща, дето изобщо не са ни работа.

Това доста ме е вбесявало. Но дори тези отговори рядко успяваме да ги отклоним, защото обикновено за тях са най-настоятелни. Но поне, ако не успеем да ги отклоним, твърдо им заявяваме, че им казваме нещо, но не поемаме отговорност, защото това е от опита ни и не ни е в дейността.

Има клиенти, които имат личните телефони на служителя, който ги обработва и му звънят денонощно. И това при петдесет до шестдесет лв. месечна такса, защото ЕООД започват от толкова.  Тия с ДДС успяваме да договорим от сто нагоре. На тях поне знаем, защо им вдигаме телефона. А и те обикновено не звънят в извънработно време или приемат обяснението, че ще свършим нещото на другия ден.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 21, 2021, 16:28
Ами с колеги от столицата съм си говорил, че там тръгват от сто нагоре. Ние тръгваме от десет и пет за приятели. Примерно моята жена пише на свои колеги декларациите без да им взима пари за това. Повечето се отблагодаряват с кутия бонбони или от по-големите шоколади на Милка. Миналата година един ѝ даде шише уиски.

Тя е доволна, защото първо това са колеги и не би им взела пари, второ тя всъщност е на трудов договор и това идва леко нелегално. Ако взимаше пари, сигурно нямаше да разберат в НАП, но защо да си прави бели?

Всъщност ти си първия юрист, който срещам и който се оправя с такива неща. Тукашните си плащат. Обикновено успяват да си договорят много добри условия, защото и работата по тях не е много. Дето викаш, то основно текат едни осигуровки.

Между другото тия с десетачките обикновено им се свиди да ги дават. Неприятно е да се работи с неплатежоспособни клиенти, а повечето са такива.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 21, 2021, 16:17
Добре правиш. Грешни пари са това. Но е направено толкова сложно, че повечето хора се налага да плащат.

Сега тук слагам две уговорки. Едната е, че де факто съм изхвърлен от тоя бранш поради липса на качества. И втората уговорка е, че нашия край е сред най-бедните и тук цените на счетоводни услуги са видимо по-ниски, отколкото почти навсякъде другаде. Северозападнала България не случайно е кръстена така. Видин, Враца, Монтана и Лом са в бедствено положение от поне двадесет години.

Та подаването на едно и шест върви между 5 и 20 лв. на месец. При някои клиенти се изчилява и на редче. Например 10 ст. до лев. Но това е грубо, защото месечната такса се уговаря предварително и е твърда. Сиреч той може да е започнал с 5 работника, а да са станали шест или четири. Сега няма моментално да се смени таксата. Но, ако станат да речем десет или двама, тогава условията сигурно ще се предоговорят.

ГДД върви от 10 лв. за някого имащ например само граждански договори до към петдесетина за някой с много неща. Средно е 20 или 30.

Но това се говори за клиенти, на които не им се води счетоводство, а се прави само това за тях. За клиенти на абонамент и двете услуги са безплатни и си влизат в месечната такса.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 21, 2021, 15:13
Не го обясних правилно. Програмата беше 16-битова, но за Windows. Във Windows 8/10 64-битовата версия е премахнат този слой на симулация, който е същия като и за ДОС. Това се опитвах да подкарвам. Като има и външни реализации включително на основата на Wine, така наречения WineVDM. До последния така и не стигнах. Пробвах другите варианти включително някаква китайщина в SF, която е това от 32-битовите версии на 8/10 направено за 64-битови.

Иначе специално за DOS в 10 има едно програмче ViBOX, което е DosBox с отстранени недостатъците му — като липса на печат (която може да се добави с кръпки към DosBox) и заключване на документи за редактиране. Брилянтно решение.

Мисля, че имам тема в кошчето по тези въпроси.

Имахме един лаптоп с 10 и се опитвахме да го пуснем там това професионално програмче.

Но това беше на старата ми работа. Докато се опитвах да си върша работата, се опитвах да правя магии, за да оправям бакиите, защото пари за външна поддръжка нямаше. То се оказа накрая, че и пари за заплати няма. Изритаха ме като мръсно коте, не защото нямах работа, а защото таксите на клиентите които обслужвах, бяха недостатъчни да покрият моята заедно с осигуровките.

След мен, какво се е случило с тези клиенти, мога само да гадая. Но предполагам силно се е съкратила работата по тях и колегите, които са ги взели, са станали още по-пренатоварени от преди това.

Винаги съм се опитвал да правя повече, от това, за което ми се плаща. И обикновено се е оказвало, че това, за което получавам заплата, е недостатъчно.

Та стара история.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 21, 2021, 12:28
Исках още нещо да напиша за Мария Спирова, но забравих.

Да ми обяснява, че съм искал „свободата да умра“ или, каквото там го е формулирала. Ама, благодаря! Това е чиста форма на комунизъм. Те решават, кое е добро и кое зло. И пак те, без да ме питат, ме пазят от него. Това е най-чистата дефиниция за комунизъм.

И сега се оказа, че жълтопаветниците са всъщност леви. Те само се правят, че не са комуняги.

=*=

Няма да забравя, как март миналата година руснаците се хвалеха, че лекуват болн ите си с лекарства за СПИН. И ще нямали никакви починали и никога няма да имат. А след месец бяха на върха по смъртност. Сега пак. Кухо самочувствие. Цялата им работа е такава. Надувки.

=*=

Уиндоуси няма да си купувам, ако ще по една стотна от лев да са. Не планирам да ползвам тази система дори на виртуална машина. Всички виртуални машини, които съм имал, са били най-много с XP. Бих ползвал 98, но има някакви проблеми. Не се поддържа добре от Virtual Box.

Така, че ако изобщо някога пак правя виртуалки за експерименти, те няма да са с десетки и натам номерация. Наистина веднъж имах виртуалка с десетка… за да видя мога ли да подкарам една досовска програма. И не успях.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 21, 2021, 11:42
А пък аз попаднах  на следното

https://kafeneto.wordpress.com/2021/10/20/%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b8%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b2/

А неваксинирането е ясно до какво води

Отчаяни лекари, рекордната смъртност, малък брой ваксинирани хора

Точно вчера жената ме видя, че пиша в „оня форум за компютри“. И ме попита — А американския ти приятел еди кой си, какво мисли за ваксините?

Казах ѝ:

— Май, май е за тях.

С нея никога не съм обсъждал, какво точно мисля за ваксините по принцип и тия в частност. Но тези в частност не излизат извън общото ми мнение. Но все пак и тя по свои канали (Spybook, NovaTV) е разбрала, че тук си говорим за експериментални „течности“.

С приятел от Благоевград се чухме преди няколко седмици и на него му казах, че, ако някой си има други заболявания особено свързани с бял дроб и сърце или е в рисковата група, не е лоша идея да се ваксинира. Но ми звучеше разочарован, че аз не съм ваксиниран. Неговата съпруга го беше карала тежко. Била е в болница.

=*=

Та за Спирова. Често я гледам при Дремджиев. Там ми е интересна, понеже казва, какво става на острова. Ако живееше в столицата, щеше да мине за жълтопаветничка. То Дремджиев основно с такива общува в предаването си.

Като представител на дълбоката провинция, щото това София е Римската империя, няма как да има много мнения, които да ни съвпадат.

Но спокойно мога да кажа, че се изхвърлила и то доста, което е обичайното състояние на жълтопаветниците. Самите производители на тези ваксини не смеят да не казват, че не са експериментални. Защото една такава ваксина се разработва цифром и словом най-малко десет години.

Последното е и отговор на въпроса, защо производствената им цена е долар, два, а ги продават десетократно по-скъпо.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 20, 2021, 20:31
Децата от утре са изцяло дистанционно. Мъка голяма. Миналата година беше кошмар за мен.

Аз също основно съм дистанционно и тази седмица повече няма да ходя. Другата ще ида. Най-вероятно ще си работим.

Имаме доста болни и някои неща са трудни.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Oct 20, 2021, 20:05
По принцип и аз мисля, че гордостта на Божанов (собствения му Закон за ел. индетификация) казва така, то подзаконовите актове на ЦИК могат да лапат хурката и да правят прежда от вълна.

Но споделих и, че за мен това е революционно действие. И то от дясна партия. Ама и лява да беше, не ѝ прилича. Два парламента имаха на разположение да ги оправят. Но не ги оправиха. Като ги оправят, тогава да реват.

Заслужаваха да нямат списък с кандидати в Ямбол ли, къде беше. Стара Загора? Там нейде. Сега ще се окаже Сливен.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 20, 2021, 20:01
Щото разправяше, че заради студента, ще заминаваш. То времето си минава и моите момчета са вече пред завършване. Живот и здраве ще запишат и те скоро. Големия сега е 11-и, малкия 10-и.

И аз съм си във Видин и не съм мърдал от тук. Макар да смених няколко работи, откакто се видяхме последно.

Определено се радвам да те видя!

Ще пия чаша мераклийско тази вечер за здравето ти и на семейството ти.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Oct 20, 2021, 19:00
Ник, ти взе, че се засегна и ни изпляска цялото решение на съда. За нас това е просто спам. Ремо искаше от теб просто да споделиш мнение с пет думи да обясниш, каквото не подозираме. Решението на съда с нищо не ни помага. То си е да го четат юристи.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 20, 2021, 18:59
Мараба Тони! Не сме се виждали от години. Прибра ли се у нас или още живееш в Англия?
14  Хумор, сатира и забава / Кошче / Грешна кинта и олелия -: Oct 20, 2021, 18:40
Понеже нямам къде, тук ще си изпея мъката. Но е в коша и всеки е свободен да не чете.

=*=

Споменах преди седмица за едно безумие наречено ИСБЦ. Няма значение, каква е същността му и съгласен ли съм да давам такива данни на НСИ. И изобщо съгласен ли съм НСИ да съществува.

Въпроса е, какво представлява. А това е една бланка и нищо повече. Събираш данни или програмата, която ползваш, ти ги изплюва. Сега, колко добре работят българските програми, какви некадърници са ги писали е съвсем трети въпрос. Но взимаш тази готова или доизготвена от теб справка и почваш да я преписваш едно по едно във въпросното нещо. И разбира се идиотското щракане с мишка. Ако нямаш мишка на комп.-а трябва да се застреляш.

В тая държава никой не е чувал за програмни интерфейси.

Е добре, не е никой. НОИ имат програма за болничните, която директно ги качва. КЕП, меп, всичко си оправя. Някой по-умен може да вземе (а може и да е взел, не знам) тоя протокол и да си го вгради в своето нещо.

Та да беше само НСИ с мед да ги облажиш. А най-добре да ги намажеш и оставиш на конски мухи. Достатъчно мъчителна и достойна смърт за служителите на НСИ.

За тия в частната сфера проблема не е грамадански, защото на малко места и не повече от веднъж месечно или по-рядко качват някакви неща по тоя ръчно-крачен метод.

Щото за мен всичко, което аз го правя: е ръчно. И много се смях на онази жена дето ми разправяше да съм качел данните в ИСБЦ, че иначе тя ги правила ръчно тия справки. Нейното ръчно е да пишеш нещо на лист хартия и после да пращаш по пощата.

Ама това, че не пращам по БП нещо, не го прави по-малко ръчно за мен. Даже това с пощите ми е по-малко ръчно, доколкото ел. таблица или друга програма може да ми го генерира автоматично.

Та думата ми беше за тия в публичния сектор. Те всеки месец на десетки различни неща пишат като луди, какво ли не. Портали, портали, портали. За да им е удобно в министертвата. Ама едно министерство няма по един портал, а поне по пет.

Това е за следващия път когато попитате габровския бонвиван де са милионите, милиардите наляти за ел. управление. За това са дадени. За десетки портали, където неуморни труженички да въвеждат денонощно цифрички.

Та почти по случайност се сдобих с малко вътрешна информация.

МФ решили да правят обща система за отчетност на общините (а това ще рече на всички в публичния сектор един ден). Досега имаха една общо взето много калпава програма по всеобщо мнение. Аз не съм я ползвал, но не чувам добро за нея. Иначе не е лоша. Ползва Firebird, ама само това е доброто в нея. Има и някое друго улеснение за бюджетарите. Но пък липсват неща, които ги има в програми на частници пак за бюджета. Цели звена нямат модули, които да ползват.

МФ виждат, че нещата с това програмче не са добре (а то е нещо като хилядарка на година). И решават да сторят нещо. Правят го в типичния си стил. Наливат едни огромни пари в SAP. Всеки знае, че там цените почват от половин милион, но той е само за разхвърляне по компютрите дето се казва. Може да не стигнат. „Добро утро“ им е половин милион. Адвокатите пасти да ядат.

Нагоре цената няма таван. Бързо става космическа. Не, че половината милион е малко де. Ама ей тъй за отпочване.

Така, че аз от преди съм казвал, че това е да стреляш със зенитна ракета по комар. Може някой да не се съгласява. Въпрос на мнение и гледище.

Та нещото със SAP вече се движи от половин година. Ама май, май много, много общините не го искат и се дърпат. Щото има там някакъв Л. Попов (вероятно е важна клечка), дето пише гневни писма.

Изглежда общините му отговарят, че заради коронования вирус не могат да си обучат хората и не го щат. Не познавам въпросния Л. Попов, даже първото му име не знам. Отскоро ми изкочи пред погледа.

Но, ако човечеца приема тия оправдания на сериозно, значи е доста тъп. Това са глупости. На другите неща, които ползваме, за каквото и да е, да не би някой да ни е обучавал? Мен в училище са ме учили на Правец 8 и към края на 16. Два часа седмично.

Буташ се там, ровиш и се оправяш някак.

Проблема разбира се, са лелките. Под лелките визирам 98% от народо-населението, които според мен не трябва да заобикалят и на километър около компютър. Останалите два процента може да не знаем всеки път, какво вършим, но поне имаме смътни идеи, как да излезем от тресавището. А един процент от нас или половин наистина знаят, какво се случва. А такива напълно наясно с всичко, просто няма. И Денис Ричи, лека му пръст, не е знаел всичко.

Та лелките ползват там нещо си, колко могат, колко не могат, кипи някакъв труд. И изпадат в истински ужас да им подменят нещото.

Разбирам ги! Ако и мен ме хвърлят насред океан със сал, ще ми е бая неудобно. Може да сме чели детски романи, ама това не помага.

А лелките са гърмяни зайци. Те вече са били на сал насред океана и не щат повторения. Не минават всякакви увещания, че ще научат да гребат с лодка. Не помагат тия. Знаят те, че лодка и сал нямат нищо общо, а сала няма дори гребла. По същия начин могат да им покажат, как се управлява пладноходка. А знаят и що за обучения са:

Това е лодката, това е платното ѝ. Ако го завъртите наляво, лодката ще тръгне на дясно. Но това е, ако вятъра не е прекалено силен и пладноходката не се обърне. Въпроси нямате.

Ей там е сала, качвайте се, а аз си прибирам картинката на пладноходката в джоба. След малко въртолета ще ви остави в средата на Антлатика. Посоката ви е Тихия океан, остров Окинава. Не се безпокойте. На където и да тръгнете — изток, запад, север, юг е без значение. Земята е кръгла и все ще стигнете.

Един последен съвет. Ако гребете с ръце, ще стигнете по-бързо до о. Окинава, отколкото да оставите морското течение Ел Ниньо да ви заведе. А и то отива в Норвегия, а на вас ви трябва Япония.

Успех няма да ви пожелавам само ще ви дам срок от една седмица, не по-добре три работни дни, за да стигнете. Ей така да имате стимул. Ако не стигнете, проблема си е ваш, ние ще пратим други с друг сал.


Та така, върви яростна съпротива, а ония от МФ питат неистово има ли готовност.

А то аз дори не разбрах, какво имат предвид под това. Тоя SAP в общините ли ще бъде, оборудване трябва ли да се купува? Щото това ще е бая скъпо. И си е де факто невъзможно.

Но силното ми подозрение е, че това просто е следващата страничка в паяжината. Сто и първия държавен или нает от държавата портал.

По начало съм твърдо срещу точно SAP, защото САП за икономистите значи нещо отделно. Не ни трябват обърквания. Но не значи, че съм за SalesForge или нещо трето. Да не споменавам Dynamics. Колкото и да не харесвам държавата като обществена структура, то не желая да гледам на нея, като на прокълната Транс-национална компания или транс-континентална корпорация. Това последното не е термин, измислих си го. Исках да подсиля думите си, че ТНК ми се струва малко.

Отделно имам проблем и със свръх-централизацията. И понастоящем смятам татковината ни и почти всяка друга страна за свръх-централизирана. Тоя SAP само ще утежни допълнително положението.

Да не продължавам. Тезата ми е ясна. Хвърлени са безумни пари за безумно нещо. И кой знае от кога. От половин година се изпробва, ама кой знае, колко години назад е почнал договора.

=*=

От друга страна, всяка централизация има безспорни, положителни моменти. Като не си свободен и не трябва да взимаш решения, то ти е по-лесно. Това важи и за работещите на въпросния SAP. Тяхната работа ще е по-лесна, дори само от факта, че всичко ще се прави на едно място.

Иначе засега обещават само глупости. Например щели да се автоматизира издаването на дневници по режимите на ЗДДС. Въпросните дневници са нищо различно от текстови документи с кодировка CP1251. Може да ги създаде абсолютно всяко „парче“ софтуер на планетата. Не е нужна даже СУБД, още по-малко SQL, а за цяла ресурсна система и дума да не става.

Но в някакво бъдеще, което у нас все става така да не се случва, може да почнат да окапват като круши един по един останалите безпредметно съществуващи портали и най-после компютри да си говорят с компютри, а не хора да въвеждат едни и същи глупости на безброй места.

=*=

Тук сигурно единствено на мен ми хрумва въпроса, а какво става с бизнеса на всички тези, които споменах и които бяха свършили работата далеч по-добре от бившия Изчислителен център към МФ.

Да, знам поне една такава програма, но има и други. Просто тази съм я пипал лично заради едно внедряване. И определено много ми допадна и в много отношения беше много премислена. Макар на теория тя да беше на mdb, което няма как да се счете за нещо хубаво.

Поне в случая на тези хора, те няма да изгубят много бизнес, защото тази програма е малка част от дейността им. Но все е някаква загуба.

/следва продължение…/

=*=

Но пък и имам и друго крайно мнение. Държавата не трябва да бъде клиент на нищо. Защото това изкривява пазара. Съответно, ако не може да си произведе хартия, няма да ползва хартия. Ако не може да приготви закуски (със свои суровини), няма а предлага храна в училище.

И изобщо няма да управлява училища. Училищата дали ще са стопански или нестопански организации, но да не са държавни.

Ако не може да си напише програми, няма да ползва ППО. Или ще ползва безплатно.

Съответно не смятам, че държавата има право да дава заплати. Ако някой ще работи за нея, това да е безвъзмездно.

А най-добре изобщо да няма държава или тя да е сведена до няколко звена — МФ, Генерален щаб, третоинстационен съд и общини. И тези бих махнал, ако знаех, с какво да ги заменя. Но например към общините може да има първо- и второинстационни съдилища, ако могат да си го позволят. И съдиите естествено да са изборни длъжности, а съдилищата на пълна самоиздръжка.

Никъде не споменавам прокуратура. Това не трябва да съществува и не трябва да се замества с нищо. Адвокати си съществуват и сега, всеки е свободен да се обръща към тях. Държавата нито ѝ е работа да обвинява някого, нито да го оневинява.

Тая тирада може да продължи и друг път съм го правил.

=*=

/…продължението/

Спрямо възгледите ми, би трябвало да съм доволен, че държавата е секнала /или се очаква да спре/ цоцане от частни структури на публични средства поне по отношение на системи за автоматизация и организация на стопански дейности.

А дали е така?

Една община дава може би десетина хиляди на година за такива неща. Тук хилядарка, там две. Такива са сумите. Разбира се, сумите са различни за такива като СО дето държат на щат десетки хиляди служители. Но масовия случай е такъв. И в тия пари не повече от половината са за икономически софтуер.

Но общините и другите държавни учреждения са даже щедри. Техните суми са поне три пъти по-големи от това, което частниците са готови да дават. Ако дават изобщо.

То от тук и отговора на въпроса, защо тези програмки се пишат от некадърници, струват несъразмерно за труда вложен в тях и са спрели развитието си около две хилядната година. Няма хляб в това. Кадърен програмист ще изкара десет пъти повече дори да работи като волнонаемник.

Та за колко години трябва да плащат общините, за да се догоди галактическата сума, която МФ са дали на SAP AG и те първа ще дават? Всичко, което са похарчили за тридесет години капитализъм, не могат да покрият само тази сделка.

Е, какво е сторила държавата? Закрила е бизнес съществуващ заради нея? Не, създала е грамаданска замяна. И е въвлякла много повече хора в това. Защо ли? Защото досегашните програми са били писани от един човек, най-много двама. Тук само съветниците по внедряването са сигурно стотици. Дори само от това държавата е създала повече бизнес от целия досегашен. Нищо не е закрила.Та такива неща.

п.п. Не коментирах факта, че общините ще спестят някоя хиладарка на година, защото въпросния SAP им е обещан безплатно от МФ. Ама това е капка в морето. Няма да се усети изобщо това спестяване. Дори най-малките общини имат по няколко милиона годишни харчове.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Oct 20, 2021, 15:44
Като им няма нищо на тези "ваксини", защо удрят в сърцето, вените, мозъка..., за патката е рано да се каже, щото ще се разбере след десетилетие.
Ваксина е когато ти вкарат омаломощен вирус, изработваш антитела и като срешнеш истинския го отблъскваш - не това виждам обаче при тези ваксини.
На всичкото отгоре защитата отслабва за няколко месеца без дори вируса да е мутирал значително- това значи, че ваксинирания генерира некачестени антитела и процеса е затихващ или най-вероятно нещо изкуствено кара да ги генерира, а не вируса. След като лъжата лъсне, вируса напада пак. Аз никога и противогрипни ваксини не съм си слагал и не съм умрял още.

И, какво излезе накрая?

Най-добре е да се набодем с китайската спринцовка, че поне тя е правена по класическата технология, а китайците бодро рапортуват, че нямат никакви болни.
Страници: [1] 2 3 ... 449