Покажи теми - wandererbg
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / s3 card problem -: Jan 09, 2004, 22:41
Пробвах да инсталирам Дебиан 3.0r.0 на комп с s3 trio3d вградена карта ,но X -a не тръгва по никакъв начин. Пробвах с s3virge и с vga драйвера. Дава грешка че никой "mode" не работи ( Not using default mode "'<img'>?x???"...), понеже няма достатъчно памет. Извинявам се че не мога да цитирам точно, но компа не е този на който работя. Според виндовс картата е с 4MB RAM.

400Mhz Pentium II
64 MB RAM

В документацията на /man/ s3virge пише че чипа е поддържан, а според xf86config не е , затова пробвах и vga. Веднъж тръгна/с vga/ , но не щя да повтори.
Ще съм ви благодарен за всякаква помощ - документация, идеи ... магии '<img'>
Ицо
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Записване на CD-та под линукс и виндовс -: Nov 11, 2003, 18:15
Как да направя мултисесийно cd, което да мога да записвам под линукс и виндовс , и да ми се четат имената на кирилските файлове, а също имах проблеми и с големината на имената - понякога при записване на нова сесия ми скъсяваше имената и ги правеше само с главни букви.

Sony CD-RW CRX225E 52/24/52
под линукс: cdrecord-2.0-6 (Стандартния на RedHat 9)
xcdroast-0.98alpha15-1
RedHat 9

под виндовс: Nero 6.0
win98se
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / визуален html редактор -: Sep 16, 2003, 17:02
Знае ли някой да има визуален html редактор за Линукс?
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / firewall -: Sep 13, 2003, 19:03
Ako moje nqkoi da mi izprati kakwi prawila trqbwa da se dobawqt kym standartnite nastrojki na RH9 za firewall-a za 'high' nastrojki, poneje ne mi se pi6at wsi4ki prawila ot na4alo. Ideqta e sled towa da moga da si polzwam lokalniq DNS syrwyr, deto e na moq komp, i drugite ot lokalnata mreja da mogat da go polzwat. Nastrojkite mi si wyrwqt kato spra firewall-a.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / LAN mreja -: Jul 12, 2003, 23:17
Имам 2 компютъра - единия с RedHat 9, другия - WindowsXP. Свързал съм ги с директен кабел между две LAN карти 10/100Mb. Как да конфигурирам мрежата, така че да споделям файлове от двата компютъра, като линукса има само ext3 дялове, а windows-а - NTFS. Ако може да кажете как да конфигурирам и двете машини. Картите се разпознават и инсталират автоматично, така че това мисля съм го направил. От тук нататък какво?
П.П.: Кои "services" ми трябват и кои мога да спра?
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / logaut -: Jun 13, 2003, 19:25
Искам да си настроя компито да 'log out'-ва от GNOME ако не е използвано известно време(както се включва screensaver-а). Също ако знаете как мога да 'log out'-на от сесията ако се е включил screensaver-а и се е заключил? И последно- не мога да си настоя Log out менюто (пак на GNOME) да не показва Shut Down и Reboot. В help-а пише ,че не се показват ако потребителя няма достъп до /usr/bin/shutdown, но при положеное че този файл не съществува не е много полезно. Ще ми помогнете и ако поне знаете коя (ако има такава) програма е това меню.
Информация за компито: RedHat 7.3, използвам GNOME.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / win бутоните -: Jun 13, 2003, 19:09
Някой може ли да ми каже как да използвам win бутоните? Когато се опитвам да настроя някоя програма да ги използва с grab button и ги натисна ги игнорира. Използвам RedHat 7.3 и bglinux 4.3.
П.П. нямам предвид да ги използвам за смяна на кирилица с bglinux, а например за показване на главното меню(GNOME).
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / gcc 3.2.3 problem -: May 11, 2003, 22:53
На скоро си инсталирах gcc 3.2.3 под Red Hat 7.3, за да си компилирам Mplayer.Това беше добре, но когато си прекомпилирах драйверите на ALSA за es1938 звукова карта, започна да ми прави проблеми. Когато компилирах rpm пакети, при опит за инсталация ми даваше неразрешена зависимост със libgcc_s.so.1 ,който се намира в /usr/local/lib.Проверих /etc/ld.so.conf , но там има запис /usr/local/lib.Инсталирах си пактите с rpm -i --nodeps, обаче всеки път като се опитах да пусна музика компютъра тотално забиваше, а светлинките на клавиатурата започваха да присветват неестествено. Оправих си проблема като изтрих файловете на gcc от /usr/local/bin/ и прекомпилирах драйверите със стария компилатор gcc 2.96. Ако имате някаква идея защо стана така, кажете!
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Syvmestimost na LAN karta -: May 11, 2003, 00:02
Ако някой знае дали Ethernet LAN PCI картите на Planet са съвместими с Линукс, моля да ми каже. Ако може да прати и web адрес на фирмата и начин за конфигурирането им.
Благодаря предварително!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Virtualen drive w ram pametta -: Apr 28, 2003, 00:03
Някой може ли да ми каже как мога да си създам виртуален drive в ram-а?Използвам RedHat 7.3.
Мерси предварително. '<img'>
11  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / ESS 1938 sound card problem -: Apr 11, 2003, 00:01
Звуковата карта работи със стандартните драйвери на RedHat7.3 но не поддържа 3d.Затова си взех OSS 3.9.4f ,където всичко работи добре, докато не се опитам да си пусна някоя игра като например Chromium, звукът се чува няколко секунди след като трябва да се чуе. '<img'> Накрая си взех ALSA 0.9.0rc6,с което нещата се пооправиха, но когато сложа 3d-то на максимално, понякога някоя от тонколонките отказва и работи само едната. По принцип се оправя като намаля 3d-то.Проблемът не съществува под Windows. Но пък там няма контрол на 3d, а само опция за включване и изключване.

Всякакви идеи и предложения са добре дошли.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Приблем с SA Dictionary 2.2 -: Mar 26, 2003, 21:52
Използвам Red Hat 7.3, bglinux4.3, GNOME,SA Dictionary 2.2.Речникът не работи с кирилица,а някои обяснения не се изписват-когато някое значение на думата е по-дълго от 1 ред. '<img'>
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / bglinux i RH7.3 -: Dec 08, 2002, 07:47
#Опражих си проблема,за това не ми отговаряйте.Изглежда ще трябва да пратя едно дъъъъълго писмо на разработчика на bglinux.

Инсталирам си bglinux на RH7.3,но нещата изобщо не са както трябва!...
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Best Linux -: Nov 22, 2002, 06:26
Знам, че този въпрос няма отговор, но все пак дайте някакви препоръки.Аз съм що-годе начинаещ с Linux-а, използвал съм Red Hat (основно).Дали да си взема пак Red Hat 8.0,или Mandrake ,или Debian...Ще ползвам компютъра като домашна система.
Благодаря предварително! '<img'>
П.П.Моля без отговори "Въпрос на личен вкус е".Това го знам.Интересува ме колко лесно се използва и колко е стабилна дистрибуцията.
Страници: [1]