Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Хумор => Темата е започната от: divak в Jul 25, 2006, 23:34



Титла: Amd купи ati
Публикувано от: divak в Jul 25, 2006, 23:34
Очакват се само положителни промени за ATI, както и отговорът на Intel и nVIDIA.

P.s. Чудя се кой пръв ще съсипе видеокартите, Интел или АМД  :D


Титла: Amd купи ati
Публикувано от: Lord Bad в Jul 26, 2006, 10:44
Тия фирми са класа - съмнявам се че някой от тях ще съсепе нещо скоро. Интересно дали с оглед на близките си взаимоотношения с МС АМД ще налегнат сериозно разработката на добри Линукс драйвери за АТИ картите...


Титла: Amd купи ati
Публикувано от: mhydra в Jul 26, 2006, 11:31
Радвам се че се сляха. Знаеше се още от миналата седмица.
АМД имат доста проекти за Опен Сорс. Вече и продават сървър с HP с Ред Хат Линукс. А иначе всичките работни станции и сървъри на Сън базирани на Оптерон процесора се продават с Ред Хат и СУСЕ.
АТИ никога не са имали сериозно отношение към Линукс, докато това не важи за нвидия които се строшиха от правена на драйвери за какви ли не платформи и ОС.

АМД доколкото се знае ще вградят технологии от графичните процесори в техните процесори на АМД с цел повишаване на производителността.  А иначе нвидия и Интел малко ме съмнява да се слеят. Нвидия са си печеливши само дето сега малко с чипсетите ще го закъсат за АМД, но пък ще се пренасочат към чипсети за интел.

Надявам се АМД да оправи драйверите за АТИ карите че АТИ за 20 години от както са на пазара не успяха веднъж да си направят като хората драйверите. Ама това е че те даже и под Виндовс не им работят като хората драйверите а под Линукс е някакъв ужас.
Спомням си един мой познат как 3 дена се бори с едни АТИ драйвери, докато аз на моя ГеФорце я правя същата операция за 10 мин.