Покажи Публикации - backinblack
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 213
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ще свърши ли света, ако MS купи Github -: Jun 09, 2018, 23:01
Аз пък имам, но в него няма SIM и му е забранен WiFi. Ползвам го за будилник. Най-добрия, който съм имал. Ако искате добър будилник си купете еротичния Леново Вайб, но в никакъв случай не правете друго на него и не му давайте достъп до никакви мрежи.

Голяма работа, че ще разберат какво порно гледаш, че ти друга май не е я вършиш  ;D ;D ;D
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu 18.04 LTS впечатления -: May 09, 2018, 01:53
Не ми е любима система Уиндоус-а, но искам като всеки друг, който е започнал с него да си правя всичко и всички видове настройки с графичен интерфейс, а не да пиша като луд разни заклинания терминал. Не искам разни философи да ми обясняват, че сървъра било нещо много сложно и не било за аматьори, дето могат само да цъкат с мишка! Намерих си начин да си инсталирам и настройвам сървъра графично с уеб панел почти без да ползвам терминал. Научих се, поне колкото за личните си нужди да си работя и със сървър без да ползвам команди, но тъй като, не съм специалист ми се налага от време на време да ползвам услуги на специалисти и на няколко пъти съм бил пред отказване от сървъра.
3  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: update на сайта? -: May 08, 2018, 23:45
... за да живне малко сайта и форума.

Не че имам нещо против да бъде обновен, но искам да попитам, как едно обновление ще направи така, че да живне. И сега ако е поумрял, кое го е предизвикало?

Доста хора избягаха не само от сайта, ами и от Линукс дори, но не заради визията на форума. Ползващите и разбиращи от Линукс са една много уникална порода дето, голяма част от тях и за чеп за зеле не стават. Аз лично го изпитах какво е, докато си намеря свестен, който не безплатно да ми поддържа двете виртуалки с Убунту.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu 18.04 LTS впечатления -: May 08, 2018, 23:30
Абе, всички коментирате все разхода на рам, сякаш това е най-важното в едно дистро!
Що така никой не коментира, че Линукс Десктоп-ите за работа не стават! Поне, докато големите разработчици на бизнес софтуер не започнат да правят и версии за Линукс.
Тези умрели алтернативи на Фотошоп, Илюстратор, Солид Уорк........... за сериозна работа НЕ СТАВАТ! Конкуренцията на идеи, възможности и алтернативи е хубаво нещо, но пък свръх конкуренцията само излишно разпилява усилията. Още дълги години Уиндоус ще си бъде по-добрия десктоп, а Линукс по-добрия сървър.
Добре, че са Убунту, че да го направят Линукс по-лесен за ползване от не специалисти, но една лястовичка пролет не прави.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 15, 2018, 13:27
Според теб, случайно ли е, че няма свободни драйвери за машинарията? Навремето, когато Каноникъл бяха се ентусиазирали да правят една система за всичко и бяха пуснали два-три модела телефони, имаха подобни проблеми.

Никой не е длъжен да си споделя знанията и технологиите в които е инвестирал куп пари безплатно :) .
И Уиндоус и Линукс са преди всичко два съвсем различни и несъвместими по между си бизнес модели.
Безплатен обяд няма :) . Зависи от предназначението на софтуера, за някои неща е по-изгодно за разработчика да е ГПЛ, а за други затворено и платено.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 15, 2018, 03:59
В Китай се съмнявам, че можеш да имаш някакви права, след като си сгазил лука.

Ами той закона е закон и регламентира кой какви права има. Демокрация е да си свободен да правиш каквото пожелаеш, но........ без да пречиш на другите! Закона регламентира правата на всички граждани в държавата и, когато за някой не важи или за група от хора и става като у нас. За да се спазват законите, трябва да има и съответните наказания от които да се страхуват хората! Едно време, когато са били религиозни са се страхували от Господ. Дори и царя се е страхувал от Божието наказание. У нас примерно закони има и то добри, но проблема е в прилагането им.
Ако у нас закона се прилага за всички еднакво, престъпност няма да има, но няма да могат и политиците да крадат и да са марионетки на бандит №1 в света САЩ!
Ама, щели да ги шпионират, ама нямало да има личен живот...........! Ами, ако всеки живее законно, какво има да крие чак толкоз?????
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 14, 2018, 21:51
И по темата:
Китайската полиция е използвала технологии за лицево разпознаване за да намери и арестува мъж сред тълпа от 60 000 души.
Заподозряният идентифициран като г-н Ао е бил на концерт на поп звездата Джаки Чонг в град Нанчанг миналия уикенд когато е бил заловен.
Полицията твърди, че 31 годишния, който е търсен за стопански престъпления е бил шокиран, когато са го хванали.

Китай има огромна система за видео наблюдение с над 170 милиона CCTV камери.

Г-н Ао е бил идентифициран от камерите на влизане през входа за проверка на билетите и е арестуван когато си е седнал на мястото и е бил налълно изненадан когато са го отвели.

https://soylentnews.org/article.pl?sid=18/04/13/206239&from=rss

И сега какво????? Ще борим престъпност и корупция, но, когато се прави по ефективен начин, без да има възможност този наш човек или другия наш човек да се покрие, това е нарушение на правата, следене и не знам си какви простотии!
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 23:44
Както и, че в корпоративния свят решенията за платформи не се взимат от пролетариата.

За политика не можем да се разберем, ама за това съм абсолютно съгласен :) .
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 13, 2018, 23:40
Това с данъците няма да се случи освен в твоя любим Комунизъм. Дерзай.

Не разбирам защо толкоз много те кефи идеята, хем да получаваш като платени услуги всичко, което днес получаваш безплатно, хем и данъци да плащаш!!!!!
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 13, 2018, 19:45
Мен особено много ме вълнува един друг въпрос и се чудя дали да го задам! Дали има смисъл да го задавам, като виждам хора, които не правят разлика между комунизъм, социализъм, капитализъм!

В предишен коментар писах, че капитализма умря още с разпадането на СССР и от тогава вървим към нео либерализъм! Според постановките на нео либерализма, всички услуги, които предоставя държавата безплатно, но всъщност се плащат с данъците ни, които според Конституцията се събират именно с тази цел, трябва да станат частни. Образование, здравеопазване, социални дейности, административни услуги........., та ако това се случи, ще бъдем ли освободени от данъци!!!??????
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 13, 2018, 17:46
"Социализма не отрича частната собственост върху оръдията на труда, нито експлоатацията на човека от човек"

*  това не е вярно. Частната собственост беше забранена със закон. Накрая на 80те години приеха някакви наченки на частна собственост - но от 44-та то 85-та си бе забранено

Не отрича и плурализма!
* грешно - питай политзатворниците от Белене и т.н. Прочети и чл. 1 от Конституцията тогава.

"Характерен признак на социалната държава е, че данъчното облагане е прогресивно"
* данъчното облагане в Канада например е прогресивно - е ли тя социалистическа държава?!

"Днес и Русия и Китай са си капиталистически държави, в които се набляга на социализма"
* последно какви са!?

"В момента, в тъй нареченото западно и американско общество има комунизъм за богатите и капитализъм за бедните"
* последно какво е, и нали комунизма не е построен и е утопия. Ако питаш и Алексей Милер (Газпром) и той е построил комунизма.

Освен това САЩ не е единствената капиталистическа страна нали?!

Ама пак простотии си насвяткал! Ти така и не разбра, че комунизъм и социализъм са две съвсем различни неща!
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 16:43
Като си голям бизнесмен, щеше да знаеш че бизнеса търси Уиндоус машини за бизнес програми, интеграция с АД и т.н. неща непосилни за таблетите освен през Citrix
Не бил харесвал - много меродавно.

Мда, в бизнеса за голяма част от него, Уиндоус е незаменим и без алтернатива. Но се ползват и таблети вече.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 13, 2018, 16:40
Мери си приказките, в Китай и Русия е държавна формата на собственост и управление - което няма нищо, ама нищо общо с капитализма. От комунизма пък са още по-далече. Ти щеше да ги знаеш тези работи, ако дори през соца беше попрочел малко от политическите науки (в казармата дори са ти ги набивали в тиквата). И досега не си казал нито един факт, а само ругатни.

Забележката да си меря приказките се прием :( !

За другото, по времето на тъй наречения комунизъм у нас и в СССР имаше идеология! Идеологията на комунизма, който уж строяхме и бяхме аха-аха да го построим и на последното стъпало преди него му се викаше развито социалистическо общество.

Идеологията на комунизма отрича/забранява частна собственост върху оръдията на труда, демек върху производството и експлоатацията на човека от човек, демек едни хора да наемат за работници други хора. За това и системата беше такава. В основата беше идеологията.
Плурализма беше забранен и единствената партия БКП у нас и КПСС в СССР и другите комунистически партии бяха единствените водещи парти със сателити около тях ОФ, БЗНС, ДКМС, които нямаха никакво реално значение.

Социализъм е вече съвсем друго! Социализма не отрича частната собственост върху оръдията на труда, нито експлоатацията на човека от човек. Не отрича и плурализма! Пример за социална държава БЕШЕ Франция. Характерен признак на социалната държава е, че данъчното облагане е прогресивно.

Днес и Русия и Китай са си капиталистически държави, в които се набляга на социализма, но с тази разлика, че в Китай продължава да има само една партия, комунистическата ККП, но и тя е модерна и в нея има конкуриращи се фракции, които създават един вътрешен законен и демократичен плурализъм.

В момента, в тъй нареченото западно и американско общество има комунизъм за богатите и капитализъм за бедните! На фона на недостигащите финансови ресурси за социални дейности, Тръмп намали данъците за богатите, а да не говорим, че тази военна машина, която работи за богатите се финансира от данъците на бедните, защото парите на богатите са в данъчни оазиси и по много и различни схеми, дори и малкото данъци не плащат.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 16:12
Много си категоричен ама за това какво ще кажеш Дуал буут Уиндоус и Андроид:
https://www.amazon.com/dp/B01M5DRSJ0/?tag=tdgfeature-20

Microsoft Surface Pro 4  - Уиндоус 10
https://www.microsoft.com/en-ca/store/d/surface-pro-4/8vv4n8vbqg7c/C7Q1?activetab=pivot%3aoverviewtab
 ;D

Тези дуал буут системи хич не ги обичам! Нито на таблет, нито на десктоп/лаптоп. Да набухаш куп ненужни неща в ОС за да била универслана за всичко го намирам за много тъпо. Интерфейса на 10 е някакъв компромис, който да става за мацане с пръсти на таблет и за работа с клавиатура и мишка на компютър и също не го долюбвам. Гном 3 и той е създаден със същата цел за да бъде универсален за таблет и компютър, но поне има естеншъни с които можеш да си къстамизираш.
Най-вероятно, дори и след изтичане на поддръжката на 7, доста от нас ще продължат да го ползват, както все още се ползва и ХП.
И това говоря само за интерфейса! Без да споменавам за другите простотии в 10!
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 03:31
Персонален компютър/Десктоп и Таблет/Смартфон са две съвсем различни устройства. Ползват се по съвсем различен начин и са предназначени за съвсем различни потребители.
Тъй-като се ползват по съвсем различен начин, то и графичния интерфейс е със съвсем различна визия, която е съобразена с това. Не е важно какъв е хардуера, а каква е графичната среда. Андроид е графична среда върху някаква си версия на Линукс ядрото. Графична среда, която е оптимизирана и продължава да се оптимизира за работа с пръсти, а тези за десктоп за работа с мишка и клавиатура.
Страници: [1] 2 3 ... 213