Покажи Публикации - Mampir
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Coliberator 2017, Richard Stallman, конференция в Букурещ -: Sep 29, 2017, 20:24
Няма да има превод от английски. :)
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Coliberator 2017, Richard Stallman, конференция в Букурещ -: Sep 28, 2017, 21:39
Здравейте! :)

Каня ви се присъедините другата седмица на конференция за свобден софтеур в Букурещ, на 7ми и 8ми октомври. Конференцията е международна, ще е на английски, с гости от няколко страни, включително с основният гост - Ричард Столман, човекът стартирал движението за свободен софтуер, операционната система GNU, GCC, GNU Emacs, и много други неща.

Сайтът на конференцията е: https://coliberator.org/2017/

Има и малко време да предложите свои лекции или работилници на: https://coliberator.org/2017/

Засега знам, че ще има поне 4 човека от България, та защо и още някой друг да не се присъедини? :)

Има влакове София-Букурещ всяка сутрин от 09:00, като двупосочният билет мисля, че излиза към 60 лв.  По-евтино излиза с билети София-Русе + Русе-Букурещ - времето на пътуване е същото.  Също има и други начини за пътуване. Ако някой се чуди къде е добре да отседне в Букурещ, нека да пише и ще има кой да го опъти.
3  съобщения и събития / Предстоящи събития / Re: Coliberator 2016 - конференция в Букурещ -: Jun 03, 2016, 17:52
Искаш ли да дойдеш или просто коментираш очевидното? :)

Събитието е публикувано от по-рано, но не и тук. По-добре късно (дори много късно) вместо никога. Ако наистина искаш да дойдеш, кажи и ще помогнем това да се случи.

Ако не друго, то може в темата поне да пусна записи от събитието.

Всичко хубаво! :)
4  съобщения и събития / Предстоящи събития / Coliberator 2016 - конференция в Букурещ -: Jun 03, 2016, 16:57
Здравейте!

Пиша ви от името на организатора на Coliberator, което е конференция за свободен софтуер провеждаща се в Букурещ всяка година. Макар и с голямо закъснение, каним ви да се присъедините тази събота и неделя (4-5 юни). :)

https://coliberator.ceata.org/

На събитието ще бъде Paul Kocialkowski (PaulK) от Франция, който е основния разработчик Replicant (напълно свободна версия на Android) и приносител към GNU Libreboot (свободен BIOS).  През двата дни той ще води лекции и работилници относно инсталирането на Replicant и Libreboot.

На конференцията ще може да се запознаете и с много други ентусиасти, разработчици и активисти.  Повече информация има на сайта.  Може да се регистрирате по всяко време за конференцията, като входа е безплатен и
с дарение по желание.

Конференцията е от 10:00 до 17:00 и двата дни, като повече подробности относно местоположението ще получите при регистрация. Ако имате някакви въпроси, може да питате тук.

Всичко хубаво и се надявам да се присъедините на конференцията! :)

ПП: Относно транспорт до Букурещ, лично аз дойдох с влак от София, който всеки ден тръгва в 08:00 и пристига 17:30 в Букурещ. Отиване и връщане общо струва 95 лева. Казаха ми, че в петъците също има и нощен влак, но попитай в БДЖ за всеки случай - телефонът им е 0700 10 200. Също има и автобуси до Букурещ. ;) Ако имате въпроси относно транспорта и престоя, пишете.
Страници: [1]