Покажи Публикации - asa
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4
16  Игри за Linux / Общ форум / Творенията на Loki Software -: Mar 18, 2004, 10:43
Използвай Loki Update вместо него, той не иска номер. Работата с него обаче когато си с по-нова версия е малко крачна: пускаш го като root, сваля файловете, после ти дава грешка, ти я иигнорираш и пускаш един по един ъпдейтите ръчно (те са в /root/loki/loki-update/tmp). На всеки от тях го задаваш опция само да се разархивира и отиваш във временната му директория, оправяш проблема (вече не помня точно какво искаше, че съм го правил преди близо година но беше някаква елементарна глупост, сам си я пишеше) и пускаш стартиращия скрипт. Това освен за Tribes важи и за някои от другите игри. След определен брой ъпдейти на игрите и loki-update всичко отново ми тръгна автоматично. Основната видима разлика е че версията на Loki Installer, която ползвам в момента е динамично линкната с GTK 2.1. Не съм сигурен вече дали е тази от Savage или от Terminus Point Edition.
Интересно е, че въпреки че вече няма Loki ъпдейти на сайта им продължават да се появяват.
Иначе да играеш Tribes вез ъпдейтите е все едно да седиш на Doom 1 след излизането на Evolution и VaVoom енджина '<img'>
17  Игри за Linux / Общ форум / 3D SPACE SHOOTER/TRADER -: Mar 17, 2004, 11:43
С какви X/карта/драйвер не е тръгнала? Може да успея да помогна.
Също release или CVS си ползвал, защото последния често е счупен и е добре първо да се пита Reflection има ли смисъл да се пуска компилиране. Ако искаш обикновенно имам сравнително нови binary-та за Debian и Slack.
18  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Да направим Linux-BG standards compliant -: Mar 16, 2004, 17:38
UTF-8 наистина е бъдещето, така че докато всичко не стане UTF-8 е най добре да си стои там. Настоящето е че Unicode може да бъде използван само в два случая:

- Ако живееш в страна, която използва ISO-8859-1
- Ако не работиш с Linux/BSD

Има и една трета хипотетична възможност - UTF-8 да се преработи така, че да започва с CP1251 кирилицата. Това обаче е точно толкова вероятно, колкото и да успееш да убедиш разработчиците на GLIBC и основните GUI библиотеки, че по света има хора, които не използват латиницата като основна азбука.
19  Игри за Linux / Общ форум / Ако ви се играе race симулатор -: Mar 16, 2004, 15:12
Ако ми трябва racing симулатор по-добър работещ под Linux от NFS Undergrownd няма  ':p'
20  Игри за Linux / Общ форум / чат в локална мрежамежду win и linux+трансфер на ф -: Mar 16, 2004, 15:06
Абсолютно неудачно е да търсиш решение без сървър - проблемите, които си създаваш (или създаваш на администратора си) са толкова много, че просто не си струва. Вярно, че не всеки ги вижда (особено веднага), но ако както разбирам става дума за кварталната ти мрежа едва ли ги искаш на главата си. По-добре сложи Jabber сървър - лек и сигурен е, лесно се настройва и решава проблеми, вместо да ги създава.
21  Игри за Linux / Общ форум / 3D SPACE SHOOTER/TRADER -: Mar 16, 2004, 14:58
Няма да пускат free сървър, говорил съм с автора по въпроса.
Освен това не са съгласни и да позволят пускане на сървър някъде другаде засега, а официалният им бави точно толкова, колкото е необходимо за да те убиват непрекъснато NPC-тата...

А иначе ако си падаш по подобни игри виж Vega Strike. Още не сме го докарали до реално използваем сървър, но работим яко по въпроса и веднага щом стане възможно ще го пусна на машина в България. А от тестери и хора, които да работят по artwork-а винаги има нужда.
22  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / xp,RH9 i GRUB -: Mar 16, 2004, 13:47
Не мога да разбера защо колкото по-малко хора разбират един проблем, толкова повече отговори има по него...
Това е риторичен въпрос де ':p'
А иначе няма проблеми да сложиш GRUB в MBR.

GRUB е отличен boot manager, при който отсъства една от най-грандиозните идеологически недомислици на LILO - нуждата да имате коректно стартираща система за да направите системата си коректно стартираща. Ето малко повече информация за него:

- GRUB по принцип се слага в /boot/grub на Linux (EXT2/3, ReiserFS, XFS или JFS) или FAT дял. Той не чете от NTFS, така че в твоя случай е най-удачно е да го сложиш в Linux дяла.
- Boot сектора на GRUB поже да се инсталира като MBR (Master Boot Record) на диска или като boot sector на Linux дял.
- За системи като XP, които не могат да се пуснат директно в конфигурационния файл (по принцип /boot/grub/menu.lst) или в конзолата му се пише:
              root (hd№,№)
              chainloader +1
  В конзолата след това се пише 'boot'

Имената в GRUB:
- Устройствата се пишат в скобки. Номерата на дисковете и дяловете започват от 0. Винаги се дава пълен път, когато има име на файл.
             Пример:
             kernel (hd1,4)/boot/vmlinuz-2.6.3-plastic.586 root=/dev/hdb5 ro
  Зарежда Linux ядро от първия extended дял на primary slave диска (hdb5). Важен момент е 'root=' - ако не се зададете ще има kernel panick...

Инсталиране/възстановяване на GRUB (за мързеливи):
- Слага се GRUB в /boot/grub, прави се /boot/grub/menu.lst
- Стартира се по някакъв начин GRUB конзола
- Пише се:
              root (устройство,дял) - мястото където е /boot/grub
              setup (устройств
23  Нетехнически теми / Коментар / koq ti e 1-vata OS ?! -: Mar 16, 2004, 11:49
Много странна анкета. Когато през 1981 имах първия си ИМКО2 нито една от тези не съществуваше. Вярно че MS вече са били откраднали zDOS и са продавали MS-DOS 2.X, но у нас за него не се чуваше изобщо.
Всъщност едва средата на 1983 имах 8M с флопи, така че едва тогава можех да пусна DOS 3.3 и CP/M. За съжаление и двете ги няма в анкетата.
А пък ако стане въпрос за това коя е най-добрата OS - за мен това е ProDOS - операционната система на Apple, която замени DOS 3.3. Единствената OS, за която мага да кажа, че през цялото вереме докато съм я използвал не е забила нито веднъж. А я ползвах плътно 14 години.
24  Хумор, сатира и забава / Хумор / Из scrollback-а... -: Mar 02, 2004, 02:15
# who | grep -i blonde | talk
# cd ~
# wine
# talk; touch; unzip; strip; gasp
# finger; gasp; mount
# fsck; more; yes; more; yes
# gasp; umount
# make clean
# sleep
25  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Zeta Deluxe -: Mar 01, 2004, 23:57
Обещали са да го пратят при едни клиенти (списание) за тестване, така че ако си от София мога да уредя да дойдеш да го видиш.
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Да се преброим -: Mar 01, 2004, 23:48
Значи на компютъра си имам 6 Linux инсталации (4 Debian, Slack и Gentoo), FreeBSD, MicroBSD, BeOS, QNX, eCom Server и NetWare.
Кой отговор трябва да избера?

p.s.: Мислете като ги правите тези анкети...
27  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Zashto Linux e po-populjaren ot BSD -: Mar 01, 2004, 23:34
Отговорът на този въпрос е прост: Заради BSD войните.
Защото години наред, докато Linux постепенно се развиваше и печелеше популярност, основната грижа на разработчиците на различните BSD варианти беше да правят мръсно на другарчето.
Именно това противопоставяне доведе до загуба на темпо и до търсене на алтернатива от страна на сериозните инвеститори. А най-удачна алтернатива се оказа Linux.
Ако усилията, вложени в изобретяване на несъвместимости и хвърляне на камъни в чуждия двор бяха отишли за подобряване на *BSD съдбата на Linux едва ли щеше да бъде много по различна от тази на GNU/Hurd. Но с поддръжката, която той спечели именно заради продължаващите понякога и до днес дразги между BSD дистрибуциите (като FreeBSD фен не мога да не отбележа, че в тях особено силно се проявяват OpenBSD ':p' ) Linux постепенно наваксва аванса и след няколко години ще  може спокойно да конкурира *BSD.
28  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / s driveri na ATI Radeon 9600 Pro ne podkarva X-a -: Mar 01, 2004, 15:42
Нормално е вграденият драйвер да има  разнообразни проблеми с Radeon над 9200, пробвай да използваш fglrx (драйвера от сайта на ATI). Ако agpgart.o не се зарежда ще ти трябва 2.6 ядро, или 2.4 с последния Linux ACPI патч. В случай че си с Debian пакети с такова ядро можеш да свалиш от секцията за bgdebian в сайта.
29  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / wine i crossover office -: Mar 01, 2004, 11:03
Цитат

gv@gigavolt:~> ./install-crossover-office-2.1.0.sh
bash: ./install-crossover-office-2.1.0.sh: Permission denied
gv@gigavolt:~> su
Password:
gigavolt:/home/gv # ./install-crossover-office-2.1.0.sh
bash: ./install-crossover-office-2.1.0.sh: Permission denied
gigavolt:/home/gv #


Сигурен ли си че install-crossover-office-2.1.0.sh е изпълним? '<img'>
Когато не са такива програми се пускат с 'sh име'
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Igri za linux -: Mar 01, 2004, 10:47
Linux версията на Heroes III от Loki е без екстеншъни. Под Wine/WineX обаче работят всички версии, включително WOG. Проблемите са:
 - Ръчно трябва да се направи symlink до всеки един файл във формата:
       ln -s  път/файл 'път\файл'
 - Мрежата не е съвсем стабилна. Някой да е мъчил WinBooze IPX програми + Wine с Linux-ки IPX?
 - Мисиите в WOG, където се генерират временни файлове не работят коректно - проблемът с '\'
Страници: 1 [2] 3 4