Покажи Публикации - asa
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4
31  Нетехнически теми / Идеи и мнения / за линукс и игрите -: Mar 01, 2004, 10:35
Съгласен съм '<img'>
Всъщност който му се спори нека първо пробва да поиграе NWN, Tribes II, MaxPayne II, WarCraft III, Homeworld 2 или дори някоя по-интересна битка в Baldur's Gate 2 на 550 мегахерцов K6/2 под Windows - бързо ще му се охлади ентусиазма...
А при мен работят - не бих казал че е перфектно, но достатъчно за да могат да се играят.
32  Нетехнически теми / Идеи и мнения / за линукс и игрите -: Feb 27, 2004, 10:39
Защо, мисля че ти дадох възможно най-точния отговор: работи, но е глупост да се използва като браузър, дори да си с Windows.
Имам инсталирани тези части от него, които са нужни на други програми. Първоначално беше пълна инсталация, сага останалото е орязано за да се подобри стабилноста и да се възстанови сигурноста.
Иначе ако много държиш да ползваш mshtml базиран браузър под Linux (с какво ли не се сблъсква човек) качи MyIE2 - работи безпроблемно, както с пълен, така и с орязан IE 5.5/6.
33  Нетехнически теми / Идеи и мнения / за линукс и игрите -: Feb 27, 2004, 09:46
U*/UT2003/4 и ET имат Linux версии.
Всички игри на Blizzard работят, но ти трябва подходящ no CD patch ако искаш да играеш в официалните BattleNet сървъри. Starcraft/Diablo са малко по-бавни под WineX, но Warcraft III подобно на MaxPayne 2 работи значително по-бързо, отколкото под Win.
В момента /games ми e 230GB и в него има 57 игри. Там държа само тези, които са големи, нямат Debian пакет и работят стабилно. Windows изобщо не употребявам. Oт три години единственята боза на диска ми е 3.x-а, вграден в OS/2.
Затова когато някой започне да расъждава, че за Linux няма игри в най-дбория случай му се смея - ако не ме домързи де.
34  Нетехнически теми / Идеи и мнения / за линукс и игрите -: Feb 27, 2004, 00:45
<flame>
Напълно използваем е, до толкова, че даже и сривовете му са типично Windows-ки (примерно някой сайт ти инсталира накоя хубава програмка без да усетиш). Друг е въпроса, че дори под Windows е глупост да го използваш за нещо повече от калпава библиотека за рендериране на диалектен HTML, нужна на някои програми (желателно орязвайки останалото). А да го използваш като браузър под Wine е тотален идиотизъм, който е най-добре да оставиш на средностатистическия американски профан - той поне си плаща за акъла.

Що се отнася до игрите - съгласен съм че Windows наистина не става за това, но все пак още известно време ще се опитват да го мъчат - прекалено много грешни пари са вложени.
</flame>
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kopete Instant messenger -: Feb 17, 2004, 15:13
И имай предвид, че ако отсрещната страна е GAIM проблемът със сигурност не е при теб.
36  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / failback локал при UTF-8 -: Jan 19, 2004, 14:18
Неотдавна ми се наложи да използвам RedHat машина с bg_BG-UTF-8 локал и забелязах един сериозен проблем. Всичко, което не е Unicode и не се прекодира от самата програма или тулкита и практически се показваше и третираше (примерно при сортиране) като латиница. Прегледах каквато документация za UTF-8 намерих (много малко), но така и не разбрах как да реша проблема.

Въпросът ми е: Има ли начин в Linux/BSD при UTF-8 системен локал да се зададе failback локал, като който да се третира всичко, което не е Unicode.

Такава възможност има във Windows XP/2003 (а доколкото знам и в 2000), MacOS X, BeOS и OS/2 eCom Station - практически всички други основни операционни системи, използващи Unicode. Убеден съм че в Locale поддръжката на Linux това също трябва да е заложено. Без възможност старите програми и документи да се показват и използват коректно много от хората, работещи с различна от iso-8859-1 кодова страница просто не могат да минат към UTF-8.

За съжаление всички, които съм питал досега не знаят как да се реши проблема. Обикновенно се стига до предложение да се преработи конкретна програма. Сигурен съм обаче че в Locale трябва да е предвидено решение - не може да се изисква да бъдат преработени всички стари програми и пренаписани всички стари документи, още повече че в другите ОС това не е проблем. '<img'>
37  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Kernel 2.6 + XFree 4.3.0 + ATI - Problems -: Dec 03, 2003, 07:51
Пробвал ли си FGLRX драйвера от ATI? с лека клизма последната версия се компилира под 2.6. Можеш и да не успееш да подкараш DRI на някои дъна/карти, но 2D-то му винаги ми е работило перфектно.
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / ALSA + Debian + OSS -: Dec 03, 2003, 07:41
Провери нямаш ли сложен discover. Ако имаш редактирай /etc/discover.conf:

#boot bridge cdrom disk ethernet ide scsi sound usb video
             - махаш коментара, махаш 'sound'

boot all
             - коментираш го
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / budget CD-RW -: Dec 03, 2003, 07:35
По въпроса за DVD записвачките - имам отлични впечатления от Philips. Работи перфектно под Debian, Zeta и eComStation. Като всички DVD записвачки е прекалено бавна са писане на обикновенни дискове и затова имам и един CD-RW (Asus:)
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / budget CD-RW -: Dec 03, 2003, 07:29
Бракът при Teac у нас е прекалено галям. LiteOn са изненадващо добри (почти всички LiteOn CD-R внасяни по-рано у нас бяха пълни боклуци). И все пак за момента като цена/качество оптимални са Asus.
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Добър FTP клиент за download / upload? -: Dec 03, 2003, 07:19
Лично ползвам XDownloader и понякога gFTP (просто обикновенно качвам с lftp, което е конзолно). Но имам няколко клиента, които толкова бяха свикнали с Total Commander, че им го сложих под wine. Работи перфектно (не поддържа U*X атрибути и т.н. разбира се) и ми се струва не по-малко дивашко решение от konqueror - wine заема по-малко RAM  и дисково пространство от KDE, а е и доста по-полезен. ':p'
42  Трудова борса / Търсене / Tarsi specialist w linux -: Apr 05, 2003, 06:38
Ako syobstenieto vse oste e aktualno mozete da mi se obadite na telefon 098 320209.
Zabelezka: Predpocitanite ot men distribucii za server sa FreeBSD, Debian ili Slackware v tozi red. Nepriemliv e Mandrake.
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Приблем с SA Dictionary 2.2 -: Apr 05, 2003, 06:19
Edin vypros kym Mironcho.
Mozes li da portnes pbedic kym libgtk-perl? Ako go napravis imas mnogo bira ot mene, cast ot neq daze realna  ':p'
44  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / XFree 4.2/4.2.1 + Radeon 2D проблеми -: Oct 18, 2002, 18:09
В Debian Unstable по принцип драйвера е GATOS, а в Slackware/FreeBSD - стандартния. И двата се дънят еднакво ':angry:'
45  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / XFree 4.2/4.2.1 + Radeon 2D проблеми -: Oct 03, 2002, 08:00
Имам много страни проблеми при работата с Radeon VE, 7200 и 7500 под XFree 4.2.0 и 4.2.1. Те се появяват при работа с програми, използващи интензивно 2D възможностите на видеокартата и се изразяват в оставяне на "следи" от програмите по екрана. Също така работата на всички 2D приложения е ненопмално бавна (като за такава карта и в сравнение с X 4.1)
Най-очевидна демонстрация на проблема се постига под Enlightment с ефекта на завъртане, показван при мининизиране на прозорец.Макар и в по-слаба степен той се проявява и при множество други програми. Тествал съм го с няколко различни машини, с различни Radeon-и, включително оригинални ATI и Gigabyte, под Debian, RedHat и FreeBSD.
Ще съм много благодарен ако някой може да ми помогме.
Страници: 1 2 [3] 4