Покажи теми - Dean79
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Странен проблем с in.identd -: Oct 18, 2007, 08:04
Здравейте, налага ми се да пускам 2-ри рутер за една мрежа. Инсталирах Слакуер 10. Мисля , че проблемът е някъде покрай in.identd демона. При зареждането на ОС-а съм пуснал pppoe-server и pptpd. Ако се опитам да пусна пппое на клиентска уиндоус машина ми дава грешка, че портът бил затворен. Веднага пускам впн към същата машина и си работи без проблем. Спирам впн-а, пускам пппое-то - и то вече работи. След закачането на впн се стартира и процеса in.identd. Явно е, че греша в някой конфигурационен файл, но къде ?

/etc/inetd.conf:
# Ident service is used for net authentication

auth    stream  tcp   wait   root  /usr/sbin/in.identd  in.identd


От другия рутер като нмап-на се вижда следното:
113/tcp  open     auth

Като преди всички тези неща съм изпълнил следното:
iptables -F

Въпросът ми е как да го накарам да се стартира при зареждане на ОС-а ?
2  Хумор, сатира и забава / Хумор / Мнение на администратор от голям русенски isp -: Jul 21, 2006, 02:12
Предполагам доста от вас са запознати с терминологията относно ip адресите- а именно - публични и адрес за частно ползване. А ето и една голяма русенска фирма на която администратора си е твърдо убеден в наличието на реални/нереални(навярно е искал да каже несъществуващи адреси - не знам това...)
http://forum.freebg.org/viewtopic.php?p=105567#105567

Да се посмеете малко. Това от фирма с повече от 10000 клиента!!!!!!!!!!!
3  Нетехнически теми / Предложения за български проект / . Bulgarian Linux Router Project (BLRP) -: Feb 26, 2006, 09:01
Предлагам да стартира български проект за рутери. В смисъл то има такива, но непълни варианти. В него да има всичко необходимо - пачове, кръпки, да е зависим само от минимално изсискване на ядрото - 2.4 да речем (все пак колко хора използват по-стари за целта'<img'>).
   Да има подръжка на поптоп, тк, ипроуте2, модули за измерване и ограничаване по трафик, скорост, време. Също цялата работа да се контролира през уеб интерфейс (не, че не може да е през конзола, но смятам, че ще има голям успех сред прохождащите в това отношение, пък и кой се е родил научен?).
   Аз самият търсих доста матерял по темата и наистина открих доста такива проекти. Но всъщност - нищо което да свърши работата. Единия проект измерва трафика, прави красиви графички, статистики, но не ограничава, трябва да се търси скрипт за ограничаване и т.н. Скриптове които ограничават по скорост - да, чрез тях може да следиш колко трафик се прави и да се добавят правила в iptables. Опитах се да инсталирам поптоп и оттам започна ходене по мъките...

  Та, ако има доброволци разполагащи с малко свободно време, може да сформираме един наистина независим проект.
  Очаквам предложения, мнения, всякакви коментари, било то положителни и отрицателни.

  Благодаря за отделеното време '<img'>
4  Програмиране / Общ форум / BASH -: Jan 12, 2006, 20:06
Имам идея, която не знам дали е за тук... Просто ми трябва малко помощ при bash програмирането... не знам дали само с bash ще се оправи това...
Значи- имам си рутер, през който аз и приятелите ми излизаме в интернет. Скороста си я цепим  с помоща на CBQ. Вградена функция на шейпъра, както знаете е да измерва изходящия трафик към даден клас. Тук е излишно, но все пак - за всеки от нас има отделен клас и така шейпъра отчита кой колко трафик прави. Та значи искам при всяко изключване(рестартиране) на шейпъра да записва данните във файл, а ако цифрата във файла е > 0 да се прибавя стойноста към цифрата във файла.
Не искам да правя нещо с графични интерфейси или бази данни, просто в едно файлче да се записва направения трафик...просто една цифра. Ако може някой да помогне ще съм много благодарен.
Страници: [1]