Покажи Публикации - biggie
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Великата османска империя а?! -: Jan 11, 2010, 20:23
От опит - малко са приликите м/у арабския свят и Турция :)
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Великата османска империя а?! -: Jan 11, 2010, 01:52
Нищо погрешно не виждам в тезата му, тъй като каквото ще да става, по-ниско цивилизованите винаги биват асимилирани, независимо дали в крайна сметка са победителите. Примери бол :)
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Великата османска империя а?! -: Jan 10, 2010, 14:27
И този форум ли се е превърнал в люпилня на ксенофобски настроения? Всяка нация има право да се гордее с историята си, турците не правят изключение, имайки се предвид своята история и е смешно 150 години по-късно още по възрожденски да пренебрегваме.
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем със openoffice -: Jan 10, 2010, 14:21
Без изрично посочване от потребителя (т.е. apt-get -t experimental install $) няма как да инсталира нещо от това хранилище. И иначе предполагам човека си е преценил да се метне до сид :)
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем със openoffice -: Jan 09, 2010, 17:54
Не знам дали си от скоро със сид или не, но ако не си запознат при мащабни обновявания, както вероятно е случая с openoffice се изисква известно време, докато всички пакети и техни зависимост преминат от експериментал в сид :) още повече, че говорим за голяма пакетна бъркотия като офиса, с доста зависимости и големина на пакетите, необходимото време ще е повече, така че идва работата да чакаш :)
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Flash -: Jan 05, 2010, 01:22
Хехе, това изглежда като добра идея, още повече ако някой пусне скриптче да се обновява периодично списъка :)
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Относно Skype на Linux Mint -: Jan 05, 2010, 01:19
Всичко точно, стига да избягваме 4 и 6 и да преглеждаме дали, аджеба, някой преди нас не е задал същия въпрос, или не е срещал същия проблем и да е вече получил необходимата помощ или насоки да се оправи ;) Приятно прекарване с ментата! :)
38  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Препоръчайте ми дистрибуция за много слаб лаптоп! -: Dec 25, 2009, 23:45
Crunchbang e много добро дистро за посочените характеристики > http://crunchbanglinux.org/ и гласувам с две ръце за него ;)
39  Игри за Linux / Общ форум / Re: Football Manager 2005 ? -: Nov 26, 2009, 23:38
аз съм подкарвал версия 2007 без абсолютно всякакви проблеми с wine (това ми е опита), колкото до 2005, отново с wine предполагам няма да имаш кой знае какви проблеми. за целта е много удобно да използваш app database на сайта na wine според мен. ето какво гласи той за твоята версия: http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=2507
40  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Използвам debian lenny 64bit защитен ли съм -: Nov 13, 2009, 19:23
Ако приемем, че си настроил свестен firewall и "знаеш къде щракаш", не се мотаеш по розови и подозрителни сайтове, не би следвало да имаш проблеми. За паролите си е въпрос на избор, не бих казал, че ако оставяш на браузъра да ги помни, ще имаш проблеми - немалко усилия са вкарани при писането му именно по тази причина - безопасността.
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Видео чат в Убунту 9.10? -: Nov 13, 2009, 14:53
Ми аз не разбрах какво точно става. Тръгва ли видеото или не тръгва?
Ако тръгва като:
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
Нищо не пречи да си направиш един .sh  файл и да chmod +x
От друга страна трябва да провериш дали изобщо я имаш тази библиотека... А някакво 64/32 битово разминаване да има? Това с какъв шел го изпълняваш (bash/sh/...)?
на 32 битова система съм, позлвам баш, имам библиотеката, просто по някаква причина, системата отказва в повечето случай да изпълни командата така, както е зададена (с LD_PRELOAD). Сега ще пробвам с един изпълн файл, дано стане :)
edit: прекрасно, стана, страшно мерси човече :)
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Видео чат в Убунту 9.10? -: Nov 13, 2009, 14:27
А бре хора. Проблема със зеления екран е решен отдавна.
Ако си инсталирал някакви неща - върни всичко обратно. На другарите по горе им казвам, че тези драйвери отдавна са включени в ядрото и не е нужно да се компилират и инсталират
Та...
Спраш скайп
Отваряш конзолатан и пишеш
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
Скайп тръгва. Проверяваш камерата дали работи ( 100% работи )
Ако всичко е наред променяш shortcut-ите така че на command да пише горното нещо, а не само skype.

Успех!

П.П Драйвери има и са инсталирани. Споко. Малко джиджи-биджи им трябва само :)
Здравей, благодаря за помощта с горепосочената команда. Системата ми в момента е с xfce, което означава, че за да променя launcher-а в xfce менюто, трябва да променя /usr/share/applications/skype.desktop, но като променя командата там, launcher-a в менюто престава да работи а, при изпълнение на sh /usr/share/applications/skype.desktop зарежда скайп, но той е неповлиян от заредените библиотеки и "блести в зелено", що се отнася до видеото. При опитване за пускане с alt+F2 изкарва следната грешка
Код:
The command "LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype" failed to run:

Failed to execute child process "LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so" (No such file or directory)
И въпроса ми е, може ли да symlink-на по някакъв начин командата skype към LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype, така че простата команда да зарежда тези библиотеки?
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Изключване на комп -: Sep 30, 2009, 11:26
Трябва ти нещо такова

:D
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Изключване на комп -: Sep 30, 2009, 10:57
първия отговор от гугъл: http://micrux.net/?p=42
45  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Уроци. -: Sep 22, 2009, 23:27
Само дето, ако хората четяха и търсеха теми, нямаше да има нужда от  tutorial-и :) Което обезсмисля правенето на такива - хорицата пак ще си пускат всеки ден едни и същи теми.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10