Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 461 462 [463] 464 465 ... 588
6931  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ubuntu 12.04 проблем с актуализацията -: Apr 27, 2013, 16:03
Хе-хе във времената на избори успяваш да обърнеш внимание и на компа. Похвално  ^-^

Така и не разбрах изпълнил ли си apt-get -f install или -f upgrade. Подозирам обаче, че това с нищо няма да помогне. Вече свикнах, че LO в 12,04 много повече време не работи, отколкото работи. Откакто имам 12,04 е работил не повече от месец време взето заедно. Добре, че почти не го използвам.

Това, което можеш да сториш според мен е едно от две неща:

1. Да смениш дистрибуцията;

2. Да разкараш LO. Ако случайно ти притрябва документен процесор, можеш да заложиш на ОО.о. Няма особено голяма разлика между двата, каквото и да твърдят от ЛО, но ОО.о поне работи в Убунту.
6932  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 27, 2013, 08:17
А предните четири-пет просто бяхме изостанали. Колкото и да разправяме, че сме произвеждали повече (което е вярно и написах защо), то е пределно ясно, че нашата икономика беше и все още е технологично изостанала спрямо западната, а вече спрямо источната е дори несравнима.
Цитат
западните държави успяват преди него да започнат третата индустриална революция, но такъв процес е започнал и в Източна Европа и може да се очаква, че след неговото завършване би могло да има ново ускорение. Това се вижда и от примера на Китай, който успешно не само продължава своето съревнование с развитите западни държави, но и извършва преход към технологиите на третата индустриална революция.
От тук: Една невярна теза за рухването на социализма

По-отраканите може направо да зачетат всички статии на автора: http://avtorski.pogled.info/avtor/6050/Vasil-Prodanov/ ... и каквото им душа иска друго от сайта :)

Дежурни с тези думи всъщност насърчаваш тезата ми. Конкретно в цитираната част от мнението ми всъщност защитавах тезата, че да би издържал този строи още малко, то индустриалната химия би влязла масово в ХВП, нещо което наблюдаваме сега. Сиреч това дето се нарича от този господин трета индустриална революция е точно това. Да не забравяме, че първото голямо унищожение на българската природа беше именно по тяхно време (като не броим изсичането на горите в края на игото). Това не бяха особено природолюбителски настроени люде.

Гейт това тогава беше развит социализъм. Онова, което така и не се състоя нийде по света е така нареченият комунизъм, а аз бих добавил и слава †Богу та дори само, защото мога да сложа средната част от това изречение, без страх.
6933  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Слухтене, бръмбари и телефони -: Apr 27, 2013, 07:30
По принцип е вярно. Но вече не е необходимо дори съдействието на оператора. Може да се подслушва от сравнително голямо разстояние. Е вярно техниката е скъпа, но я има. Гейта като спечели от тотото има пълната възможност да осъществи мечтата си да използва ласките на съседа и съседката от няколко блока по-натам, за да си направи безплатен розов телефон.

И Гейт. Как реши, че слухтенето е заради политика??? Нищо такова. Всичко се прави за бизнес. Изнудват се хора, фалират се бизнеси, държат се важни шефове в подчинение. Политиката е „страничен ефект“ от всичкото.
6934  Програмиране / Общ форум / Re: Автоматизирано заместване на символи в името на файла -: Apr 26, 2013, 23:43
Ех Анджи да видим кой е позабравил регулярките.  ;D

Иначе е така и аз се не сещам как да стане без find рекурсивно.
6935  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Слухтене, бръмбари и телефони -: Apr 26, 2013, 23:11
Вчера сутринта, като ми разказаха каква уж непринудена постановка направил бившият министър Найденов в сутрешният блок ермалката телевизия, единственият ми възможен коментар беше, няма ли вече да свършват тези избори, че ми омръзва от циркове. И вътрешно се завадвах, защото не гледам телевизия и не се затормозявам с такива глупости.
6936  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 26, 2013, 21:48
Е, хайде сега, погледни го то гледната точка на предпазването. Ако в детската градина има епидемия от грип или заушка, какво правиш? Не пускаш децата на детска градина.
Същото е и с прогнилия капитализъм - хората трябваше да стоят тук (прочее в рамките на СИВ), за да не се заразят с бацила на империализма и консуматорството.  ;)

Да това просто е любимата ми теза. Има само един мъ-ъ-ъ-ъничък проблем, ей толкова, ню-ню. Има едно нещо дето му викат свобода.
6937  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 26, 2013, 07:59
Да много добре помня, че имаше и „нормални“ работници, на които плащаха два пъти по-малко. Да речем нещо от сорта, ако на нас плащаха лев (чисто условно, може стотинки да е било, не помня) за кофа домати, на тях плащаха същото за чувал. И въпреки това се бяха хванали, въпреки че ни гледаха накриво за големият надник.

Ние имахме най-добрата напоителна система в Европа. И бяха доста хитри. Защото например произвеждахме домати, чушки, краставици, други зарзавати, но не изнасяхме. Изнасяхме краен продукт под формата на туршии, лютеници и т.н. Същото беше и с плодовете. Не изнасяхме сливи, праскови, кайсии, ябълки, ягоди, така нататък, а изнасяхме конфитюри, компоти.

Естествено тогава имахме колония, която изкупуваше от нас всичко, което произведем. Вакумните фабрики бяха във всеки град и работеха на пълни обороти. Имаше висока принадена стойност (принадената ст-ст е нещото правещо една икономика богата).

Та да хитри бяха предните ни управници, но да не забравяме колонията. Без нея, колкото и хитри да бяха, нямаше да имат пазари. Щеше  да е като сега. Да се произвежда за един малък, свит пазар. И да се натяга мултипликатора, но на обратно.

И за да направя паралел към другата обсъждана в момента тема. Да въпросните туршии се произвеждаха със захар, сол и оцет. Нищо друго не се слагаше вътре. Нямаше консерванти, нямаше оцветители, нямаше други глупости. Знам го от първо лице, единствено число.

Но тук има още нещо. Тези неща станаха модерни едва преди тридесетина години. Преди това индустриалната химия просто не беше навлязла в ХВП. Двадесет от тях изживяхме в демокрация. А предните четири-пет просто бяхме изостанали. Колкото и да разправяме, че сме произвеждали повече (което е вярно и написах защо), то е пределно ясно, че нашата икономика беше и все още е технологично изостанала спрямо западната, а вече спрямо источната е дори несравнима.
6938  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: IRC канала -: Apr 25, 2013, 21:24
Интересно е, че в тоя канал обикновено са хора, които много отдавна или въобще не са влизали във форума, а във форума обикновено киснат хора, които много отдавна или никога не са влизали в канала ;)
6939  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да върнем „Кока-Кола“ на кирилица -: Apr 25, 2013, 21:21
То с тия бири дето навлязоха сега с „лимон“, „грейфрут“ и ала-бала е дори по-зле от твоя отръждавител.
6940  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Имам нужда от вашата помощ -: Apr 25, 2013, 20:21
Ясченко, колкото и да се надценяваш, че да пускаш теми за напраднали, от километър е видно, че сам няма никакъв шанс да се оправиш. Моят най-приятелски съвет е да си намериш някой специалист, но в никакъв случай тип квартален кракер или магазинер от поредната бакалия за компоти, или гаражен „сервиз“. Намери някой работещ професионално. И си му плати на човека.

Шанса да поправиш белята на почти 100% е удивително голям. Това е поради причина, че учудващо си извадил късмет да изключиш компютъра веднага. Въобще не го включвай повече, докато човек на място не оправи проблема.

И на изпроводяк. По принцип не е добре в този форум да пускаш теми за ОС дето не са му в тематиката.
6941  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да върнем „Кока-Кола“ на кирилица -: Apr 25, 2013, 19:53
В матушката все още хиляди умират годишно от фалшив алкохол, за радост у нас е минало. Аз обаче си пия домашна и в момента дори и не бих погледнал за нищо на света купешка, ако има от домашната. Същото важи и за винцѐто.

Златен не знам какъв ти е проблема с глюкозо-фруктозния сироп при положение, че се прави от царевица, а тя е едно от най-полезните растения въобще, показващо величието на човешкият разум, успял да я сътвори.
6942  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: В коя папка се намира изображението, което се появява на Desktop ? -: Apr 25, 2013, 19:40
Код
GeSHi (Bash):
  1. locate buterfly.jpg
6943  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как работи "nano"? -: Apr 25, 2013, 08:14
Извинявам се за рекламата.


Ето тук има един урок:

http://homelinuxpaper.org/request.php?59
6944  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да върнем „Кока-Кола“ на кирилица -: Apr 25, 2013, 07:33
Човека обича кислорода и го ползва в повечко ;)
6945  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: В коя папка се намира изображението, което се появява на Desktop ? -: Apr 25, 2013, 07:06
Според Википедия Манджаро ползва XFCE, а според XFCE.org:

http://forum.xfce.org/viewtopic.php?id=5317

тапетите му са на:

Цитат
the system wide path is /usr/share/xfce4/backdrops

Това е информация, която ми отне около секунда да намеря по ключови думи „xfce wallpaper folder“.

Когато търсиш нещо, имай предвид, че голямата част от потребителите са неграмотни, а също така почти всички те са шиндошари (бивши или настоящи). Поради това използвай такива хакове, какъвто направих аз. В света на ГНУ/Линукс не съществува концепцията за папка, развитието спира на ниво каталог (и слава на небесатта), но шиндошарите това не го знаят, те не знаят дори какво е папка и лепят глупости на общо основание.
Страници: 1 ... 461 462 [463] 464 465 ... 588