Като софтуеърен специалист предполагам се съобразяваш с пазара и търсенето, така че не мисля, че пълното ти преминаване към линукс е най-добрата идея.
Аз лично си имам и линукс и уиндолс на машините и в зависимост от това какво ми трябва в момента - на него работя.
Честно да ти кажа повече работя с уиндолса, защото колкото и да е линукс от време на време си иска игричка докато се настрои да работи точно както на теб ти се иска.
А отдавна гледам, когато имам свободни няколко часа да не ги прекарам на компютъра
'>
Да си призная - в работата ми в момента (освен нещата пряко свързани с линукс) уиндолса ми се справя по-добре.
Понеже не изисква компилации, настройки и т.н. докато се подкара, а при мен общо взето няма проблема с форматирането през 2 седмици (от година и половина някъде не е преинсталиран и си се държи много добре).
Иначе минах на линукс преди 7 години някъде, когато още беше доста тегава за работа. Седял съм с години само на линукс и т.н., и ми е вършил работа - но с нуждата от доста настройки (тогава линуксът беше много по-назад за ползване от уиндолс, нямаше хубав интернет, добри книги и си беше бъхтене докато се справиш и с най-лесните проблеми - сега си е песен) и общо взето хабене на време.
Тогава съм можел да си го позволя, но вече не се лигавя така
'>
Моят съвет е да ползваш това, което ти е най-удобно.
Ако можеш да си позволиш времево да си настроиш линукса и от време на време да му обръщаш внимание - давай на линукс яко.
Но ако нямаш много свободно време си дръж двете операционни системи, играй си игрите на уиндолс, програмирай си .NET-а там, а под линукс си върши линукските неща.
Разбира се има го момента с това, че се говори, че уиндолс добре те шпионира, че често се ползват не-дотам-платени-програми и разни други такива неща - ако можеш да се помириш с това всичко е наред.
Няма пълно зло и пълно добро, ползвай всичко, а само ако имаш голям интерес и свободно време - тогава експериментирай
'>