Автор Тема: Скайп 1.3 проблем, омазах .asoundrc  (Прочетена 1027 пъти)

county

• Напреднали
  • Публикации: 48
    • Профил
Здравейте.
Днес разбрах че има нова версия на Скайп за линукс.. и веднага реших да видя какво са сътворили тез хубавци.

Всичко изглеждаше чудесно до момента в който реших да направя test call. Чува се wave-а за набиране, а после познатия месидж Problem with sound device.

Спомних се че когато се борих със стария скайп, рабъзиках asound.conf, asoundrc и esd.conf. Не че разбирах какво правя, просто четох HOWTO от ubuntuforums.com

Молбата ми е, ако някой има работещ скайп под Дапер 6.06 i386 да ми прати тези 3 файла.

Звуковата карта е вградена ATI-IXP, и доколкото четох в мейл-лостовете, точно този чип имал проблем със дуплекса.

Благодаря предварително.

Поздрави, Бойко Василев
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 2832
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Скайп 1.3 проблем, омазах .asoundrc
« Отговор #1 -: Jun 30, 2006, 13:33 »
При мен (мандрива 2006, гном 2.10) имах същия проблем, докато не инсталирах alsaconf и после го стартирах, и то си направи настройките. После му зададох от Mixer settings да ползва ALSA Mixer, unmute- нах микрофона и всичко си тръгна. Понякога, скайп прави проблем, ако има някое друго чат-приложение заредено (не знам защо) - при мен, ако имам включен SIM, и пусна скайпа, ми дава Problem with sound device.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Проблем с .asoundrc(alsa) при xine,mplayer etc.
Хардуерни и софтуерни проблеми
inetd 0 1218 Последна публикация Mar 23, 2006, 18:37
от inetd