Автор Тема: Странен проблем с Mplayer  (Прочетена 2647 пъти)

Bagatur

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
Странен проблем с Mplayer
« -: May 04, 2010, 22:45 »
Здарсти на всички.
Проблема се състои в следното:
Имам си тука разни хакери в къщи и не знайно как са се докопали до компа и са ми форматирали целия хард та се наложи да преинсталирам и да псувам  ;D
След преинсталацията нагласих си аз всичко и си викам я да си наглася и Мплеъра да си изгледам някое филмче ,но уви греда както се казва . ;D
Понеже съм педантичен за някой неща искам плеъра да върви със следните настройки:
OpenGl-за видео
Alsa- за аудио
и Аrialbi.ttf- за шрифт на субтитрите
Ето и какви грешки ми изкарва:

Зададох съответните настрйки в графичен режим, но уви плеъра не иска да запалииии
Та значи аудиото си бачка с това проблем няма , но като задам за видео Gl плеъра крашва а до сега си е вървял безпроблемно , и другия проблем е че непожела да ми промени шрифта на субтитрите.
Реших да му задам настройките от конфиг фаила но сякаш не го чете и сум в задънена улица в момента
Рових рових из гугъл но не намерих решение на проблема.
Същото се получава и с Smplayer
Дистрото е Debian Lenny
ядро 2.6.26-2
КДЕ 4.3
Видеокарта Nvidia GF6200-256
Имам инсталиран драйвър за видеокартата.
Ето и какви грешки ми изкарва заедно с config-файла.

### mplayer DEBCONF AREA. DO NOT EDIT THIS AREA OR INSERT TEXT BEFORE IT.
#video output driver
vo=xv,x11,gl
#device for dvd
dvd-device=/dev/cdrom
#truetype font, using fontconfig
fontconfig=1
font=/usr/share/fonts/truetype/arialbi.ttf
#if you do not like this default, override it by adding
#  a ao= line below this debconf area
ao=alsa,oss
### END OF DEBCONF AREA.  PLACE YOUR EDITS BELOW; THEY WILL BE PRESERVED.
#vf=expand=0:-80:0



Инъче няма проблем да гледам и X11/xv но дразнещото е  че субс са върху картината а не в черната лента
« Последна редакция: May 04, 2010, 23:16 от SATANIC_SOUL »
Активен

Учим се докато сме живи....

tolostoi

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Re: Странен проблем с Mplayer
« Отговор #1 -: May 05, 2010, 00:58 »
офтопик: От както се помня търкалям нвидии и никога не съм ползвал тоя гл, много е бавен. Субтитрите се виждат и при xv на черната лента, дори на смплеър се правеше през гуи-то, тук във форума беше писано как, слагаше се отметка на фулскрийн да добавя черни ленти. Вземи си компилирай един по-нов mplayer аз поне винаги го правя.
Активен


... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
яркост в mplayer
Настройка на програми
ivanatora 1 3248 Последна публикация Apr 28, 2003, 12:16
от saturn_vk
MPlayer
Хардуерни и софтуерни проблеми
empty 0 2328 Последна публикация Jun 22, 2003, 14:59
от empty
mplayer
Настройка на програми
mozly 7 4477 Последна публикация Jul 17, 2003, 14:48
от
mplayer
Настройка на програми
geopit 6 4010 Последна публикация Jul 28, 2003, 11:19
от
mplayer
Настройка на програми
videff 2 3003 Последна публикация Jul 29, 2003, 12:55
от