« Отговор #32 -: Dec 07, 2022, 00:37 »
[quote author=Naka
Напротив щото ухото чува точно тези синусуиди. Ухото прави фурие анализ - човек чува не сигнала/времевия а неговия честотен образ. Виж за ушния нерв. Представлява един охлюв, където едни реснички трептят от звука, за всяка честота определена група реснички
Ти - да си чул, че при повишена гръмкост ухото се свива - за да намали звуковото налягане, и точно това свиване предизвиква наркотичен ефект??
За ендорфини...
Да си чул, че тапите - дето си ги завират в оная си работа - и това правят 99.999% от многоинтелигентното човечество си @ба@. ......таковата на слухът и психиката???
!!!Това доктор ми го е казвал!!!!
Щото за слухът трябва да има ФРОНТ!!!!
ГОЛЕМИТЕ СЛУШАЛКИ правят някакъв фронт, макар и на 1 сантиметър, а ОНОВА директно влиза ТАМ, и @@@@@@@....
Спокойно можеш да изхвърлиш 'науката" в кошчето, ако искаш да се развиваш. Аз отдавна съм я изхвърлил.
Пълна идиотия. Много е грубо. На практика нещата са далеч по сложни от зрението. Задължително трябва да се игнорира този "фундамент"
Той е добър само за докторите - "Да отстраняват повреди"
Човек се ВЪЗПИТАВА, и учи - не като чете "наука", а като ходи на живи концерти например. Как човек ще разбира от склуптори - като не ходи на изложби? Или от каквото и да е ? Културата се възпитава. Но не с четене от интернет, или книги. За да чете - човек трябва да знае за какво става дума. Това е безсмислието на интернет.
Още като много зелен, колегите техници от сервиза ме предпазиха от "синосуидата, и теоремата на Котелников". И всичките глупости в учебниците, и публикации в научни списания от дипломирани инжинери. А, да, тогава нямаше интернет с простотийте си. По късно някои тонрежисьори, музиканти, езотерици архитекти, и кой ли още не. Дори са ми набивали канчето за стереокино, и стереофотография (дето се оказва, че класическите изобразителни школи са учебници по стереофотография, ако не бяха ме млатили по главата - откъде щях да знам?) - дето режисьори с Оскари дори не знаят за какво става дума. То, навремето университетите бяха - да можеш да изстискаш от даскалите там колкото можеш - при това за техен кеф. Новият строй унищожи тези екстри. Затова, аз мога да се уча от интернет, но по принцип преди това е трябвало някой да ми даде основа.
Сега компютърното поколение най вече не разбира от компютри. Но от маймунщини - да.
Иначе от маймунската теория няма да мръдне човек.
« Последна редакция: Dec 07, 2022, 01:55 от ЗибелтБг »
Активен
Кубунту със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop