Автор Тема: mplayer  (Прочетена 842 пъти)

nifelheim

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
    • WWW
mplayer
« -: Jul 02, 2004, 22:04 »
Hi, използвал съм mplayer и slackware 8.x, 9.x без проблеми. Сега съм със Slackware 10.0 / KDE 3.2.3 / kernel 2.6.7, mplayer 0.92 и имам следния досаден проблем. При стартиране на mplayer от desktop-a се получава едно дълго (около минута) зареждане, след което всичко си работи нормално. При стартиране от терминал го няма този ефект.
Изхода, който дава mplayer-a в терминала е нормален:
http://rack5.free.evro.net/free2/helheim/temp/mplayer.txt

Някаква идея !?
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

ivanatora

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 658
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
    • WWW
mplayer
« Отговор #1 -: Jul 02, 2004, 23:29 »
Предполагам че от десктопа с иконката си пускаш графичния интерфейс - той бави много и гълта адски много системни ресурси. От конзолата сигурно пускаш плейъра без този графичен интерфейс, което го ускорява около сто пъти  ':p' Инак при мен на същата система плейъра върви повече от перфектно, особено като си набавих комплект кодеци. Без да съм слагал драйвъри за GeForce-ката си си правя каквото си искам, дори и fullscreen вади и дори си коригирам гамата и нито веднъж не се оплаква на по-динамичните сцени. Обичам mplayer '<img'>
Активен

dilyan

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 189
  • Distribution: Debian, OpenBSD
  • Window Manager: Gnome, xfce
    • Профил
mplayer
« Отговор #2 -: Jul 03, 2004, 01:09 »
аз го имам същия проблем ... курсора си мига на заето, въпреки че процесора си е нормално натоварен. не е болка за умиране, така е от версия 1.04 по мой извод.
Активен

BOT_ev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 995
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
mplayer
« Отговор #3 -: Jul 03, 2004, 01:27 »
Ами аз след хиляда опита най-накрая го инсталнах Mplayer 1.0pre4
от rpm-и и да ви кажа нямам такъв проблем стартира се за отрицателно време и изобщо не товари. Като се има предвид колко се измъчих с него съм супер доволен!!!
Активен

Get to da chopa !!!
----------------------------------------------------------------------

nifelheim

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 328
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
    • WWW
mplayer
« Отговор #4 -: Jul 03, 2004, 11:55 »
Да така е няма заемане на ресурси, само този гаден launch feedback. С KDE 3.1.8 и mplayer 0.92 и 1.04 го нямах този проблем. От терминала стартирам пак gmplayer и работи OK. Както и от RUN менюто => gmplayer .. пак работи.

Както и да е .. намерих едно решение:
Properties (на иконата) -> Application -> Advanced Options ->  Enable launch feedback (изключвам го)
И готово .. всичко е OK '<img'>
Активен

Оптимистът изучава английски език. Песимистът - китайски. А реалистът - автомат Калашников.

  • Гост
mplayer
« Отговор #5 -: Jul 03, 2004, 11:58 »
е то може и от KDE Control Center  да се намали времето за busy cursor аз го направих на 5 секунди, и вече не дразни, но това не дава отговор на въпроса защо така става '<img'> и какво толкова мисли 1 минута при старт ...
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
mplayer help
Настройка на програми
dafo 4 4494 Последна публикация May 04, 2002, 18:07
от dafo
mplayer
Настройка на програми
Neznaiko 10 5633 Последна публикация Nov 11, 2002, 08:58
от mrvoland
Oтново за MPlayer (за кой ли път)
Настройка на програми
maestross 0 2437 Последна публикация Dec 13, 2002, 16:42
от maestross
mplayer
Настройка на хардуер
uDuoT 11 5158 Последна публикация Jan 10, 2003, 15:54
от Crazy_hatteR
mplayer
Настройка на програми
sodom 2 3071 Последна публикация Apr 15, 2003, 13:27
от sodom