От доста време се говори за ИИ, който ще мисли вместо човека, ще се самообучава и може и кода да вземе да поправя, дописва и развива, но остава открит въпроса в чия полза ще работи!!!!!?

?
От времето на първобитния жаждата за власт на една група от хора върху съдбите и живота на друга хора до ден днешен се е променила, а само технологиите се подобряват.
Човешките грешки се предотвратяват чрез ограничаване на права и възможности, но кой решава кое е грешка и кое не е!!!!?

? Колкото са повече възможностите, толкоз повече са и възможните грешки!
В момента се опитват всичко да стандартизират и да наложат и в производството и във всичко друго някакъв единен модел, но къде остава тогава конкуренцията, която според всеобщото мнение създава прогреса и води до повишаване на качеството и намаляване на цените!!!!?

?
Ако аз имам производство и по собствено усмотрение не мога да променя технологията на производството си, а трябва да работя по начин, стандартизиран от някой и всички работят по този начин, как ще мога аз да създам по конкурентен продукт в съотношение на качество и цена, като единствения избор ми остава да търся по-евтина работна ръка, а не по-висока производителност на труда чрез въвеждане на новости, защото ми е наложено точно по какъв начин трябва да работя!!!?

?
Има примерно СЕ сертификат за машините, които се внасят в ЕС и всяка машина произведена на вън, трябва да отговаря на този сертификат, но на практика, в световната работилница този сертификат не го ебават и куп добра техника не се внася внася, а производителите в ЕС се чувстват защитени и не си дават зор и от всичко това губи потребителя.
Това е само един принципен пример, а такива примери още бол има.