ами вградения в телефона - даже не го знам какъв е.. ако тия не лъжат значи е тоя (нямам акаунт на тел. та с каквото си е дошъл от производителя)
https://gtrusted.com/how-to-wirelessly-display-your-samsung-galaxy-s8-screen-to-the-sony-bravia-android-4k-tvа откъм телевизора, нещата изглеждат така (само дето моя макар и подобен модел е с по-нова ОС/софтуер и пита по-малко неща)
https://www.youtube.com/watch?v=9i4wHud_TtAпитам просто информативно има ли смисъл да задълбавам. При положение че няма как да се 'излъже' отсрещната страна/сървър напр. тубата че у-вото има 4/8К екран, нямам голям стимул да задълбавам (няма полза да ми се мащабира/уголемява малкия екран на тел. на ТВ).. пък и без звук

Ако има смисъл - т.е. може да се накара тубата да разпознае крайното устройство в сл. ТВ и разделителната му способност .. там вече опира и до скорост на интернета (щото те гадовете и нея разпонават и ако си на слаба жица пак ще пуснат 320х240)
т.е. то при мен всичко си вървеше прилично - не мога да съм сигурен за резолюцията щото той тоя тел. е май с по-голяма резолюция от HD а при HD пък софтуера на ТВто много добре се оправя и почти не можеш да познаеш дали е 4К (с по-грозна/яка компресия) или не (т.е. HD с по-добра/слаба компресия). Под по-яка/слаба разбрам повече/по-малко намачкано/компресирано.
Проблема със звука ми е отделно, може би е отчасти че уредбата е отделно от ТВ, безжична (ама аз я ползвам през оптика - т.е. ТВ е закачен по оптичния кабел) та може и това да обърква работата...
ама преди да задълбая, ми се ще да знам дали има смисъл.
по-лесния вариант е дазакача ТВ направо към нета, ама наскоро минах на от телефона (unlimited data), обаче скоро минах на други и вече 'негораничените данни' са само за тел. а за tethering отпускат само 8Гб (има няма 1-2 филма на 4К) та зат'ва се боря сега със screen cast/mirror whatever
П.П. Не виждам много смисъл да плащам за домашен интернет при пложоение че имама 4 телефона с unlimited data вкл. и 4 х 8 Гб tethering, които децата ги изяждат за отрицателно време - хеле па като го забравят вкл. и плейстейшъна като го набара и като почне да обновява игрите (оня ден само спайдърмен изяде 2-3Гб) ...ама деца, какво да ги правиш... прав е бил стария хан като е казал 'Човек и добре да живее, се жени...' останалото е история
П.П.П. А, между другото, и видеото (4K Blu-Ray player) го поддържа това (споделяне на екран от тел.), може да пробвам и оттам дали няма да се оправи звука...