« Отговор #3191 -: Днес в 09:57 »
Парите са 120-130 млрд. лв. Толкова е републиканския бюджет, сиреч толкова държавата успява да открадне насилствено от населението. Разбира се не всичко вътре е за крадене. Например в тези пари са парите за пенсии, за социални плащания, за обещетения. Но те са сравнително малко. Няколко стотин милиона е бюджета на НОИ. Почти всичко останало е за крадене. Огромен процент отиват за заплати, може би ⅓ от целия бюджет, но и това е вид кражба, защото отива за непроизводителен труд.
=*=
От откъсите, които чух (все още не съм го преслушал) имаше нещо, което го водят много скандално. Петков се бил обадил на онази патица Урсула и тя обещала, че ако съставят правителство с ГРОБ, то ще ни пусне в Шенген. И това било голям скандал. За мен това е най-добрата новина, която съм чувал.
Много бързо забравихме, откъде идваме. Когато се създаде Шенген, ние не просто не можехме да го помиришем, ами бяхме страна в санкционния им списък. Гледаха на нас буквално като на бандитска страна. Не, че не бяхме. Оценката беше заслужена.
А днес сме на прага да влезем. За целта съм съгласен не правителство на ГРОБ да имаме, ами, ако е нужно на някой още по-лош субект. Това е огромна победа.
Преди няколко дни ходих в Румъния. Живея на шестстотин метра от нея, а не бях посещавал нито едно, тяхно, населено място. Ходихме, пихме по бира, изядохме по един сладолед и една баничка и се върнахме. Много ми хареса разходката, а и града дето ходихме, беше с размерите на Пловдив.
Обаче никога не бих повторил. Защо? Защото преминаването на границата е просто ужасно. Защо ми построиха мост, ако оттатък ме очаква ГКПП??? Да си бяха останали фериботите.
Просто наложително е да ни вземат с Румъния в Шенген. Лошото е, че това няма да реши проблема с придвижването. Де го чухаш, де се пука. Проблема този път ще дойде от Унгария. Заговори се усилено и то от Германия, че ще отнемат председателството на Унгария. На онзи мизерник Орбан толкова му трябва, за да излезе от ЕС.
Ех, пак не можем да си излезем от пустия Балкански полуостров и да видим свят. А гледайки събитията в Косово през последните две години, Сърбия ще я вземат на най си. Не можем да си осигурим сухопътна връзка с остатъка от ЕС и това си е.