Автор Тема: Продължение на „Отпочна се“...  (Прочетена 27686 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #60 -: Aug 01, 2020, 16:14 »
Сигурно едното е светското му име, а другото духовно и затова Гого се обърква дали са двама души или един (не знам само кое,кое е).

Исус е светското име, а Христос е нещо като титла. Означава нещо на гръцки, ама забравих. Велик посветен ли беше, какво беше. Не е важно.

Интересно е, че една от сектите (забравих как се казва) твърди, че Исус не е бил беден (но пък в писмата подчертава нищетата на семейството си). „Баща“ му бил текнике или нещо такова на гръцки (от същата дума произхожда „техника“), което значело богат и уважаван майстор, предприемач със собствени работници. Било грешно преведено като дърводелец.

Тая същата секта проповядва, че трябва да си богат. Интересно е, че на местния им поп на клипчетата, макар да не се виждаше публиката, тя беше съставена единствено от млади майки, които със сигурност не са заможни. А защо мисля, че публиката е съставена от такива, си личи много ясно по шумовете и въпросите, които се задават.

В писмата обаче Христос не говори за „баща“ си, когато се върнал от пустинята. Към този момент той е мъртъв или напуснал семейството. Такива подробности не помня да са споменавани в библията.

От друга страна в онази книга на Цветкова ли, каква беше тази мега-известна контактьорка, издадена през 97-ма, се говореше, че Христос напълно нарочно е пратен в бедно семейство, защото са отчели като грешка, че до този момент всички водачи са пращани в царстващите родове. Съответно бедните отказват да ги следват. А е била необходима масова религия, а не такава за избрано малцинство.

Хе-хе, който си мисли, че класовата борба почва с Маркс, се е объркал. Имало е, още като сме били на клона и сме яли банани.

Дори човек да не вярва на казаното в писмата, то няма как да не се съгласи, че всичко казано от Христос е обрисувано с неща от бита. В писмата казва, че това е, защото тогавашните езици са още по-бедни от сегашните. Но дори да не приемем това (което е повече от логично), то Христос не би могъл да знае подобни подробности, ако „баща“  му е богат предприемач.

Между другото, често в писмата Христос кара контактьорката да дава примери от бита. Сиреч дори в днешно време, бивайки „на оня свят“, Той не е запознат с бита.

=*=

Каква е идеята зад хипотезата, че Исус и Христос са различни същности?

Значи, майка не може туко така да роди един Бог. Това си е невъзможно. Затова Мария (или София според Йоан) е родила посветен (твърди се, че това е Заратустра), който да обитава тялото и да го държи чисто.

Сега едната версия е, че след кръщенето от другия Йоан, духа на Христос напълно замества духа на Заратустра. Това е версията на Щайнер. Според него Христос му е било много трудно да контролира тялото и се е „приземявал“ постепенно. И в библията (откъдето дава примери) има някакви податки, че отначало е някакъв свръх-човек, като накрая на кръста е съвсем немощен.

Там между другото се споменава друга версия, защо е убит Христос. Защото е разкрил пред света тайнството на посвещението. Тогавашното посвещение е представлявало минаване през смъртта. Това е запазено до днес (но в ритуална форма) при масоните. Демек Лазар (който според Щайнер е Йоан) не е бил наистина мъртъв, а минал старото посвещение, за да може да мине през новото (на вярата). Христос ни е казал по този начин, че след Неговото идване, вече не трябва да се използват такива опасни методи.

В това сигурно има истина, защото прекалено много хора и днес напълно не са същите, след като буквално ги извадят от смъртта.

Това обаче разгневило поповете, които пазели в тайна мистериите. Между другото подобно нещо се случва и с Еврипид, който измисля театъра, като средство да разгласи тракийските мистерии. Само това, че баща му е богат и е успял да го укрие на някакъв остров, спасява живота му.

Според писмата обаче, поповете го убиват, защото изгонил търговците от храма.

Още нещо се сетих. Сега плащате по четиридесет стотинки за свещичка, нали? Толкова по въпроса, колко християнски са църквите.

Втората версия е, че Заратустра си остава в тялото, а Христос слиза само в моментите на откровение и естествено на кръста. И пак, какви са тия християни, които носят кръстове? Това казва като забележка дори в писмата.

Но е близко до ума. Представете си, ние като българи да носим бесилки. Тъпо нали? Лишено е от всякаква логика и никой не би твърдял, че Левски би желал подобно нещо. Това е символично същото като самобичуването. Това е идиотщина.

Дънов не говори директно за два духа, но пък казва, че Христос идва от забравих коя звезда, май от Плеядите някоя беше, Алдеберан ли да беше, ще излъжа. За целта трябвало да се смали седемдесет милиона пъти. Което пак подсказва, че духовете са два.

Както недвусмислено се твърди в писмата, натяквайки, че човека Исус и божеството Христос е един и също нещо, напълно отпада тезата за два духа. А там даже не се говори за Христос като за божество. Той нито веднъж не казва нещо такова. Твърди, че е много напреднал човек и точно толкова и нищо повече.

И преди думах, че ако всичко в писмата е истина, трябва да зачеркнем всичко, което някога сме знаели или предполагали за Христос. Трябва и Дънов да обявим за лъжец, а аз поне не бих си го позволил.

Сега, самия Щайнер не можем да го даваме като напълно достоверен източник, също както Блавадска, да не говорим за Мулдашев, който си е обикновен учен. Щайнер се твърди, че е Питагор (твърди го Дънов), а Питагор не като да е бил някакъв невероятен посветен. Бил е само една идея отгоре. Даже се говори, че за разлика от първия Орфей, с който заедно са в Египет, нищо не е разбрал, какво са му казали.

Самия Щайнер е някакъв обикновен практик. Правете земеделие така, лекувайте иначе, възпитавайте еди как си. Велик водач не идва да ти казва, точно по какъв начин да е ежедневието ти и какви хитрости да прилагаш. Христос не го е правил, Буда не го е правил, Лао Дзъ не го е правил, Дънов не го е правил. Отговаряли са на въпроси, но не това е било учението му. На Щайнер учението му е само и единствено това.

Не можем да приемаме Щайнер много на сериозно. Да, очевидно е доста по-напред от почти всички нас, но си е обикновен човек.

Успокоявам се и за писмата по подобен начин. Те са дадени на англичанка и съвсем ясно се казва, че са насочени към западния свят и най-вече за американците, като негови водачи. Макар да са уж за целия свят, непрекъснато се обръща конкретно към западния човек.

За източните хора почти не се говори. А пък славяните изобщо не се споменават, нищо, че следващата под-раса и следващата раса уж ще са техни. Та поради тази причина си се самозалъгвам, че Христос премълчава важни подробности, защото мисли западняците за тъпи и, че няма да ги разберат.

Но в крайна сметка истината по този въпрос е наистина крайно несъществено. Важно е, Христос какво казва, а не кой е.

п.п. Точно поради причината, която казваш Спец би трябвало да хареса Христос, а не да не го хареса.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3865
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #61 -: Aug 01, 2020, 16:17 »
   За момент да допуснем,че написаното в "свещените" книги е вярно.
Исус Христос можел това,можел онова ...
   Обаче...
В момента в света има поне 100 човека,превъзхождащи "месията" по
способности. Повечето от тях са в Хималаите.
Разбира се,не само там. Например в известният манастир "Шао Лин"
има монаси,които медитират с години. Някои от тях могат да лекуват
с ръцете си и даже владеят левитацията (т.е. "ходенето по вода"
за тях не е проблем)
   Така че очевидно Йешуах(пардон,Христос) не е голямата работа ...
Не е голяма работа?
Заради него се променя целият свят, не бил голяма работа  [_]3

   В положителен или отрицателен смисъл ?
Кланета,мъчения,инквизиции ...

   Християнството е най-разпространената религия просто защото
е удобна на управляващите.
Яяяяяяяяяя колко удобно:
"Ако те ударят по 1-та буза,обърни си и другата"
"Всякя власт е дадена от бога"
"Трябва да се прощава"
...

ГНУС

Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #62 -: Aug 01, 2020, 16:18 »
   Така че очевидно Йешуах(пардон,Христос) не е голямата работа ...

Сигурно ще ме сметнеш за луд, но вярвам, че в преден живот съм владеел левитация, а съм напълно сигурен, че не помня нито едно нещо от предишни животи.

Тия твоите монаси са напред доста, но дори не се доближават до чудесата правени от Христос. Ако ги питаш, те самите ще ти го кажат.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #63 -: Aug 01, 2020, 16:29 »
   В положителен или отрицателен смисъл ?
Кланета,мъчения,инквизиции ...

Нищо от това не е направено от Христос.

   Християнството е най-разпространената религия просто защото
е удобна на управляващите.

Най-разпространената е будизма. Макар да се води, че мохамеданството е по-малко от християнството, реално то също е много по-разпространено. Казват, че е по-малко, заради механичен сбор на народите. Ама тия дето твърдят, че са християнски държави съвсем не всички са вярващи. А по мое мнение в 99% не са. При мохамеданите положението е съвсем различно. Като четвърти се води хидоизма, но според мен и той е повече от християнството.

Яяяяяяяяяя колко удобно:
"Ако те ударят по 1-та буза,обърни си и другата"
"Трябва да се прощава"

Сигурен съм, че съм ти споменавал и преди, но ако бяхме останали със старозаветното „око за око“, то хора физически нямаше да са останали.

Иначе си прав, че Константин узаконява религията под изричното условие да не пречи на безграничната му власт и всичко, което не му е допадало, е извадено.

"Всякя власт е дадена от бога"

Христос не е казвал да ѝ се подчиняваш. Това те прави скот, а не човек. В писмата даже се е описал като бунтар. Не само властта, но всяко нещо е от Него. Не знам, какви са ти талантите, но откъде мислиш, че ги имаш?

ГНУС

Имаш напълно свободната воля да се гнусиш, от каквото пожелаеш. Свободата затова ни е дадена.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6191
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #64 -: Aug 01, 2020, 17:16 »
   За момент да допуснем,че написаното в "свещените" книги е вярно.
Исус Христос можел това,можел онова ...
   Обаче...
В момента в света има поне 100 човека,превъзхождащи "месията" по
способности. Повечето от тях са в Хималаите.
Разбира се,не само там. Например в известният манастир "Шао Лин"
има монаси,които медитират с години. Някои от тях могат да лекуват
с ръцете си и даже владеят левитацията (т.е. "ходенето по вода"
за тях не е проблем)
   Така че очевидно Йешуах(пардон,Христос) не е голямата работа ...
Не е голяма работа?
Заради него се променя целият свят, не бил голяма работа  [_]3

   В положителен или отрицателен смисъл ?
Кланета,мъчения,инквизиции ...

   Християнството е най-разпространената религия просто защото
е удобна на управляващите.
Яяяяяяяяяя колко удобно:
"Ако те ударят по 1-та буза,обърни си и другата"
"Всякя власт е дадена от бога"
"Трябва да се прощава"
...

ГНУС
Спорно е дали в отрицателен или в положителен смисъл се е променил света. Като имаш и предвид, че исляма е произлязъл от христианството, е трудно да се каже, накъде би тръгнал света. Щото сигурно и ислям нямаше да има.
Имало е ползи, имало е и негативи. Както с всяко нещо.

Какви са тези писма? Нещо съм изтървал
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #65 -: Aug 01, 2020, 17:27 »
Какви са тези писма? Нещо съм изтървал

Преди давах канала в тубата, щото лично мен ме мързеше да ги, чета, ама Ремо каза, че ги били свалили за права.

Ето текстовата версия:

https://www.pismatanahristos.com/

п.п. Света определено се е променил за добро. Ако човек само си помисли, каква изродщина е по римско, сега дори със световни войни, тероризъм и престъпност, е безкрайно по-добре.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #66 -: Aug 01, 2020, 17:43 »
Уф, помнех, че има и аудио версия. Ето я:

https://www.pismatanahristos.com/free-download/

Смъкни надолу.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6191
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #67 -: Aug 01, 2020, 17:54 »
Благодаря, Гога!

Изтървал съм да погледна линка от чиста липсна на интерес към дискусия относно религия и какво наистина се е случило.
Не забравяйте, че в Новият завет са включени само четири евангелия от иначе около тридесет и пет. Това се е случило някъде в четвърти век, ако не се лъжа на някакъв събор. Очевидно църквата е осъзнала, каква сила се крие в новата религия и решила да включи само това, което ще е ѝ от полза, за да контролира народите по света.
Иначе казано, дискусията е излишна, защото не разполагаме дори с половината.
« Последна редакция: Aug 01, 2020, 21:33 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #68 -: Aug 01, 2020, 18:22 »
Всъщност се знае за около двеста, едва по-малко от десетина не се намират в подземията на Ватикана и Малта. Сред непокритите има едно на Йоан, където се говори за прераждания и други неща, които са табу за църквата.

За малко е било да не влезе и „Откровението“, може би най-важния документ създаван някога.

Този събор от четвърти век е първия публичен, но още през първи век се събират поповете и почват да прекрояват. Нали знаем, с какво се е занимавал Павел, преди да се обърне. Да се твърди, че го е правил по поръка на някаква си никаква империя, е глупаво. Поповете са го пратили. И той даже си го признава.

А вече „официалния“ събор, за който говориш е свикан от Константин синчето на Елена, който никога не е бил християнин до последния си час. Всичко, което се взима, като решения, е под негова диктовка.

Интересен нюанс например, е, че е мразел въпросната Елена и не е искал да чува, че е възможно тя да се прероди. Освен това си е падал по виното и е изрязал всякакъв аскетизъм и въздържание.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #69 -: Aug 01, 2020, 18:51 »
Щайнер сам казва, че това неговото не е учение, и гурута и пр. нямат никакво значение както и той не е авторитет. Той просто чете акашата и я споделя с хората (опън сорс един вид) и ти решаваш какво да правиш с тези знания и да си правиш изводи от тези знания. Предлага и начини как и ти да го постигнеш, както и че всеки може да го постигне.
Факта, че е отровен също говори, че и него властите не са го харесвали.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #70 -: Aug 01, 2020, 19:29 »
Щайнер е готин, но сам го казваш. Той чете Акаша. Друго е да си я писал ти тая Акаша, както е случая с атлантите, Буда, Дънов и др.

По принцип Щайнер заявява, че е дошъл с друга мисия, не да създава антропософия. Не помня подробности, но май трябваше да основава някаква окултна школа. Според мен Дънов го е хванал за яката и му е рекъл: а ве, не ставаш за тая работа. Като Тома Аквински в общи линии се издъни. Дай аз ще я свърша тая работа, пък ти там си играй в пясъчника, учи хората на земеделие и такива неща.

Естествено последното е моя спекулация. Нямам подобна информация, просто навързвам случки и си измислям изводи.

Според мен Щайнер е имал две мисии в живота. Едната е доста очевидна и е свързана с това да попълни празнините в теософията на Блаватска. Празнината е една, но е огромна. Блаватска така и не успява да се справи с явлението Христос.

Другата му мисия според мен е да бие паниката на западния свят, каквато е и мисията на Ерик Артър Блеър. В крайна сметка, е честно човечеството да бъде предупредено поне три пъти, преди да бъде наказано. Чакаме третия. Все пак имаме едни около триста години до Антихриста. Има време.

Защо мисля, че има втора мисия, освен очевидната да оправи и допълни Блавадска?

Работата е там, че белите братя почти не говорят за злото. Почти няма да откриеш учител от всякакъв ранг, който да говори за злото. То е там, но ти не трябва да знаеш нищо за него. Например Дънов директно отклонява всякакви въпроси. Казва ни, че е за наше добро и да ни предпази.

Единствената наука, която говори свободно за злото е кабала. И пак не всеки известен кабалист посяга към темата.

А при Щайнер науката за злото е основна част. Той с големи подробности говори за Антихриста, Луцифер и дори Сурат, който те първа ще идва. Разказва нашироко за йерархията им, кой от кои е.

Нали тук говорим много за църквите в тая тема. Ами те са от отбора на Луцифер. Сиреч, те вече отстъпват и ще дадат път на Антихриста. С очите си виждаме, как всеки ден губят влияние. Единствената им надежда са антихристите от йезуитския орден, ама не е сигурно, че той ще оцелее и измъкне църквите от забвение. Католицизма, православието, протестантството и останалите, направо ги пиши бегали.

Съвсем малко ни е пуснат Сурат, така като демонстрационна версия, засега единствено SS, ЧК и Рузвелт. Ако това е демонстрацията, направо не ми се живее в живота, който ще имам, като дойде на Земята.

Сега като си помисля, писмата на Христос може би са третото предупреждение. Може би все пак Антихриста ще ни връхлети по-рано, преди да сме готови. Дано да сме, когато дойде.

Та такива неща. Както казах, Щайнер звучи относително достоверно, но не можем да сме сигурни разбрал ли е, каквото е прочел. Все пак Питагор си е бил леко тъпичък.

А и тая работа с десетките хиляди години дето бил света, слънчевата система и човека, баш пък хич не е достоверна.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #71 -: Aug 01, 2020, 19:44 »
А да за отровата. Дънов казва, че Питагор има една слабост, която преминава през всичките му животи. Слабостта е патката. Гьотенаума също е изгорен заради жена, казва Дънов. Всичките му несгоди идат от жени. Ама това на щайнерист не го споменавай, че тая швейцарската докторка е една девойка 30 години по-млада от него и май му е дала още непълнолетна. Щайнеристите ще пощръклеят, ако им говориш за жените му. Може и да те набият.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #72 -: Aug 02, 2020, 01:51 »
Ако искаш да кажеш че Дънов и сие са писали Акашата - все едно да кажеш, че учителката ти от 3 клас като ти е показала Питагоровата теорема я е измислила тя.

Или да кажеш, че египтяните са направили пирамидите (каменоделците, да, ама дизайна - друг път) и изведнъж са забравили за какво са или, че са гробище.
Ако Дънов е бил от такава величина каквато си мислиш - какво прави в тази дупка наречена Земя, оставил няколко лузъри да се мотаят из Рила открили смисъла на живота. Я ми напомни какво съществено е направил за човечеството (прагматично погледнато), нещо повече от прочит на нещо написано от някой друг.

Зе мен по-интересния персонаж е Граф Сен Жармен. Ако е вярно това което са писали за него (Френската революция) е наистина голяма работа (адепт) и може да прави наистина нещо съществено- той е един от персонажите, които ме карат да се замисля дали прераждането все пак не се случва.

Всички юнаци, четат от един източник, ама някой се правят на тешкари, че те уж измислят нещатаи се отварят на простолюдието което не може да "чете", други ги интерпретират или разясняват.

Ако Никола Тесла не беше калпав техничар - сега щяхме да имаме достъп до още по-големи технологии.

И Ванга е чела от там, ама тя е била още по-проста и нищо от това което е виждала не го е можела дори да го опише, та да влезе в работа на някой който разбира, но не може да прочете. И си е останала в жълтите хроники с полу-истини.

Какво им е лошото на жените, нали се твърди, че и ангелите са се съвкуплявали със земни жени - може и да се е пръкнал този-онзи от "смесен брак". Някак си възможности се спускат надолу по нивата (може би това е начина)- само обучение е недостатъчно (трябва и талант).
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #73 -: Aug 02, 2020, 03:13 »
A, да Жермен. Е от белите братя е, ама е ниска топка. Бил е разбира се в Египет, ама си е „обикновен“ посветен. Не е от високите йерархии.

Дънов е извънредно висока топка. Толкова е висока, че чак ми идва високомерна. Малко са от неговия ранг. Броят се на една ръка. Стигам до към четири.

И прежде съм споменавал, ама има изказвания от сорта: хората учат за началото на вселената, аз бях там. Не можеш да го барнеш точно за нищо. Не ти, никой не може.

Че е писал акашата, то няма съмнение. Сещам се за един момент, когато Тот решава да търка от акашата. Сега, не съм бил таме, ама доколкото схващам е ползвал ходатайството на Дънов да измоли разрешение. Било е във връзка със свинщините от четвъртия, атлантски период. Даже си мисля, не, че съм сигурен, ама не знам Бог Отец може ли да раздава подобни разрешения. По-скоро Дънов се обърнал директно към Абсолюта.

Поне на нас не ни е известен друг случай във вселената да е позволен hard reset.

С въпросното затъркване си обяснявам и огромната грешка в датиранията на Щайнер. Нещо „там“ се е понаакало, а той не е можел да схване, какво става, щото нали си е леко глупавичък.

Това пак е моя спекулация, ама няма как иначе да си обясня чак такава грешка на Щайнер. Колкото и да е неграмотен сирома, няма как да бърка в милиарди години.

То хубавото на Щайнер е, че лесно се проверява през Дънов. Сякаш го е чакалил, какво ще каже и веднага вкарва разяснения. Днес тая работа е много лесна, защото варненските „старостилци“ си направиха търсачка (бачка само с включен js!). В защита на Щайнер ще кажа, че в над 90% се потвърждава.

=*=

ОББ да. Ами, какво да ти кажа? Луциферианци. Ако има нещо наистина смразяващо при Щайнер, това е науката за Луцифер. Ужас и безумие! Големия проблем е, че реално всички сме луциферианци. Ама повечето поне имат оправдание, че не знаят, какво е това. Представи си, какъв негърски ще лапам в следващия живот, като знам, от кои съм. Чак ми е чудно, защо в този живот съм избрал айляк. Сега е точно най-добрия шанс да потушаваш бързо карма, а аз идиота съм минал тънкана.


=*=

Защо Дънов е решил да слезе точно тук? И защо седи по-ниско от Христос? Много съм се питал по тия въпроси. Но ясното си е ясно. Христос е главата на белите братя, а щом е казано да е той, кой е еди-кой-си да го оспорва.

Сега, Дънов си казва отговора. Имаме късмет. Наследяваме си езика от траките и имаме почти необходимото да се предават велики идеи. Нашия език е благословен да е донякъде достатъчен да се предава мъдрост. Имаме думи като „виделина“ например. А смотаните западняци имат само light и такива тъпотии.

Ала езика е само част от истината. Следващата раса ще изникне от славяните, по-следващата от хамериканците. Е да де, ама тия нации по никакъв начин не са готови за предопределените им мисии. Ние тук сме една важна брънка в цялото нещо. Ако се разгледа обективно историята, ние през цялото време сме служили като цивилизоващ фактор на руснаците. С други думи все се е налагало да ги ограмотяваме.

Ами и това трябва да сторим. Преди да сме изчезнали напълно, трябва да им предадем учението на Дънов. Черните и те използват подобна тактика. Щайнер казва, че Антихриста ще се роди с условното име Джон Смит. Ама може да сме сигурни, че няма да е американец или немислимото англе. Няма такава песен. Според мен ще е от ЮАР, ама това е спекулация. Ще е изненада със сигурност.

Макар моя фаворит да са поляците, все пак ще се окаже, че в далечното бъдеще след хиляда и повече години ще са блятките. И причината да го мисля е, че просто никога, почти нищо не сме предали на поляците. А за тия работи си трябва време. Например за раждането на Христос са били необходими 5-6 хил. години. Можем да сметнем колко (около тридесет хиляди) поколения са били необходими. Естествено подготовката на следващата раса не иска чак толкова време, но нали...

Всеки ще бъде спасен, но въпроса е по какъв път ще мине. Друг въпрос е това.


доп.
===

Великите учители не се занимават с битовизми. Това няма никакво значение. От значение е за хората, ама желанията на хората са без значение. Подценяваш сърбина. Бая неща е наизмислил. От човешка гледна точка, грешката му е, че не е бил добър в преговорите и много е потънало. И въпреки това до днес могат да се намерят много, невероятни негови разработки, макар уж да са унищожени. Пича не си играе. Докарал е тунгуската трагедия, а никой не може дори да си представи, как го е сторил.
« Последна редакция: Aug 02, 2020, 03:17 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #74 -: Aug 02, 2020, 05:27 »
А ти защо мислиш, че в Акашата записаните години са земни - по каква логика.
А Дънов, че е балканец и няма начин да не е голяма работа. Останалият свят даже не е чувал за него. Завършил Бостънския университет та се е поодкрехнал на това онова. Той не обяснява нещата как работят - казва нещо и трябва да го приемеш като закон.

Почакай да видиш следващия пич, който ще "открие" квантовия компютър, генератора за ток с термоядрен синтез или плазмения двигател за совалката на бъдещето които вдига 0.99хС. Щайнер обяснява и този процес как протича - всичко е вече открито и трябва да се поднесе на човечеството. Просто се избира подходящ индивид за това в подходящото време.
Много ни се ще да мислим, че човек по принцип е много умен ама не е (тамън сме слезли от дърветата и сме се качили на конете, аз дори помня парните влакове, някои хора могат да пишат на С ама това са изключения от 8 млрд глави).

А сърбина ако си чел/гледал за него наистина е бил като ученик преписвач и масата неща които е преписал дори не е разбирал за какво са, просто е имал достъп до много информация, но не я е разбирал и той самият винаги е твърдял, че ги е виждал нещата и е опитвал да ги направи както ги е видял. Просто променливият ток и трифазния ток е бил най-лесната хапка за преглъщане и е успял.
« Последна редакция: Aug 02, 2020, 05:31 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.