Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 166
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 30, 2021, 16:42
Сега очаквам и ваксърите да се разцепят - на такива с Делта, без Делта, с Омикрон и без. Щото старите ваксини няма да се броят вече.
Поне гръцката азбука има още букви. Абе не трябва ли да дигнат "малко" и здравните застраховки.
Интересно, че много от медиците не са ваксинирани (сигурно и те са неграмотни глупаци). В болниците е пълно с такива лекари/сестри. Във Формула 1 например всички били ваксинирани (пилотите), ама медиците им не били ще прескочат състезания.
Интерсно е и друго - Ковид случаите драстично намаляха спрямо 2020г., но на всякъде се пищи, че не стигат медици (явно много не са се ваксинирали и са си излезли в неплатена)
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 21:44
Това сериозно ли? Съдейки по статистиките, неваксинираните се жертват в името на... не знам кое всъщност.
коя статистика бе приятел: на СЗО, на правителството или на големите фарма компании. Ти сигурно и в духове вярваш.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 29, 2021, 17:00
"...
Откритият в Ботсвана нов вариант на коронавируса беше наречен Омикрон – 15-ата буква от гръцката азбука, след като по-рано беше решено, че вариантите ще носят имена именно от нея.

Но предишните две букви "ню/nu“ и "кси/xi“ от азбуката са пропуснати от Световната здравна организация, пише "Ню Йорк таймс“.

Говорителят на Световната здравна организация Тарик Ясаревич поясни през уикенда, че ню прилича на думата "нов“ и би обърквала хората и заради това е пропусната.
Във втория случай пък можело да се стигне до проблем, тъй като Xi е популярна фамилия. Явно се има предвид фамилията на китайския лидер Си Цзинпин (Xi Jinping).
..."

Иначе ваксина се казва, когато ти се вкара жив вирус (омаломощен) в организма. Сегашните "ваксини" ти вкарват нещо друго. Какво точно ще разберем след десетилетие/я. Благодарим ви, че се жертвате в името на науката, както и че спасявате опитните зайчета/морски свинчета (те имат правА).
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 29, 2021, 15:06
Малко офис автоматизация - забележете това е 1947г.
https://www.youtube.com/watch?v=xYhmv8fDL_Q
https://youtu.be/1OfxlSG6q5Y
https://youtu.be/OhnjMdzGusc?t=197
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 29, 2021, 00:27
Малко офис автоматизация - забележете това е 1947г.
https://www.youtube.com/watch?v=xYhmv8fDL_Q
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 28, 2021, 00:18
Те вече ми откраднаха боновете от "приватизацията", и са ми източили парите за пенсия - няма да видя една стотинка - толкова гювеч от мен. Дълговете им оставям на вас. Иронизирай ме колкото си искаш ако от това ще ти е по-добре.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 27, 2021, 15:06
   Не минава и ден,без да се заяждаш.
Всички ли у Канадско сте толкова злобни и заядливи ?

Само,че,баткоооооооооо, пак се объркА ...

Спеца - къде виждаш да се заяждам, че нещо не ми стана ясно. А и къде точно сам се объркАл?! Нали не си мислиш, че аз правя новините или пък съм собственик на Форбс! Това е една цитирана статия, написана от някой, който знае повече от мен.
Мога и аз да почна с обобщенията, ама ще стане мазало.

Пуснах една новина и всички скочихте в обяснителен режим - сякаш говорим за ваши милиони или ви настъпха някой любимец/партия.
Забележете, никой от вас не отхвърли новината, дори започнахте да добавяте и доуточнявате - това се казват комплекси (всичко се приема лично).
Всички герои дето изредихте са ДС-та/комунета/ченгета/мутри - което само потвърждава тезата ми, трябват си поне още 50г. преход.
А коя е българската думичка за олигарх?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 26, 2021, 23:10
И един "виц" от мен:
 „Форбс” обяви братята Домусчиеви за първите български милиардери

"...
Като всеки олигарх и той уж започнал бизнеса си от търговийка на сергия, когато е едва на 20 години откъдето идва и прякора му Киро джапанката. В дъното на забогатяването на двамата братя стоят дядото на Домусчиеви, активен борец против фашизма и капитализма,  бащата на Домусчиев, който по времето на комунизма е с ранг на министър, куфарчетата на БКП, ДС и майка им, която е верен и дългогодишен активист на БКП, а по време на комунизма и след 10.11.89г. е директор на завод „Балкан“ в Ловеч, който Домусчиев успява да приватизира за жълти стотинки, чрез фонд „Напредък“ и на който след това става шеф. Благодарение на съветите на другарите на бащата на Домусчиев от ДС и отчасти на майка си, още ненавършил 30 години Кирил вече участва в голямото разграбване на България чрез фонда си „Напредък“. През това време служителите на ДС създали Домусчиев го свързват с един от много силните хора в мутренската СИК Стоил Славов, както и с разстреляния бивш шеф на „Локомотив“ (Пловдив) Александър Тасев , който е твърде близък до Позитано 20.
..."

Поздрав на Ник123
9  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ЛзБ си завръща славата -: Nov 24, 2021, 15:08
https://nobiseducationfurniture.co.uk/shop/drawing-boards-and-white-boards/drawing-boards/a1-spectrum-deluxe-drawing-board/
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Nov 22, 2021, 15:15
Китайчоците са най-напред
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-anal-factbox-idUSKBN2AV0Y4
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Nov 21, 2021, 00:31
Това се казва Security through obscurity и не е никаква сигурност. Ползваш друг браузър или curl/wget и всичко лъсва.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Nov 19, 2021, 23:55
TV го правят с обратен тунел.
Така можеш да свържеш и две машини със ssh като и двете са зад затворен файърол. Номера е, че се минава през трета машина, която ти контролираш изцяло.
Ако искаш да се образоваш:
https://www.howtogeek.com/428413/what-is-reverse-ssh-tunneling-and-how-to-use-it/


13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Nov 19, 2021, 20:54
Предложих му да прави РДП от служебната машина към личната за да не му липсва Линукс десктоп-а в работно време.

Сигурността е, че когато си отвориш портове към интернет, ще започнат да те сканират и да опитват да ти влязат през тях. Да имаш сигурни пароли, софтуера да е актуален. Можеш да си инсталираш "почукване" port knocking или fail2ban или лимит на ИП-та от които да се влиза.
Аз съм си направил една веб страничка с бутонче да отваря и затваря портовете когато ми трябват за да не стоят отворени на течение.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Nov 19, 2021, 18:01
https://www.tecmint.com/install-xrdp-on-ubuntu/

Като добавка трябва да си отвориш port 3389 на рутер в къщи и да го форварднеш към линукс машината ти и си готов.
А, и да си знаеш "реалното ИП" в къщи - от домашната мрежа отиваш на
https://www.whatismyip.com/

Можеш да си направиш и улеснение, като си направиш безплатен домейн с:
https://www.noip.com/
пускаш скрипта в Девуан-а и си готов. Домейна ще работи дори когато домашното ти ИП се смени.

Ако ползваш rdp - няма нужда да инсталираш нищо на Усхадуя щото си има вграден Remote Desktop client (в cmd се пуска с mstsc).
Другата опция е VNC client/server. NoMachine е още по-мързеливо за инсталиране, ама много отдавна не съм го инсталирал, а и там може да те подслушват.

Ако си отвориш и порт 22 и го форварднеш, ще можеш да си правиш и ssh с putty клиента, както и файл трансфер с WinScp  или FileZilla. А ако инсталираш и MobaXterm клиента, ще можеш да си пускаш и линукските ГУИ-та от къщи в Уиндовс.
Някои хора ползват и TeamViewer - въпрос на вкус, казало кучето и си облизало под опашката.

И си опичай акъла за сигурността.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Nov 19, 2021, 17:43
   Кажи го това на реактивния !
Смята,че само той е прав,а другите са все криви ...
Хайде малко да ви опресня паметта:
"...
Окончателното идейно-политическо обезличаване на съюза (БЗНС) започва от съвещанието на Върховния съюзен съвет, проведено на 31 октомври – 1 ноември 1948 г. В него се взема решение за скъсване със съсловния принцип на организацията и се прокламира нейното по-нататъшно изграждане на „класова основа“ като организация на бедните и средните селяни. Приема се и нова програма на съюза за изграждането на социалистическото общество в България и се признава ръководната роля на БКП. Всичко това придава на БЗНС облика на сателитен тип партия.
..."

Гогата добре помни от преди 1948г., само, че после БЗНС = БКП
Страници: [1] 2 3 ... 166