Автор Тема: Започна се...  (Прочетена 191500 пъти)

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1575 -: May 29, 2021, 08:32 »
Работещия модел е установен.
Защо да не се ползва и за друго? Че и за трето... И т.н.

https://www.youtube.com/watch?v=GD_cdkKDYWc
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1576 -: Jun 30, 2021, 18:43 »
Е винаги има и извънсистемни играчи дето ги разбиват тия модели...

https://www.facebook.com/TheEconomist/videos/china-v-hollywood-the-battle-of-the-box-offices/781034135849769/

и само за Гогата: https://www.economist.com/graphic-detail/2020/09/04/hollywood-is-losing-ground-in-china

и още една новина която ще зарадва Гогата
https://9to5mac.com/2021/06/29/linkedin-breach/
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1577 -: Jun 30, 2021, 19:45 »
Без да съм китаец на Avengers май съм гледал всичко на всичко първите две серии. Но не съм сигурен. Може нито една да не съм гледал. Заедно с разни добавки за Айрън, Улф и не 'нам си още кой (оня Детпул дето не ще да мре е мега готин, него гледах специално двете му части) са над 20, а може би 30 филма. Че то това като „Дързост и красота“. Няма свършване. Преди няколко години децата ходиха на някаква версия на кино с очилца. Дойдоха и казаха, че са ги върнали в миналото, капитан Планета е вече дърт, Стоманения мъртъв, а Върколака май мъртъв от още преди това в друга серия. И след всичко това, сега имаме „Края на играта“. Не знам, каква е тая игра.

Кой луд ще седне да гледа всичко това? И като го казвам се сещам за Човека паяк. Е няма толкова тъпа филмова поредица. Развалиха доброто детско. Което веднага ме подсеща за Батман. Като аз бях юноша там играеха Никол Кидман и Ким Бейнсиджър. Само, ама само като компромис се появи Мишел Пфайфър, за да е ясно, че една актриса може да не е неземно красива, стига да е талантлива. Но все пак трябва да е доста над стандартна жена.

В момента в тоя филм играе турта¹ като тази:

https://en.wikipedia.org/wiki/Maggie_Gyllenhaal

Нито ѝ знам името, нито ща да го запомням. Специално я издирих във Википедия за повода. В някаква следваща версия Жената котка е изиграна от това същество:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Hathaway

Ами пред нея Мишел Пфайфър е като богиня на киното.

Ужас и безумие!!!

И трябва да давам пари да гледам това?!?

Да не продължавам за „Бързи и яростни“, че някъде покрай мисията в Бразилия вече хващах бяс от този филм. И него спрях да гледам.

Холивуд е някакъв пълен ташак в днешно време.

=*=

А Китай си е сам по себе си планета и никак не е изненадващо, че там други неща се гледат.

Не знам защо теч на данни от Линкедин трябва да ме радва.




===
¹/ Турта — огромна, селска питка. Прави се по ритуални поводи.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1578 -: Jul 01, 2021, 09:36 »
   Изброил си филми,които може и да са тъпи,но са забавно тъпи.
Особено  „Бързи и яростни“.
Както писа една снобееща кифла (пардон,кинокритичка):
"Тези филми („Бързи и яростни“ де) досега нарушаваха законите на
съпромата,най-новия епизод нарушава и закона на гравитацията"   ;D

   Така,че стават за това човек да се позабавлява и да се отпусне ...
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1579 -: Jul 01, 2021, 09:41 »
Не знам защо теч на данни от Линкедин трябва да ме радва.
Ами щото нали са ти в 'девета глуха' и... дреме ти на пуловера  ;D

А то май и холивудските ще се окаже че и те правени  в Китай.. поне на 80%
.. тва там пре и пост процесинг, субтитри, финалните надписи ..и всичко де що е на компютър.
А бе то днешно време даже само да си клонираш кучето/ като умре от старост/ пак трябва да се ходи до Китай, че навсякъде другаде го забраниха , само там ако требе и първия ше клонират - какво ще си играят само да му търсят двойници.
А бе със севернокорейския водач какво стана, умре ли или още не, изненада ги нещо и
.. не можаха да охранят толко бързо двойника,  падал му нещо часовника за 50 000 евро от ръката чувам..
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1580 -: Jul 01, 2021, 11:20 »
Проблемът с Holywood е голям според мен.

От една страна миналата година не са работили. Изпофалираха. Трябва сега тази година бързо да направят едни големи пари та да покрият поне част от загубите. От тази гледна точка ваденето на blockbusters е оправдано.

Но, проблема започва много по-рано. Това е проблем на повече от десет години.

Филмите са зрелище. По-голямо зрелище, печелиш повече. Но и харчиш повече. Думата showbussiness се превежда точно като „търговия със зрелища“. И когато станеш прекалено алчен сметката почва да не излиза. Това е за всеки вид търговия от фондовите борси до бабата с разсъда домати на тротоара.

С други думи — просто прекалиха.

Като говорех за Отмъстителите, че съм гледал първите две серии, се сетих, че май не съм. Май гледах първите две на Трансформерите. Ами то изобщо не се разбира, какво се случва в тези филми. Наблъскани с ефекти, единия ефект покрива другия, който покрива третия, след това петия, десетия, всичкото накуп и крайния резултат са размазани цветове, сякаш си на незнаен брой водки.

Имаше един филм на сестрите Вачовски, който се казваше „Изгряващия Юпитер“. Не бях гледал техен филм след „Матрицата“, а тогава бяха още братя. Беше ми любопитно, какво са направили. Към онзи момент в града нямаше кино (вече отново има) и го откраднах през Маймунарника.

Много трудно, но успях да го схвана. Гледах го няколко пъти, за да установя, че всичко, което бяха заложили в „Матрицата“, тук беше докарано до крайност и, че това определено отново ще е трилогия. Последното може и да не се случи, защото май в прекаляването почти никой не беше разбрал, какво точно се опитват да направят и май е имал много лоши, финансови показатели. Демек почти никой не е пожелал да го гледа. А там бяха хвърлени колосални суми.

И действително така и не намерих¹ обективен анализ за този филм от някой, който го е разбрал.

Сетих се за този филм, защото в него имаше една сцена. Тя продължи няколко минути и представляваше бой във въздуха и на земята. После някъде бях прочел, че това е била най-дългата сцена от подобен тип до онзи момент в киното и невероятно трудна за заснемане. Докато гледах за първи път филма, аз изобщо не обърнах внимание на тази сцена. При следващо гледане я бях щракал буквално кадър по кадър и пак ми беше доста трудна за осъзнаване, като честичко връщах назад.

Тази сцена беше наистина уникална, макар когато го гледаш ясно да си личи, къде, какво са пришивали, за да се получи този резултат. И затова, им го признах, когато по-късно четях самохвалствата на сестричките по повод сцената.

Но също така съм напълно сигурен, че 99,9% от зрителите в кинасалоните, също като мен не са разбрали, че са гледали нещо и ако изобщо са запонили нещо от тези няколко минути, то е, че някой си е паднал на земята. И понеже от въпросното падане нищо не произтича, то дори това не са запомнили.

Ето тази сцена е диагнозата на цялата ситуация в киното.

=*=

А китайците наистина живеят на различна планета от нас и ние много трудно можем да им продадем, каквото и да било западно. Китай не е Япония. И дори в Япония и Ю. Корея, където всичко западно е на всяка крачка, то нещата пак са направени по техен тертип. Уж нещата са същите, ама само на пръв поглед.

Мога да кажа, че покрай моите деца напоследък употребявам страшно много манга и анимета. Манга корейска ми е минавала през ръцете, но на китайската не смея да посягам. Може това да е жанр за деца от пет до петнадесет, но един възрастен може да види страшно много неща в тях за самите народи. По това, как е направено нещото, а донякъде и нещата случващи се вътре, могат да се направят доста сериозни изводи. Нищо, че са детски филмчета.

Между другото такива могат да се направят и по Мики-маус, който е за същата категория, но западни деца.

=*=

Което ме връща на „Бързи и яростни“ и защо спрях да го гледам. Първите четири серии си бяха някакви екшъни за отпускане. Във втория филм даже Вин Дизел не участваше. Беше само онзи другия, изперкалия, който кой знае защо си е мислел, че в живота може да е същия, какъвто в този филм. За съжаление, защото беше готин, но резултата беше логичен и леко позакъснял.

Така се случи, че шестата я гледах преди петата. Просто я даваха по телевизията. Тогава вече почти бях спрял да гледам филми. И ми направи впечатление, колко тежкарски се държаха всички. По собствените им обяснения, огромната промяна в държанието им се дължеше на нещата случили се в предишната част.

Бях изумен от самочувствието им.

Веднага след като свърши се заех да търся петата. Трябваше да видя, какви неземни чудеса са ставали там, та да доведат до такава рязка промяна. Ами щях да припадна. В целия филм те непрестанно се държеха на косъм, като вадеха такъв огромен късмет всяка секунда, че беше нереално дори в най-смелите мечти.

Това в никакъв случай не правеше тези хора професионалисти в нещо различно от това да пускат фишове за тото. Това, че е трябвало да умреш около хиляда пъти за час и половина, но си оцелял, трябва да има обратният резултат. Трябва да станеш по-разумен и смирен. Защото на хиляда и първия ще си изстинал труп.

И в тая връзка не мога да схвана логиката да се обожествява Чарли Шийн. Да беше готин и аз го харесвах. Дори заради него съм си налагал цялата воля, за да изтърпя известното количество „Двама мъже и половина“, които съм гледал. Не са чак толкова много серии, но и аз съм човек, имам праг на поносимост.

Обаче живота на Чарли е една поредица от фатални грешки и показно, какво човек не трябва да прави и защо. Но вместо да ни служи за пример, какво и защо да не вършим, се превръща в точно обратното. И колкото повече време минава, толкова се засилва.

Аз свърших. Стига съм ви тормозил. Че накрая ще искате моето бананизиране. Ще трябва сам като скорпион да си отхапя опашката, че няма кой друг.


===
¹/ Може да е имало, но не ми е попадал. Света е огромен.




« Последна редакция: Jul 01, 2021, 11:22 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1581 -: Jul 01, 2021, 17:17 »
Според мен проблемите им са повечко и от по-различно естество:

- не че не правят и хубави неща но... награбиха свестните сценаристи и режиьори да правят гореизборените простотии и (почти) не остана кой да прави или дори завърши и по-свестните неща дето имаха - напр. Звездните войни направо ги убиха за финал

- алчност... има(т) готови филми ама ги бавят (заради пандемията) и ще излязат поне 2 години след като са на 100% завършени (напр. новия ТопГън, новия Дюн, новия 007 и т.н.) - само ТопГън вече остаря с поне 2 г. уж беше за преди предната коледа, после за 4 Юли сега за тазгодишната коледа ...ама 2022 по някое врме ще излезе (ако преборим пандемията де) а може и въобще да не излезе а е на 100% завършен

- и за финал ИИ (любима тема) - както беше казал един пич на една /вече не толкова скорошна/ конференция "съвременните корпорации все повече заприличват на ИИ т.е. ще излязат тия "новите" филми когато корпоративния ИИ им каже че ще се напечелят от тях на макс. (защото за тях "достатъчно" е непозната дума)
 [_]3

П.П. Гога, не е като да не са работили ами не пускат изработенотно на пазара.. поне по-читавото, щото то другото какво да му крият то е ясно че няма да си избие парите
« Последна редакция: Jul 01, 2021, 17:18 от remotexx »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1582 -: Jul 01, 2021, 18:57 »
Една от причините да правят толкова много бози, които толкова си приличат една с друга е развитието на технологиите. Все по-лесно и по-евтино можеш да направиш филм, в който има една камара специални ефекти. За съжаление, повечето от сценаристите си мислят, че това ще им продаде филма или ще го направи успешен. Но никой вече не се впечатлява от специалните ефекти. Ако се появи нещо ново, актуално е две години и вече всеки го е изкопирал, ако има подходяща сцена за това. А вече не е необходимо и да пътуват с екипите, техниката и всичко останало до някоя дестинация, за да снимат. Нужно им е само качествено видео от мястото. И едно студио, където може да се заснеме целия филм. Задния пейзаж е просто екран.

https://www.youtube.com/watch?v=gUnxzVOs3rk това е особено впечатляващо. В случая има и добра история и за това поредицата ми хареса толкова.

Още един пример: https://www.youtube.com/watch?v=Hjb-AqMD-a4

Наистина става лесно. Което е вече и много притеснително, защото може да се изфабрикува всяка една новина и хората ще я грабнат веднага. Камерата не лъже, нали? Но пък средата може да е измислена. Как би различил действителността от измисленото при това положение? На разработчиците на игри вече не им трябва и да създават сцените и задния план. Просто могат да го заснемат, а софтуера ще ти го направи да изглежда триизмерно. Просто снимка се превръща в част от играта. Всяко камъче, всяка песъчника, която се вижда, не е създадена от армия ентусиасти след часове моделиране пред компютрите и мониторите и безброй рендвани сцени. Преди е било така, но вече не е необходимо. Проблемите с производителността се заобикалят по много хитри  начини. Добре дошли в почти истинската виртуална реалност!

https://www.youtube.com/watch?v=qC5KtatMcUw

А аз скоро се учудвах и се питах, как са го направили в една игра, в слушалките на ушите ми, които са просто два говорителя, да мога напълно да определя посоката, от която идва някой звук и да се завъртя натам. Без сараунд, без една камара говорители, разположени по определен начин. Изродия
« Последна редакция: Jul 02, 2021, 04:32 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1583 -: Jul 08, 2021, 10:33 »
Знам, че посетителите на този форум не са футболни запалянковци. Самия аз също спадам в категорията — майната им на ритнитопковците. Обаче, не често, но гледам футбол. Това е в едни много специфични ситуации. Казано конкретно, ако има мъжка компания, ако има алкохол, то аз не се отличавам по нищо от редовия ултрас. Има разлика де, след това си лягам, а не ходя да се бия с почитатели на противниковия отбор.

С това начало искам да кажа, че вече имам изгледани четири или пет мача от течащото европейско първенство.

А защо за втори път в тази тема говоря за футбол?

Причината е в спонсорите. Освен традиционните Кока-Кола и Хайникен, това първенство има много интересни генерални спомощвуватели.

=*=

Тук един дългъг туш на барабаните.

=*=

Единия е Али баба, а другия Тик-так. Сиреч две китайски компании мощно рекламират по време на европейско първенство. Още по-интересното е, че Али баба не рекламират прочутия си електронен магазин „Али експрес“, а платформата си за платежни услуги — Али пей. С това влизат в пряка конкуренция с Апъл и Гългъл.

И това е по същото време, в което Байдън обиколи ЕС и Великобритания, за да обяснява, колко лоши са РФ и КНР. След това се отби в Швейцария, от което се разбра единствено, че руснаците вече не са толкова лоши, но китайците си останаха демони. Сигурно дядо Путин го е налюскал с водка. То на тая възраст не му трябва много на Байдън, за да се отреже.

Разразява се една нова и много интересна битка за Европа.

=*=

Във фона на тези събития има не по-малко интересни неща. Докато Тръмп обвиняваше Китай за някакви пълни нелепости, то съвсем конкретната американска компания Близард (част от огромен концерн) цензурираше активисти на съвсем истинския и ужасяващ проблем в Хонг Конг, който в най-скоро време ще се стовари на собствените ни глави.

И докато същия Байдън правеше обиколките си, за да обяснява, че час по-скоро трябва да хвърлим ядрена армада върху КНР, съвсем действителния американски граждаднин Джон Сина¹ ронеше крокодилски сълзи и врещейки на мандарински, се извиняваше по всякакви възможни канали, че бил нарекал Тайван държава.

Ако тези случки са странни на някой, то ще поясня, че става въпрос за пари и за необятния, китайски пазар, колкото и там да не съществува понятие „интелектуална собственост“.

=*=

А междувременно под предтекста за продължаващ да върлува коронован вирус, все повече се превръщаме в диктатура от китайски тип, като в най-скоро време, дори още този месец, се очакват нови „здравни“ извращения в този дух.


===
¹/ Кечист, отскоро актьор, подобно на Хълк Хоган, Скалата и други.
« Последна редакция: Jul 08, 2021, 10:36 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1584 -: Jul 08, 2021, 11:02 »
go_fire:
Цитат
А междувременно под предтекста за продължаващ да върлува коронован вирус, все повече се превръщаме в диктатура от китайски тип, като в най-скоро време, дори още този месец, се очакват нови „здравни“ извращения в този дух.

   Тези т.нар „здравни власти“ що не си ебат майката  >:D

Ами ако всички откажем да носим маски ?
Какво могат да ни направят ?


         Оставете хората да живеят !
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1585 -: Jul 08, 2021, 11:34 »
Аз като гледам, народа май вече не евава да слага маски, както преди време - навсякъде слагаха.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1586 -: Jul 08, 2021, 12:03 »
   И правилно !

Никой не трябва да носи маски.
И не трябва да се спазват ограниченията,наложени от т.нар. "ген. Годжи"
и герберасткият здравен министър Костадин Ангелов.
Горепосочените да си избиват комплексите на друго място.
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1587 -: Jul 14, 2021, 09:20 »
Ееех, няма/ме/ късмет /Гогаааа/
Доскоро имаше само една FAGA, един сурать тефтер и пр. ама скоро ше станат по два /че и по повече/ - ще им се наложи

https://e-vestnik.bg/34477/baydan-sreshtu-facebook-google-amazon-kakvo-da-ochakvame/
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1588 -: Jul 14, 2021, 12:52 »
Не зная, дали някой е гледал "брифинга"  ( 40 минути е ) на ГЕРБ, обаче тази партийка и Борисов ми станаха още по-противни. Докато печелеха избори след избори, всичко с тези избори беше наред. Сега запяха съвсем различна песен. А колко са загубили и колко всичко е театър, за да се успокоят нечий страсти тепърва ще разберем.

И колко хора са били там? Без маски... И оня тулуп даже се покашляше от време на време.
« Последна редакция: Jul 14, 2021, 13:26 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #1589 -: Jul 15, 2021, 07:40 »
има и един технически въпрос

– Васил Божков с неговата „Българско лято“ губи почти половината си гласове от миналия път (дали пак машинното гласуване, което ограничи купуването на гласове, има някаква роля?). Сега му остава да говори колко е продажен победителят в изборите Слави Трифонов, след като му отказа да го качи на влака в листите на „Има такъв народ“ през април. Интересно е, след като неговите фирми, включително партията му „Българско лято“, попадат под санкциите на закона „Магнитски“, как държавата ще му плаща субсидия – има 1,8%.
Активен