Покажи Публикации - d0ni
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13
16  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Почистване на хакната система -: Feb 20, 2015, 20:37
Инсталирай clamav и го пусни да сканира в document root-а. Хваща всички популярни php бози.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Конкурс за истински тролове -: Jan 13, 2015, 19:41
А добре де, аз спокойно си пиша html барабар със CSS в името. Най-вероятно и javascript ще мога да изпълня. Доста мизерии можем да направим така.

http://cl.ly/image/1V2s2j1P0M0c/Image%202015-01-13%20at%207.42.01%20PM.png

ей "роко" е <div style="color: blue">роко</div>

мога да напиша името в цвят като бекграунда и вероятно ще остане незабелязано дълго време, освен ако не ги гледат от админски панел, но пък тогава може би е по-добре да пробваме XSS
18  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Впечатления от BTRFS -: Nov 26, 2014, 22:17
cybercop, можеш ли да дадеш output-а на /proc/slabinfo (през pastebin) в двата случая?
19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Впечатления от BTRFS -: Nov 26, 2014, 22:14
Дони, при положение, че бътърефес се опитва да е zfs, то вероятно с него идва нещо кеширащо дори да не е вградено. Не вярвам да са пропуснали да гепят нещо.

Това разбира се е спекулация. Btrfs е поредната повърня, до която няма да се докосна.

go_fire, zfs cache-а (ARC) е нож с две остриета - ефективен е понеже ползва две стратегии - MRU и MFU и адаптивно определя размера им спрямо workload-а. Но за да се имплементира, трябва да се заобиколи стандартния page cache за да се избегне двойно кеширане. А BTRFS няма собствен кеш, проверих. Няма и вградена възможност да ползваш SSD за кеширане на данни (както L2ARC при ZFS).
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Впечатления от BTRFS -: Nov 26, 2014, 19:57
Въпросът е - има ли някаква вероятност да се стигне до момент в който, голямото количество кеширани данни да възпрепятстват оперативната работа на системата?
В смисъл - да не остане достатъчно свободна памет.

BTFS не кешира, това се прави от VFS cache layer-а и от тази гледна точка не би трябвало да има разлика в размера на кешираните спрямо предишния ти FS. Ако беше ZFS - ок, там си има специален кеш - ARC, който на теория е по-интелигентен от стандартния page cache. Дали има шанс да останеш без памет заради кеш - виж /proc/sys/vm/vfs_cache_pressure:

Цитат
Controls the tendency of the kernel to reclaim the memory which is used for
caching of directory and inode objects.

At the default value of vfs_cache_pressure=100 the kernel will attempt to
reclaim dentries and inodes at a "fair" rate with respect to pagecache and
swapcache reclaim.  Decreasing vfs_cache_pressure causes the kernel to prefer
to retain dentry and inode caches. When vfs_cache_pressure=0, the kernel will
never reclaim dentries and inodes due to memory pressure and this can easily
lead to out-of-memory conditions. Increasing vfs_cache_pressure beyond 100
causes the kernel to prefer to reclaim dentries and inodes.
21  Програмиране / Общ форум / Re: Програмка, следяща съдържанието на файлове -: Nov 26, 2014, 14:58
Пробвай да компилираш този пример: https://www.ridgerun.com/developer/wiki/index.php/Gpio-int-test.c и виж дали ще работи на olinuxino-то ти
22  Програмиране / Общ форум / Re: Програмка, следяща съдържанието на файлове -: Nov 20, 2014, 18:17
Предполагам, че искаш да четеш GPIO файлове в  /sys, прав ли съм? В такъв случай inotify няма да ти помогне, защото това не са инстински файлове. Остава да ги poll-ваш на някакъв период или да потърсиш как може да се генерира прекъсване при промяна на стойността. При Raspberry PI има питонски модул RPi.GPIO за тази цел, но за Olinuxino не съм се интересувал.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Клавиатура за партийни тролове и журналисти -: Nov 18, 2014, 01:27
А добре де, какъв е смисълът да има отделно бутон Ctrl? Може спокойно да се направи само с 2 бутона и да върши същата работа. Така трябва да обясняваш, че се задържа Ctrl и после се натиска C или V.
24  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Продавам продукти Apple -: Nov 14, 2014, 22:00
да видим дали има будали в този форум
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 29, 2014, 13:33
И на мене ми е писнало от спецове по всичко и разбирачи. А относно "зоната на комфорт", израз който стана много модерен в последно време сред родните блогъри...

Може би трябва една отделна трол тема за българските блогъри. Най-великото събитие в живота им е когато Форд дадоха на отбрани блогъри за няколко дни да покарат нова кола за 20к. Останалите пък умряха от завист, защото на тях не са дали. Или пък любимото ми е, когато им разпратиха безплатно да тестват по един "лечебен" камък Бероний ;D Една от известните блогърки убеждаваше, че кучето й спряло да повръща след като го потъркала с камъка.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 29, 2014, 00:32
neter, на мен пък ми е писнало от специалисти по всичко. Всичко знаят, всичко разбират, но не очаквай да свършат от тях някаква работа. Ако искаш да си специалист по нещо се развиваш в него и имаш разни странични интереси, които развиваш паралелно. Всички древногръцки математици са били и астрономи и физици. Но много се съмнявам да са си оправяли сами водопровода и да си слагали сами топлоизолацията на панелките...
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 28, 2014, 21:53
Аз не се хвърлям в дълбоки размисли, обаче съм забелязал едно. Понеже тук нищо не е както трябва, почти никой не си върши и работата както трябва ( познавам един дето си купи перфоратор, за да си прави изолация на единия от апартаментите самия той, защото не вярва на майстори, бил свидетел човека, какви ги вършат, а той притежава две сгради на булевард "Витоша" в София ), стигнах до печалния извод, че за да може човек да функционира тук в "нашата" държава, трябва да разбира от водопровод, електрически системи, автомобили, строителство, пекар ( хляба ни е отвратителен ), IT грамотен, половин адвокат, половин лекар и какъв ли не още специалист. Къде повече, къде по-малко. Но адвокат все повече и повече, защото невежеството се използва винаги, когато е възможно от останалите. Не си ли знаем правата, не знаем ли другите когато злоупотребяват с техните, си патим и в двата случая. И това почва да става ежедневие.

Може ли само един въпрос - този твой познат с 2те сгради на Витошка реститут ли е? Защото и аз имам подобни познати, но цял живот нищо не са постигнали, а си мислят, че разбират от всичко. Иначе кадърни майстори много, само че не може хем да искаш най-ниската цена, хем да очакваш качеството да е на няккаво извънземно ниво.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 14:09
Бащата също е интересен субект, как пламенно защитава щерката. Имала регистрация в полицията, защото когато била на 13 (тринайсет) години, откраднала бутилка уиски на морето (т.е. някакъв приятел руснак я откраднал, но тя поела вината).
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: електронното гласуване -: Oct 11, 2014, 01:07
Може би тогава просто трябва да узаконят купуването на гласове. Дори да има наддаване от партиите, за да може хората да получат най-добрата оферта.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: електронното гласуване -: Oct 11, 2014, 00:39

всички знаем, че повечето банки банкират през интернет в реално време, и това си е достатъчно сигурно, щом го правят. има рискове, но са предвидими, а последствията поправими, предполагам. въпроса, който се надявам да обсъдим е, колко сигурно може да бъде електронното гласуване, и колко надеждно могат да бъдат защитени резултатите от вота, срещу редакции и манипулативни намеси.

Всъщност основният проблем при електронното гласуване е как да бъде гарантирана тайната на вота и в същото време да се направят невъзможни манипулациите. Макар, че според мен изборите трябва да са явни. Искам да знам като се запозная с даден човек дали е гласувал за Атака/Бареков, примерно :)

Между другото, чувал съм някаква градска легенда как за изборите през 90та година били вкарали някакво компютърно обработване на данните и резултата е огромната манипулация, която стана тогава за да може БСП да спечелят.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13