Покажи теми - zaeto
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Netbooks / Линукс за DRM процесори -: Feb 13, 2015, 21:52
Здравейте, на това място някой хора пишат "здравейте колеги" обаче аз няма да го напиша, защото не съм линукс потребител, колкото и да харесвам идеята за отворения код, аз съм един абсолютен Незнайко, който обаче един ден би искал да бъде линукс потребител, но поради ред независещи от мен причини, нямам идея кога бих могъл да намеря време да науча поне минимума който ми е необходим.

Сега за проблемът ми: занимавам се с музика на компютър любителски, и често пътувам за по няколко месеца на място на което не мога да си взимам компютъра, там разполагам само с таблета си. Той е китайски, mid708, с процесор Allwinner A13... Естествено работи с ужасната операционна система андроид, която по рождение не е проектирана да поддържа аудио стрийминг в реално време, когато се инсталират приложения за работа с аудио, от рода на виртуални синтезатори и други такива, има непригодно голямо забавяне във времето между момента в който кажа нещо на микрофона или натисна клавиш на виртуалната миди клавиатура, и моментът в който чуя звук в слушалките. Просто тази система явно е създадена за прекалено масовите нужди на хората които просто искат да си джиткат из нета с таблетите и телефоните си. Нямам възможност да си купя друго устройство, а и единствените операционни системи от популярните които поддържат аудио в реално време без латенция са ios, а тази идея не ми харесва, дори да ги имах парите.

Сега въпросът ми - чел съм че има дистрибуции на линукс, които са специално за ARM процесори, като например тези в таблетите. Ако успея да подкарам линукс на таблета ми, но истински, а не емулация, си мисля че може би мога да му подкарам след това с помощта на добри хора които разбират, една ALSA примерно, и да имам устройство което ми отговаря на потребностите за работа с аудио в реално време. За съжаление не разбирам от линукс, опитвал съм да се образовам сам но наистина нямам време за това, колкото и да ми се иска. И сега може би изнаглям сериозно, и ви питам дали някой от вас би могъл и би искал да ми даде някакви напътствия как да успея да инсталирам линукс на този таблет, с този процесор, при това имам нужда от напътствия като за много начинаещ... Извинявам се предварително ако въпросите ми са неуместни тук в светът на отворения софтуер и хората които знаят много, и знанията им се дължат на труда им и навярно никога не са научавали нищо на готово.
Страници: [1]