Покажи Публикации - dejuren
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 69
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: няма българско лейоут и в яст2 а иначе в гном си го има -: Jun 10, 2013, 20:19
Код:
drago@tt:~$  cat /etc/default/keyboard 
# Check /usr/share/doc/keyboard-configuration/README.Debian for
# documentation on what to do after having modified this file.

# The following variables describe your keyboard and can have the same
# values as the XkbModel, XkbLayout, XkbVariant and XkbOptions options
# in /etc/X11/xorg.conf.

XKBMODEL="pc105"
XKBLAYOUT="us,bg" #клавиатурни подретби
XKBVARIANT=",phonetic" #варианти
XKBOPTIONS="grp:toggle" #бутон за превключване (десен Alt)

http://wiki.lxde.org/en/Change_keyboard_layouts
https://wiki.archlinux.org/index.php/LXDE#Keyboard_layout
32  Програмиране / Общ форум / Re: Как да се изпълняват няколко команди с една такава -: Jun 04, 2013, 17:48
laskov +1

Малка подробност - в скрипта /etc/rc.d/rc.local респективно /etc/rc.local командите трябва да се запишат преди реда "exit 0" ако такъв има.
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хайде, почна се пак "за" и "против" пушенето на закрито! -: Jun 02, 2013, 15:33

Не знам как се превежда думата на български
Лицемерие.

Цитат
Лицемерието е претендирането да имаш ценности, морал, религиозна вяра, принципи и други, които всъшност нямаш. ... включва заблуда на другите и поради това е един вид лъжа
[/quote]
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Потресен съм! -: May 30, 2013, 19:28
Хайде аз ще вметна малко материал за размисъл, който е леко встрани от темата, но нали си говорим за сех и свързаните с него...

Цитат
Създава се впечатление, че администрацията на президента на САЩ окончателно е загубила чувство за реалност, след като допуска такива политически и PR-пропуски като в април-май 2013 г, поредния от които стана фактическото саморазобличение на екипа на Обама, публично признал наличието на "еврейски заговор" в САЩ и света, с което шокира еврейските обществени организации и еврейският бизнес, които сега сериозно се опасяват за своята безопасност. Това което по-рано хората по света само шепнеха и обсъждаха в кулуарите сега е официално озвучено от Вашингтон, и вече човечеството точно знае, на кого е задължено за пропагандата на ЛГБТ и лобирането на еднополовите бракове на държавно равнище.

Както съобщи вестник "Washington Post", на 21 май 2013 г на официален прием, организиран от Националния комитет на Демократическата партия за "Jewish American Heritage Month" (месечник за честване на заслужени американски евреи), вице-президентът Байден произнесъл реч, в която признал изключителната роля на евреите в това, че идеята за еднополови бракове ("gay marriage") е била законодателно призната в някои щати.

Освен това той заявил, че "85% от всички изменения, станали в последно време в Холивуд и в обществените средства за масова информация, станали възможни само затова, че тези отрасли се възглавяват от евреи... влиянието на които е огромно... наистина огромно...".

Байден отбелязал също така влиянието на евреите в областите на "... изменения на имиграционното законодателство, движенията за граждански права и достиженията на феминизма".

По мнението на втория човек в страната след президента Обама, "ние (САЩ) сме велика страна главно благодарение на този принос, който внасят еврейското наследство и еврейските принципи".

Патосът на изказа на вице-президента се сторил прекален даже на някои от неговите слушатели. Така например, Джонатан Чейт от «New York Magazine» изказва предположение, че речта на Байден може да даде козове на противниците на евреите, косвено подтвърждавайки съществуването на «еврейски заговор». Други авторитетни евреи от САЩ, въщо присъствали на мероприятието, също останали не във възторг от откровенната реч на Байден. Възможно, PR-чиците на администрацията на президента, не са отчели, че това е публично мероприятие, което ще се освещава от водещите американски и световни СМИ, а не закрита вечеринка на еврейския елит.

И още един деликатен момент, за който знае еврейският елит на САЩ и техните "експерти-историци", и който никак не им се удава да преобърнат надолу с главата - това е документираното в официални източници в САЩ крайно негативно отношение на първия президент на Америка Джордж Вашингтон (1732-1799) към евреите, за които той е говорил буквално следващото: "Те действат по-ефективно против нас, отколкото вражеските армии. Те са сто пъти по-опасни за нашите свободи и тези важни дела, с които се занимаваме. Може само да се съкрушаваме, че всеки щат не ги е изтребил отдавна като вредители на обществото и най-сериозни врагове за благополучието на Америка" (източник: Максимум на Джордж Вашингтон, Еплтон и Ко).

Източник: http://rusfront2012.livejournal.com/20577.html
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: VLC лагва на fullscreen Mint14 + MATE -: May 28, 2013, 16:50
Пробвай да промениш видео драйвера, който използва плейера. Ето списък с драйверите които могат да се използват с xine:

Код:
auto  dxr3  aadxr3  xv  XDirectFB  DirectFB  opengl  SyncFB  aa  xshm  caca  xxmc  none  sdl  fb  xvmc

Вече не ползвам xine, но последния ми драйвер записан в конфигурационния файл е opengl. Успех.
36  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 24, 2013, 00:21
може да започнеш например от тук:

https://wiki.ubuntu.com/BulgarianDocumentation
http://wiki.ubuntuusers-bg.org/doku.php
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 22, 2013, 15:59
Но в ръководството на БКП не бяха само заслужили хора. Нещо повече това бяха предимно връзкари. И не само, че бяха връзкари, ами бяха големи боклуци. Като сегашните впрочем. С такъв апарат е цяло чудо, че се задържаха 45 години.
45 години се задържаха, защото методиката на корумпиране не беше разработена. После като му дойде времето - реклама на Запада, дънки-дъвки-бонбонки (това за всички), малко обработка от "добрите приятели", дето ще подскажат как да се "приватизира" икономиката с полза за джоба (това за ръководството). И имаме това което имаме.

Истината е, че капиталистите си построиха соца а ние станахме върли капиталисти. Едно от най-очевадните доказателства за това е, като се погледне една фабрика в България и се сравни с подобна в Германия, Франция или Италия. Разликите са потресаващи, дори да са на един собственик.
Това е много точно. Единствено трябва да добавя, че "си построиха соца" на гърба на Източните страни/СССР - погледни приватизация по-горе. Сега като не остана какво да се "приватизира" и нещата тръгнаха на зле и за тях.
38  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Проблем с WPS на рутер -: May 21, 2013, 18:22
Ако не можеш да изключиш WPS единствена защита остава по MAC адрес. В момента ако не сменяш WPS пин защитата чрез смяна на паролата пада за секунди, след като пина вече ти е известен на натрапника. Ако смениш пин-а атаката ще му отнеме часове, но няма да го спре. Така че единствено включи защита по МАС адрес.
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 19, 2013, 16:35
Аз засега ще се самоотстраня от дискусията (неделя сутрин е). За отскок ще оставя това тук:

Тогава:
http://www.lostbulgaria.com/?p=5194
http://www.lostbulgaria.com/?p=5193
http://www.lostbulgaria.com/?p=5190
http://www.lostbulgaria.com/?p=5165
http://www.lostbulgaria.com/?p=5162
http://www.lostbulgaria.com/?p=4184
http://www.lostbulgaria.com/?p=4182
http://www.lostbulgaria.com/?p=4157
http://www.lostbulgaria.com/?p=3471
http://www.lostbulgaria.com/?p=2444
http://www.lostbulgaria.com/?p=2360
http://www.lostbulgaria.com/?p=2359
http://www.lostbulgaria.com/?p=1076
http://www.lostbulgaria.com/?p=525
http://www.lostbulgaria.com/?p=524
http://www.lostbulgaria.com/?p=518
http://www.lostbulgaria.com/?p=515
http://www.lostbulgaria.com/?p=512
http://www.lostbulgaria.com/?p=511
http://www.lostbulgaria.com/?p=510
http://www.lostbulgaria.com/?p=509
http://www.lostbulgaria.com/?p=508
http://www.lostbulgaria.com/?p=506
http://www.lostbulgaria.com/?p=502

Сега:
http://www.lostbulgaria.com/?p=860
http://www.lostbulgaria.com/?p=859
http://www.lostbulgaria.com/?p=1625

Давайте още снимки от сега-то, лостБългария даде само такива подобни в раздел "промишленост", а те само "пост-апокалиптични" !? Вярно тогава-то се снима за пропаганда, но днес пък пропаганда няма ли? С една дума не искам да светя на въпроса едностранчиво. Да гледаме и да сравним. Черногледство ли ни гази след 89-та, или е по-сериозно.
40  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Защо заключихте „За кой ще гласувам?“? -: May 17, 2013, 19:47
Отдавна са пускани многократно предложения за закриване на „ХСЗ“. Може би е време този въпрос отново да бъде поставен на масата, след като дразни прекомерно по-уважаваните и ценни потребители.
Жоро, не съм съгласен. За мен ти, Гейт, neter, backinblack, vladsun (и сигурен съм много пропускам) сте изключително уважавани и ценни потребители. Най-вече ценя собственото мнение и това че го изразявате, т.е. мислите (и според Декарт - съществувате  ;) ). И е особено приятно да спориш по теми, които не са затворени в строги линух рамки с хора, доказани специалисти, които могат и мислят. Моите 5 ст.
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: May 15, 2013, 14:39
тц, от официалната цифра намирам все някакви проценти, проценти... същите 3.4 млд лв, едни други $13 млд, ти си с $27 млд въобще... някой крие ли я тая информация?

а виж революции няма да се вдигат - Държавния департамент няма да ги финансира вече - сега сме на "правилната" кукичка. да не говорим, че цялата галимация тръгва назад. така че този път ще се прави _еволюция_.

емиграция, мазохизъм? не, реклама! пп къде са работили западните инженери по време на съветската индустриализация също е интересно да се прочете.
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: May 15, 2013, 05:31
Не, този път не рових гугъл, цифрите са от "моите руски вестници" ;) Гугъл даде 37 до 48 млд.

А виж второ не се опитвам да изкарам как хората са "вдигнали втора октомврийска революция" защото някой ги бил лъгал, това е факт! Уви, за да ти стане ясно, че е факт... колко пътища трябва да се изходят... А и имай предвид - аз бях част от тази "втората октомврийска". За да разбереш лично, сам, че си бил лъган не е лесно, човек все си мисли, че е най-умен, него не могат го излъга.

Пък трето, аз в Дядо Коледа и супермен не вярвам. Аз вярвам в Дядо Мраз и Юрий Гагарин.  :P

ПП Е-е-е пак я оплесках:
Цитат
дългът на _частните фирми от нефинансовия сектор_ в края на 2011 г. е бил, според проучване на Българската стопанска камара 163 млрд. _лева_, което е 2.27 пъти повече отколкото е бил БВП на страната за съответната година и четири пъти повече отколкото е бил износът на България.

Цитат
Exports in Bulgaria increased to 3484.10 Million BGL in March of 2013
~= $2.3 млд отнесено към $37 млд = 16 пъти, съпоставено с 0.65 пъти хмм... вместо едно плащане, от което остава почти половината, 16 години експорт, за да платим сегашния дълг, а всичко друго освен за експорт работи на акумулатори? Такива работи приятелю.

Пак да не се подведем за последно - първия източник е само за частните фирми от нефинансовия сектор - 2011, вторите сметки са чисто мои по дълг + износ от гугл. От 4 до 16 пъти, т.е. години за експорт, за да платим дълга днес.
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: May 15, 2013, 01:31
Планът е добър, само дето фактите са грешни. Като почнем оттам че примерно БСП набра доста популярност, +300000 избиратели и обслужва интересите на една друга държава, не ЕС и САЩ.
Мммм, не.
10 милиарда долара никога не са били 0.65 процента от годишния износ на България,
Не процента, пъти. 10 млд. / 0.65 = 15.4 млд.
Външният ни дълг е много далеч от 163 милиарда долара.
Ох, надявам се не "далеч повече от" 163 милиарда долара?
И на последно място, да речем че всичко беше така, аз поне не виждам никаква логика как пренаписването на историята ще помогне с каквото и да било.
Как няма да помогне. Ето сега ти си чел историята не такава каквато е, а нейната преписана версия, и си твърдо убеден, че 45 години е било "плохо" и има два вида живот: life и жизнь. Хм... по отношение на второто - аз също, само че негатива напоследък го слагам върху първата думичка. Ако продължаваме обаче да преписваме с такива ударни темпове утре-другиден никой няма да знае колко са били 10 милиарда долара и че сме можели да ги покрием с една година износ, че и да хартиса!

Цитат
Няма никакъв здрав разум в това защото и ти, и аз, и те сме в една лодка! И нямаме интерес да я клатим - дълбоко е, брегът е далече, а и провизиите са на свършване.

Много си прав, но проблема е, че не ние я клатим, а те и ние не можем да им се противопоставим, а само да помислим как да се спасим за да не ни завлекат със себе си!
Точно и този развой очаквах за парламента и за това продължавам да мисля, че по-разумния вариант беше да не гласуваме, дори и да симпатизираме на ГЕРБ, за да се осерат по-бързо и напълно, та и нашата агония по-бързо да премине.
Ти сега предлагаш да скачаме от лодката доброволно, за да премине по-бързо агонията? Не става! Трябва да се стиснат за гушата тия, клатещите, и да се накарат да работят заедно с другите, дето гребат към брега. Ако клатят още - през борда!
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: May 14, 2013, 03:00
На теория във всяка една нормална държава се предполага че когато на народа не му харесва една власт, той ще я смени. При нас обаче на практика се получава друго - избираме едните, за да не дойдат - пази боже - другите.

Ех мъкаааа...

Честно казано вече ми е тотално все едно какво ще става в тази държава. Колкото тегли народа ни в момента, не толкова, триста пъти по толкова са му малко. Загубена работа. Май накрая ще е най-добре да настане една епидемия от чума + глад, да измрат 3/4 от хората и да останем с територия колкото Лихтенщайн, че да се научим да бъдем нация и да използваме тия 2 кила матрял дето са ни между ушите. И оттам насетне да почнем да градим нещо. Евентуално де.

За вас не знам, но тези избори бетонираха решението ми другата година да стегна багажа и да се изнеса възможно най-далеч докато все още мога. Някак си като се замисля накъде върви цялата работа и като добавя това че един ден може да имам деца и те да живеят тук, почва да ми прилошава.

Отделяне на партията/партиите от държавната власт, управление само от експерти, партията само с възпитателна роля.

Махни частта с партията/царя/вожда/там подобни. Така стигаме до една хубава форма на управление, която по-знаещите наричат меритокрация и вече си дойдохме на думата. Аз за по-добър (теоретичен) вариант за управление не знам, освен въобще да няма никакво управление защото просто хората няма да имат нужда някой да ги управлява и да им казва какво да правят.

Само дето и двете са утопии, а за съжаление утопиите имат навика или да си стоят и да си бъдат утопии, или да съществуват в бъдеще неопределено време за неопределен период от време. Но като се има предвид сегашния умствен капацитет на хората и последните изчисления за това след колко години Вселената ще замине по дяволите, определено черните дупки ще умрат преди някоя от двете да стане реалност.

P.S: Just my 2 cents, нека никой не се чувства обиден от мнението ми. Ако е така, да ми се обади да го черпя бира  [_]3
Връщам черпнята  с бира за отговора на моите драскулици [_]3

Уффф аман от тази студена война, свърши преди 24 години и СССР я загубиха и съответно се разпаднаха. Макар да не знам въобще бил ли си роден тогава. Имам новина: това отдавна не стои на дневен ред.

Добре, драскаме студената война и връщаме на дневния ред. Имаме корумпирано управление, произведено от БКП във вид на партии малки, големи и всякакви, всеки драпа да прави партия, партията става хит само когато обслужва интересите на ЕС/САШ, които пък облужват интересите на мултинационалните компании (демек на капитализЪма), населението все иска да "се оправи", ама върви назад, защото за да живее някой добре милиони трябва да живеят зле, вместо 10 милиарда дълг от 1989, който е 0.65 от годишния износ имаме 163 млрд. - 2.27 пъти повече от БВП (за  годишния износ да не говорим). Предложения? Аз предлагам - зомбираме населението, храним го с пропаганда, преписваме историята, миналото задължително се отрича тотално, защото ако не - някой ще направи сравнение на база цифри (упс, изпуснах се по-горе, не ги четете цифрите!). Добър план, а?

Лично мен особено ме кефи БСП - хем левица, хем наследница на БКП, хем различна, хем служи на същите господари както всички останали. Просто трол от 85-то ниво!

Виж... другия въпрос... по-скоро стои за теб, Гейт, дали си бил роден тогава, главата ти е доста напропагандирана, т.е. не си излязал още на чиста вода да ровиш за реалните факти. Аз съм набор 69, сметката показва, че гоня 45.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: May 13, 2013, 18:44
В известен смисъл - Сталин е експерт по въдворяване в трудови лагери все пак.
Да допуснем че е бил Сталин. Защо под ягодите тогава челният "Сталинов" опит по трудовите лагери се внедрява с ударни темпове в САЩ в днешно време ?
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 69