Покажи Публикации - toylike
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Малък сървър -: Dec 15, 2005, 13:19
Благодаря.
Скоро ще сглобя машината и ще направя опит с настройките. Ако можете, бихте ли ми казали при 500-1000 посещения на ден, на всеки от 5-10 сайта (които както съм ги планирал '<img'> не би трябвало да са големи) какъв долу-горе нет ми трябва а също и каква машина ще се справя с това без да се дъни (май това с машината не е за този форум ама... '<img'>).
...и се надявам че по-късно мога да продължа темата ако имам проблем '<img'> .

Всичко добро
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Малък сървър -: Dec 13, 2005, 13:49
Питам: На някой занимава ли му се да ми каже в основни линии какво представлява процеса на стартване на малко сървърче, на което ще се хостват 5-10 малки сайта '<img'>.

Имам машината. Средата мисля да е FreeBSD 6.0. Слагам Apache, MySQL. Пиша на PHP. Какво още трябва да знам '<img'>?

Докато тършувам с Google се надявам накой от вас простичко, на български '<img'>, да ми обясни долу-горе какво ми трябва.

Аре и всичко добро.
3  BSD секция / Настройки на софтуер / Flash 8 plugin за Opera 8.5 -: Nov 05, 2005, 12:48
Абе, хора тука имам малко проблемче:

Не мога за подкарам Flash 8 plugin-че в Opera - все тъпия плеър не поддържал тази ОС и този браузър. Тъпо. Не че не мога да карам с Firefox ili Konqueror ама оперката си ме кефи най-много.

Ако някой е имал този тъп, но досаден проблем нека каже как го е оправил (ако го е).

Благодаря и всичко добро на всички!
4  Програмиране / Web development / PHP Project -: Aug 08, 2005, 20:24
Точно пък в Zend.com да не погледна... '<img'>
Да намерих си го лесно. Има си debuger, което е много добре. Малко е дървено за конфигуриране на интерфейса и ти смалява едитора заради което, но като цяло е много добре - debuger-а определено си заслужава. Zend са се изсилили малко с plug-in-инте ама...  '<img'>

...всичко добро
5  Програмиране / Web development / javaScript prompt(); location ? може ли да се сет -: Jul 31, 2005, 14:59
Емии, човек, аз не разбирам от js обаче се поразтършувах малко и попаднах на някои неща, които се обобщават с първото изречение в тоя post...

How can i position prompt in the center of the page

...та на мен не ми хареса отговора. Ама ти препоръчвам да не го правиш това с prompt(), а да го заобиколиш по някакъв начин... Е все пак не знам за какво ти е необходимо...?
6  Програмиране / Web development / PHP Project -: Jul 30, 2005, 21:59
Ok. Разгледах инсрументите - добри са - благодаря.
Абе разшири се сорса и направо ми докипя! Идва ми нещо допълнително в главата и понеже я някой обект съм поопростил/икономисал я някъде ме е домързяло, и не мога да си открия пропуска - че за това ви пиша тука глупости да дадете накое предложение за надъхан начинаещ като мен.

Благодаря
7  Програмиране / Web development / PHP Project -: Jul 06, 2005, 14:47
Пиша на PHP. До сега обаче сорсовете ми са били малки - няколко файла с по 1000-1500 реда. Разучавах и научавах PHP сам с малко помощ от тук-там.
Сега започнах едно доста сериозно начинание, което направи само заглавната ми страница 2100 реда. Идва един момент, в който, независимо, че всяка буквичка е произлязла от мен, доста трудно се ориентирам в кода, дори като подобря краснописа и кръщавам "красиво" променливите (проекта изисква SQL)...
Та, мисълта ми е - има ли начин на раздробя кода, или да структорирам малко по-подредено данните, без да раздробявам сорса на различни файлове (това се налага, защото очаквам да обработвам много данни наведнъж, без да преминавам от една форма/страница в друга).
Знаете ли книжка такава, или можете ли да ми споменете нещо?
Знам, че въпроса ми е доста недъгав и леймърски, обаче искам да направя нещо красиво, лесно за четене и от други хора.

Благодаря за търпението...  '<img'>
8  BSD секция / Системни настройки / NTPD -: May 22, 2005, 17:03
Здравейте,

Имам едно въпросче: Доста често в конзолата ми изписва, педнадесетина пъти през една секунда, следното:

Маy 20 21:46:13 toylike ntpd[53475]: sendto(200.23.51.205): Bad file descriptor
(като в sendto() ми изписва различни IP-та при всяко съобщение)

-просто така - без да съм го барникал нещо и без да пиша нещо...

"NTPD - Network Time Protocol Daemon" - това добре, потдържало и поправяло локалното време през Интернет. Доколкото разбирам винаги го е имало, но защо никога до сега не ме е тормозило с тия съобщения. Всички .conf файлове са му на място и смятам че са наред... Можете ли да ми кажете нещо?
9  Програмиране / Общ форум / COM ports -: May 11, 2005, 17:57
Мдаа... мии какво да кажа - то всичко (както можеше да се очаква) било там - "в документацията на нещото". Изглежда си свърших работа... Всичко изглежда наред - просто добавих 1-2 редчета в безмозъчния ми код и се оправи мръсникът му с мръсник...

Благодаря пичуи... Всичко добро на всички!

"Истината, както и аз, сме някъде там..."
10  Програмиране / Общ форум / COM ports -: May 09, 2005, 19:32
Аа наистина с COM портовете си е лудница.
Благодаря на всички ви - ще проверя нещата, които ми препоръчвате. Аз на С си отварям порта, удрям му по някоя настроика, обаче не разбирам данните, които приемам - символи някакви. Някаква идея как да ги форматирам...?

Благодаря ви отново
11  Програмиране / Общ форум / COM ports -: Apr 29, 2005, 15:57
Pi6a na PHP i tyk tam na C (ot skoro). Iskam da si naprawq malko prog-4e, koeto da slu6a COM portowete i da obrabotwa informaciqta (kakto podobawa), koqto polu4awa. Mnogo se rowih - namerih dokumentaciq, kakto lokalno (BSD) taka i w net-a, oba4e w lokalnata ne6tata sa mi mytni a pyk w neta - malkoto koito namerih za RS-232 i <termios.h> sa mnogo powyrhnostni.
Ako nqkoi moje da mi kaje ne6to po wyprosa bez da me napsywa 6te sym blagodaren...
12  BSD секция / Системни настройки / PORTS - device files -: Apr 29, 2005, 15:32
Rabotq s FreeBSD 5.3-RELEASE otskoro. Ne gi razbiram mnogo ne6tata zatowa prostete moqta prostota. Pi6a na PHP i tyk tam na C. Iskam da si naprawq malko prog-4e, koeto da slu6a COM portowete i da obrabotwa informaciqta (kakto podobawa), koqto polu4awa. Mnogo se rowih - namerih dokumentaciq, kakto lokalno (BSD) taka i w net-a, oba4e w lokalnata ne6tata sa mi mytni a pyk w neta - malkoto koito namiri za RS-232 i <termios.h> sa mnogo powyrhnostni.
Ako nqkoi moje da mi kaje ne6to po wyprosa bez da me napsywa 6te sym blagodaren...
Страници: [1]