Покажи Публикации - warkin
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 6
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Циклично изважда на съдържанието на файл -: Oct 05, 2010, 10:04
/offtopic

Относно вица:

Ако е само затова, по-скоро би си пуснал screen ( http://www.gnu.org/software/screen/ ).
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Плетено...от човешка коса? -: Mar 31, 2010, 10:21
/offtopic

Само да уточня, че GattaNegra споменава краткия разказ на О'Хенри "The Gift of the Magi" http://en.wikipedia.org/wiki/The_Gift_of_the_Magi. Разказът е свободно достъпен online.
3  Програмиране / Общ форум / Re: програмисти на Питон -: Oct 07, 2009, 15:48
В ценообразуването не участва само и единствено езикът, на който трябва да бъде реализиран един проект. На python, както и на други езици, могат да се пишат като елементарни, така и сложни работи. Бих очаквал по-сложните технически изпълнения да са по-високо заплатени.

Макар да нямам собствен опит, предполагам че ако плащаш на час, трябва да имаш някакви допълнителни изисквания относно крайния продукт. Например, някой може един час само да си търси някой бъг, който друг би намерил за минута. Как се заплаща този час? Още повече че примерният бъг може да не бъде допуснат от трето лице, което поради по-добрите си умения ще се окаже финансово ощетено. Възможно е да се пишат отчети за отделеното време и с какво е било ангажирано и да има диференцирано плащане, но тогава трябва да си поне малко наясно доколко цифрите са реални, а не е някой да си надписва часове. Ако някой все пак знае за успешни схеми за почасово оценяване и заплащане, нека сподели. Аз напосоки бих казал 10 лв/ч.

Когато мои познати са били (под)изпълнители на проекти им се е заплащало за конкретен краен резултат, но не мога да цитирам конкретни цифри. Нещата не са лесно съизмерими - едно е едно сайтче, друго е голям сайт, трето е програмка дето да ти смята някакви неща, четвърто е цяла система за управление на някаква информация.

Ако замисляният от теб проект би бил полезен и на други и нямаш намерение да изкарваш пари от него, можеш да го обявиш публично и да търсиш ентусиасти да ти помагат. Още повече че това, че споменаваш, че няма да се справиш сам, означава, че няма да искаш другите да ти направят проекта от нулата, защото и самият ти ще допринесеш според възможностите си. (note to self: да се науча да пиша по-прости изречения, за да си нямам проблеми с пунктуацията :D)

С риск да подценя познанията ти, в реализирането на един проект има много повече дейности от самото писане на код. Например, трябва ли ти човек, който да изпроектира нещата или вече си ги измислил?

Аз лично програмирам на python, макар и за собствени нужди, и бих бил заинтересован да получа повече информация.
4  Хумор, сатира и забава / Кошче / Как да разбера дали процесора е i386 или i586 -: Jan 08, 2007, 21:51
edit: нищо. коментирах преди да обновя и видя, че има вече отговор.



5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Админи, програмисти , РАЗБИРАЧИ -: Nov 18, 2006, 06:56
/offtopic:
Има езици, където единственото средство да се изпълни цикъл е чрез рекурсия. Просто езиците не предоставят други средства. Та, захласващите се по рекурсията да погледнат lisp и prolog.

/ontopic:
Една фирма, която седне да коригира сериозни пропуски в образованието на служителите си без да се подсигури с договор че или служителя след това ще работи N на брой години в нея или ще й заплати стойността на извършеното обучение, просто има нужда да се научи че не може безрезервно да се разчита на честта на всеки един човек.
6  Хумор, сатира и забава / Кошче / Tiix Линукс -: Nov 07, 2006, 21:10
За гледане на видео файлове аз използвам mplayer. Така и не каза на коя дистрибуция си се спрял. Това "Tiix"в заглавието, Tilix ли се предполага да бъде?



7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Tiix Линукс -: Nov 07, 2006, 20:56
Информацията, която даваш, както и самият въпрос е непълна. Не очаквай тук да ти кажем всяко едно нещо как се прави. Най-добре ще се научиш не само с питане, ами и с четене. Търсачката (както тази на форума, така и външни търсачки) е твой приятел. '<img'>
8  Хумор, сатира и забава / Кошче / Tiix Линукс -: Nov 07, 2006, 20:47
Линукс има доста ексри. Дори и Интернет експлорър може да бъде пуснат. Въпреки, че както под Линукс, така и под Уиндоус, е желателно да се ползват други програми за разглеждане на уеб страници. Например FireFox или Opera.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Инсталиране на линукс -: Nov 07, 2006, 20:40
Със сигурност на тази машина (предполагам си има и твърд диск и други чаркалъци '<img'>) Линукс може не само да бъде инсталиран, ами след това и да върви.
В зависимост от дистрибуцията която ще избереш, инсталационния процес протича различно. Да, при някои инсталации има команди, които трябва да се изпълняват, но при други няма.
И преди да запиташ коя дистрибуция да избереш, потърси във форума - темата е вече обсъждана. Можеш да прегледаш галерията на сайта за да подпомогнеш избора си на графична среда (за Линукс има няколко такива), въпреки че трябва да знаеш, че почти винаги може да си я настроиш както на теб си ти харесва.
10  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Предложения за подобрения в linux-bg.org -: Nov 07, 2006, 07:50
Цитат (vixon @ Ноември 07 2006,00:04)
4. При постинг на мнение да се записва и показва какъв е браузера и каква е операционната система. За да не се правят някои на герои, а да са пълен въздух!

И когато от офиса в обедната почивка някой отговаря на някой въпрос и се види че там са с Windows, да го пребият с камъни ли?
Не съм съгласен с това предложение ако подобно ще е тълкуването му!!!
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Трудно инсталирам Линукс на компютъра си -: Nov 06, 2006, 20:52
Gentoo с Xfce, работещо върху
AMD K6-2 300MHz
96MB RAM
S3 Trio 4MB
Quantum 5 GB диск
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Грешка на диска: wrong signature 4d83 -: Oct 30, 2006, 21:21
да споделя моя опит по отношение на "сбърканата номерация".

нямам опит с parted и производните нему, но по отношение на fdisk съм забелязъл, че хронологичният ред на създаване на дяловете се отразява на номерта, с които те се обозначават. понеже е възможно непоследователно (по отношение на разположението на диска) създаване на дялове, а пък най-малкото винаги може да се изтрие междинен дял и да се създаде нов на негово място, се достига до ситуации като наблюдаваната - номерацията на дяловете не съответства на физическото им разположение на диска. с fdisk, това несъответствие може да бъде коригирано.
след стартирането на fdisk се натиска "x" - за преминаване към разширен режим на работа (т.е. стават достъпни команди за по-напреднали), след това "f" - за поправяне на последователността на номерацията на дяловете, последвано от "w" за записване на направените промени на диска.
важно след извършването на тази операция е нявсякъде където са се използвали старите номера, те да се ревизират с новите.
13  Хумор, сатира и забава / Хумор / Недостатъците на женското тяло -: Oct 29, 2006, 18:27
нещо май правя разлика между сопол и слюнката, която може да попадне в балона по време на надуването му. сигурно грешката е у мен, защото прекалено мисля. някой да знае как да си намаля скоростта на мозъчното CPU? '<img'>
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с дяловете -: Oct 28, 2006, 19:27
доколкото виждам "UUID=758F-D348" се повтаря два пъти в fstab, да не би да си допуснал правописна грешка? нямам опит с идентифицирането на дялове чрез UUID, ама си мисля, че два различни дяла итрябвало да имат различни идентификатори. поправете ме ако греша.
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Препоръчаите дистрибуция. -: Oct 27, 2006, 19:03
http://www.gentoo.org
http://www.gentoo.org/doc/en/list.xml
http://gentoo-wiki.com/Main_Page

ето въобще какво казва Google по въпроса
Страници: [1] 2 3 ... 6