Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: nslave в Oct 24, 2018, 11:08



Титла: Странен пощенски спам списък
Публикувано от: nslave в Oct 24, 2018, 11:08
Има един spam списък, който от време на време явно решава да ме листне. Обикновено е когато не съм листнат никъде другаде и не виждам да има изходящ спам от сървъра. Явно доста сървъри се сравняват с него и ми създава проблеми. Странното е, че ми изглежда нелегитимен особено или поне с не особено чисти цели, тъй като единствено се появявам в него, когато всъщност няма проблем със спама. Това е SpamRL, някой сблъсквал ли се е с това чудо? И се чудя как да си реша проблема, особено за такива домейни, към които трябва да се изпраща и няма посочен email на техническо лице за връзка или пък не отговарят на посочените.

На всичкото отгоре и не им се отваря сайта да си попълня заявка за делистване.. чудно направо :)


Титла: Re: Странен пощенски спам списък
Публикувано от: nslave в Oct 24, 2018, 14:36
Към момента си реших проблема със статично рутиране на писмата през друг сървър за проблемните домейни. Но изключително много ме дразни този спам списък и не мога да разбера кой и защо го ползва. Сега се загледах, че драматичният ми днес получател използва спам филтрация от някаква фирма - спам експерти.

Малко ми изглежда като лека схема за набиране на клиенти тая работа с тоя списък...


Титла: Re: Странен пощенски спам списък
Публикувано от: Acho в Oct 24, 2018, 15:05
Тия келеши ще ти гепат клиентите. Кофти е така, мама му стара.


Титла: Re: Странен пощенски спам списък
Публикувано от: nslave в Oct 24, 2018, 17:17
Такава тревога нямам, просто ми се струва странно. Като търся информация по темата ми излизат предимно чуденки на други хора относно това какъв е тоя списък. Това ме кара да си мисля, че има нещо съмнително :)