Покажи теми - chaushev
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Губя интернет връзка. -: Apr 07, 2011, 01:19
Здравейте,
нов юзър на линукс съм. Използвам Lenovo G560. Сложих си Ubuntu 10.10. Инсталацията протича усешно, логвам се и нямам проблеми в началото. След 10на минути обаче интернета ми просто спира ! Пробвам да се реконектвам, да слагам ръчни ИП-та - просто губи връзка ! Пробвах да ъпдейтна от ъпдейтера в аксесоари който се намира, тръгва усешно, но не успява да завърши защото нета отново ми пада след 10на минути. Логвам обратно в windows 7 (dual boot изолзвам)...интернет си имам там и не спира. Мрежата не е безжична.
Идеи ?
2  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Кернел проблем с Fedora 13 на Lenovo G560 . -: Nov 27, 2010, 12:25
Здравейте,
започвам с това,че използвам линукс от ~2 седмици и все още не съм добре запознат с като цяло.Преди за кратко съм имал федора на настолен компютър и доста ми беше харесало,за това сега отново използвам федора.Лаптопа на който съм я инсталирал е Lenovo G560 ( http://www.linlap.com/wiki/lenovo+g560 ).Проблема който имам е,че след неопределено време след логване получавам тази грешка:

След показването на тази грешка ми спира интернета,и понеже грешката според съобщението е в кернела,интернет имам само след ресатарт.
Направил съм "yum update" ..сложил съм nVidia драйвери от този гайд : http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=204752 ,от Fedora 13 personal installation guide съм настройвал sudo,rpmfusion,различни плеъри.Променял съм и /boot/grub/grub.conf като съм добавил vga=0x34D.Друго не съм правил.Пробвах да преинсталирам,но отново имам същия проблем дори на чиста инсталация.Дано някой знае, как да ми помогне.
Благодаря предварително !  :-[
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Съвет за лаптоп с линукс. -: Aug 10, 2010, 14:46
Здравейте,
използвал съм линукс много малко ,но доста ми беше харесало.След около месец смятам да закупя лаптоп,и искам да използвам дуъл ОС - Линукс и ХП.От малкото което съм чел и слушал,знам,че линукс имат проблеми с някой драйвери за лаптопи,особено за такива с видео карти АТИ.Не знам дали е вярно,но искам да Ви помоля за съвет каква машина да избера,за да нямам ядове после.Зная,че това не е хардуерен форум,и може би не е мястото да питам за точната конфигурация,но ще ми е от полза ако поне ми препоръчате какви спецификаций да гледам който ще се сработят добре с Линукс.За сега смятам да ползвам Федора.На Лаптопа ще използвам доста Photoshop CS5 / Capture NX 2 както и други програми за фотографски обработки.Освен това напоследък гледам доста анимета,който са доста тежички като резолюция.Всичката останала работа е обичайната - музика/браузъри и т.н.Иска ми се да е нещо от рода на ХП/Леново...не ми се иска да е Ейсър.Бюджета ми е 1200лв.
Благодаря предварително,лек ден  ;)

За сега съм се спрял на това http://laptop.bg/laptops-lenovo-G560-lenovo_g560_59033828
Страници: [1]