Автор Тема: Warehouse Open  (Прочетена 2369 пъти)

Mirchev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 12
    • Профил
    • WWW
Warehouse Open
« -: Nov 21, 2011, 10:53 »
С удоволствие можем да обявим новата версия на Microinvest Warehouse Open.

Малко история
Когато през 2005 година започнахме този проект, основаната задача беше да се направи базов софтуер за складово стопанство под Linux. С течение на времето се усети интерес към тази система, които ни позволи да добием увереност и да увеличим темпото на работа. Развихме продукта до международна степен и постигнахме отлични резултати. В някои отношения този продукт надминава възможностите на Windows аналозите. Можем да се гордеем с това!

Какви са нашите планове в бъдеще?
Плановете могат да се разделят на 3 основни категории:
1.   Поддръжка на все повече операционни системи. Колегите от http://www.vladster.net вече обявиха MacOS версия на продукта, дори има първите клиенти с MacOS. Тук специална помощ оказват и колегите от iAbalka.eu. За първи път е достъпен и .deb пакет за инсталация на Debian базирани системи. Вече се проверяват и възможностите за Android решение;
2.   Развитие на международните пазари. С новата версия вече има пълен превод на чешки и полски език, силно е обновена документацията, съществува подробна помощна система на руски език. Преводите са силно ревизирани и подобрени;
3.   Разширяване на функционалните възможности на продукта, адаптиране към новите версии на Ubuntu и добавяне на много нови фискални и периферни устройства.
4.   Ускоряване на работата на операторите и въвеждане на удобства.
Ние ще се радваме на всички предложения и идеи за развитие на продукта. Ще подкрепяме хората, които реално тестват и внедряват системите.

С какво можете да ни бъдете полезни?
Много често се появява въпроса как някой може да помогне за по-нататъшното развитие на тази система. Ние в Microinvest сме открити за такова развитие и можем да предложим определени стъпки за съвместна работа:
1.   Създаване на автономни сайтове, страници, блогове, материали и други интернет ресурси за този продукт. Директни и кръстосани линкове към информацията за продукта. Хубавото е, че много от посетителите на този форум работят именно в тази сфера и с малко желание ще постигнат резултати, които ние не можем сами;
2.   Разширяване на поддържаните езици. Ние можем да подпомогнем превода на нови езици, но самите ние не ги владеем. В момента добавянето на испански, френски и португалски ще е от полза за популяризиране на продукта сред различни общности. Това дори е една от най-силните стъпки за развитие на продукта;
3.   Публикуване на информация в чужди форуми. Голяма част от посетителите тук посещават чужди форуми (английски, руски, немски и други). За всички би било предимство, ако в тези форуми се публикува информация за този продукт. Все пак хората могат да го разгледат и да го популяризират, но трябва да чуят за него. Една наша микро публикация в руски форум доведе до около 1000 сваляния на продукта в рамките няколко дни и запали поддръжници в Русия, Украйна и Молдова;
4.   Създаване на маниашки рекламни банери, плакати и други съпътстващи материали. Всичко е от полза, със сигурност Вие бихте се гордели, ако Ваше творение се разпространява като водещ материал при презентациите на Microinvest Warehouse Open и обикаля света. Направете дизайн за тениска, ако е красива ние ще я произведем;
5.   Тестване на продукта с много и различни Linux версии. В момента ние основно работим върху Ubuntu, но с Ваша помощ можем да направим системи с Fedora, RedHat, Mint, Gentoo, Mandriva, Slackware и всичко, което Ви харесва. Особено, ако този процес се документира достатъчно добре.

Всяка помощ би била от полза и със сигурност ще допринесе за популяризирането на този продукт.

Защо точно този продукт?
Преди години всички ни обвиняваха как ще „откраднем“ идеята и как зад нея стоят нечисти мисли. Времето показа нашата истинска визия за свободен и безплатен продукт, който се развива в хармония с принципите на отворения код. На въпроса защо да подкрепим този продукт можем да добавим следните акценти:
1.   Продуктът е български. Всеки би трябвало да се гордее от това, че нашата страна може да предложи система на световно ниво, при това изцяло създадена от българи. Това не е като да преведеш нещо, създадено в САЩ и да го обявиш за локализирано. Не е и продукт по поръчка, платен от някой богат меценат за удовлетворение на собствената си гордост. Това е български продукт, създаден с желание и много труд!
2.   Този продукт е по-функционален от редица титулувани системи. Удоволствие е да предложиш търговски софтуер под любимата отворена операционна система, който надминава по възможности рекламираните комерсиални продукти;
3.   Последно, но не маловажно, практически всеки може да има приход от внедряване и поддръжка на тази система. Като минимум това е възможност за лично развитие в областта.

Безплатна и платена версия
Основната версия на Microinvest Warehouse Open е безплатна. Тя съдържа всички модули, необходими за ефективната работа на малка и средна фирма. В нея няма никакви скрити подводни камъни или други уловки. Тя е напълно функционална и публикувана под GPL лиценз. Това е ядрото на Microinvest Warehouse Open.
Платените добавки са разширения към основната система. Това са силно специализирани модули като „Дизайнер на документите“, „Графично табло“ за анализи, „Сензорно екран“ за директна работа със сензорни дисплеи, модулите за „Импорт/Експорт на данни“ и драйвери за POS принтери. Тези модули внасят удобство при работа, но не са определящи за основната дейност на всяка компания. От своя страна точно тези модули мъничко подпомагат развитието на разработката през всичките години от 2006 насам. Продуктът с добавените комерсиални модули е наречен Microinvest Warehouse Plus.

Ние ще продължаваме развиваме продукта под GPL
Microinvest ще развива този продукт с неугасваща енергия и поглед в бъдещето. Ние се надяваме, че всеки един от Вас ще оцени и подкрепи нашите усилия. Заедно ще постигнем повече, ние сме сигурни в успеха на този продукт.
Активен