Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: mggeorgiev в Jun 04, 2006, 17:02



Титла: Проблем с ubuntu 6.06 - network
Публикувано от: mggeorgiev в Jun 04, 2006, 17:02
Имам проблем с мрежата на ubuntu 6.06. При 5.10 работеше нормално. При инсталиране на ъпдейт до 6.06 повече нямам достъп до интернет. Настройките от DHCP изглеждат нормално, но статусът е disconnected. От инсталационното CD, което може да се ползва и като liveCD няма проблеми с интернет.

Благодаря.


Титла: Проблем с ubuntu 6.06 - network
Публикувано от: tarball в Jun 09, 2006, 20:44
Здравей!И аз имах същия проблем след цялостен ъпгрейд,но на друга дистрибуция(Simply Mepis).Влязох в опциите за настройка на мрежовата карта и установих,че по някаква причина eth0 беше деактивиран.Ползвал съм и Убунту и ще те посъветвам да погледнеш настройките на мрежовата карта в:Система/Администрация на системата/Мрежа.Мисля,че така беше,дано не бъркам.Там виж дали ти е активно eth0.Ако не е го активирай и си погледни настройките за всеки случай пак.Успех


Титла: Проблем с ubuntu 6.06 - network
Публикувано от: tech_noir в Jun 10, 2006, 10:16
С вградена nvidia карта си, нали?

Всъщност няма нет само при някой рестарти (на късмет). Бъг-че в драйвера. Като включиш компа и се окаже че намаш нет Система > Администрация на системата > Мрежа. Избираш си мрежовата карта (увери се че долу е избрано eth0). Цъкаш "Изключване" и после пак "Активиране". При мен проработва.

Да се надяваме че скоро ще го оправят.