Linux за българи: Форуми

Linux секция за напреднали => Начини за увеличаване на бързодействието => Темата е започната от: mavar в Sep 25, 2010, 10:15Титла: Принтера не започва да печата веднага
Публикувано от: mavar в Sep 25, 2010, 10:15
Наскоро нашата фирма премина изцяло на линукс (Open Suse) и като цяло сме доволни от промяната, но има един дребен проблем с принтерите. Ползваме HP 1020 и когато пуснем документ за печат ролките на принтера започват да въртят веднага, но листа хартия го дръпва след около 5 секунди. Не че и така не може да се работи, но е дразнещо, особено след като знаем, че може и иначе. Преди под Windows XP принтера си вземаше листа веднага след завъртането на ролките. Някой има ли идея по въпроса?


Титла: Re: Принтера не започва да печата веднага
Публикувано от: chen_dzen в Sep 25, 2010, 11:35
#man lpstat


Титла: Re: Принтера не започва да печата веднага
Публикувано от: morbid_viper в Sep 26, 2010, 10:41
проблемът е в „принтера“, ако може да се нарече така… доколкото си спомням това е GDI принтер, който не поддържа LPR или PostScript и трябва специален драйвер, който да прави сметките… очевидно това е по-бавно отколкото да е хардуерно поддържано. все пак HP са се погрижили да пуснеш поне печат с тяхната услуга HPLIP, но това е само софтуерна емулация. Под Прозорци е по-бързо, защото явно е по-оптимизирано и се използват други услуги.

все пак подкарването на GDI принтер на друга марка, различна от HP (от свой собствен опит говоря) най-често е кауза пердутта…

следващият път просто купувайте принтер, който поддържа PS – за HP обикновено означава моделите над LJ-1200


да ти кажа честно печатът под Линукс винаги е бил по-бавен отколкото под Прозорци, но поне не е по-некачествен…


Титла: Re: Принтера не започва да печата веднага
Публикувано от: Gogo_SZ в Feb 25, 2012, 01:16
Скоростта ти е абсолютно нормална!!!

Просто намали резолюцията по дефаулт от 1200 на 600 или дори 300 точки на инч. Това ще увеличи скоростта 4 до 10 пъти!!!!!!

При бозата дефаулт за 1020 е 600 точки = 3-4 пъти по-мальк обем и в резултат бърз печат.
При линукс по дефаулт се тръгва на макс. и ....... перфектно качество, но бавен печат.