Покажи Публикации - ddantgwyn
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 85
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 17:01
А между другото, какво се е случило между четиридесетте и шестдесетте? Прочутата електрификация на Ленин?

Ти кажи, нали се интересуваш от история ::)

И не се отплесвай по Ленин, макар че ако решим да издребняваме, може и него да намесим.

Но ако се затрудниш много, може да попиташ jet и remotexx.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 16:21
Тя за тая графика комунетата имат заслуга дотолкова, колкото победиха в класовата война. Но в свят, в който комунисти не съществуват тече контрареволюция и усилено се връщаме към феодализма.

Пишеш без да помислиш малко преди това.

Погледни я пак и си помисли какво значимо нещо в нашата история се е случило през периода между първите две групи барчета.

И контрареволюцията няма отношение към това, поне не все още. След 50 години може да се стигне пак до стойностите от първата група барчета.
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 04, 2024, 16:19
Славянският бог Перун е друго...

е, ако беше зевсъ тука, сигурно щеше да стане интересен разговор

Надали, просто щяхме да стигнем до извода, че и Зевс, и Перун са различни аватари на една и съща същност.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 04, 2024, 16:17
Казвам, че спира да ми се пие. И просто не  виждам смисъл да продължа да се наливам и затова спирам. И това е от около година.

Значи просто си пораснал.

И аз съм нещо като теб, но от по-дълго време.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Mar 04, 2024, 15:52
   Ако не е тайна,кои са тия "перунисти" ?  :o

Социалистическата партия на Аржентина. Само с един ход американците обърнаха световната политика, вкараха в хаос цял континент и не на последно място извлекоха огромни печалби. Гросмайсторски ход. Шах с пешката.

Това е много спорно - дали са я обърнали или е отчаян ход.

Дай си малко време за да видиш как ще се развият нещата. Ако се стигне до нещо като гражданска война там, то ще тежи на съвестта на американците.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 15:49
Или другото, което остава, ако ти повярвам, че е интелигентен, но в този форум хич не личи - че е трол, който нарочно дразни останалите тук, мислейки ги за по-глупави от него. И да - трол, а не флеймър.

Че троли, троли. Това е част от забавата.

Нали знаеш лафа - майтап, майтап, ама на гол задник си е чисто правене на любов?

Та има разлика между интелигентно тролене и неинтелигентно такова. Неговото е от втория вид

Защо е против РФ?

Не съм него и не мога да кажа. Имам само предположение.

Е, ако приемеш, че той не е русофоб, а русофил, всичко ще ти се изясни. Не може човек, който тръпне до безсъние какво става в някоя държава, да я мрази. Ако я мразеше, нямаше да и обръща внимание.

Света е разделен от грешни дилеми. Правени са нарочно от политиците, за да държат избирателите на колене, вързани с корабни въжета.

Една такава „дилема“ е Америка или Русия. А той живее на по-доброто от двете места. Отхвърлил е кочината тук. За последното го уважавам, защото аз нямам тази смелост.

Много е спорно дали е смелост или страхливост. За мен по-скоро смелост е да останеш тук и да се опитваш да промениш нещата, а не да отидеш на място, където всичко е уредено и единствено ти остава да работиш (или твориш, ако предпочиташ).

При Джет е по-ясно. Той е пострадал от комунягите. Твърди и му вярвам, че е накърнен включително ментално и морално. Според него (нещо, което не подкрепям) виновни за това са руснаците. Сякаш Маркс е руснак.

Какво точно е пострадал от комунягите? Че са взели земята на дядовците му? Че са изгорили негова леля жива в плевня с още двама младежи? Или че бащата на баща му е убит без вест и кост и той нищо не знае за него?

Не случайно го попитах дали е онази кифла от клипа, на която за всичко са и виновни комунистите, защото разсъждава точно като нея и останалите като нея.

И пак неслучайно му пуснах една графика - да разсъждава над нея. Дали го е направил не знам, надявам се да е разбрал какво му показах с нея.
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 15:30
   Не те ли кефи ?  :o

Не е до това, просто те слага редом до remotexx и jet. Същото първосигнално мислене.

Джет и Ремо никога не псуват. Двамата са пълна противоположност на Спец. Това му е хубавото. Може да сме малко хора във форума, но всеки е уникален и различен.

Кой говори за псуване?! Казал съм „първосигнално мислене“ и толкова.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 14:55
Извинявай, но си глупак…

Всъщност, този Брест-Литовски договор показва отношението на англосаксонците към Русия - нещо, което коментирахме тези дни.

Той е всичко друго, но не е глупак. Всъщност е може би най-интелигентния човек, който познавам. Казвам го с ръка на сърце.

Но поради някаква си, негова причина е избрал да вярва на русофобските безсмислици.

Този договор е добър за Германия и… Русия. Да, руснаците също са облагодетелствани от него.

Значи е глупак, щом е решил да вярва на такива идиотщини.

Или другото, което остава, ако ти повярвам, че е интелигентен, но в този форум хич не личи - че е трол, който нарочно дразни останалите тук, мислейки ги за по-глупави от него. И да - трол, а не флеймър.

39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 12:00
   Не те ли кефи ?  :o

Не е до това, просто те слага редом до remotexx и jet. Същото първосигнално мислене.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 09:20
П.П. Ама нали знаете че има и един друг ...
3 март 1918г. Денят на победата на България - Брест - Литовският мирен договор

Този договор е тежък за Русия, която губи 1 милион кв. км територия и 60 милиона население, задължава се да изплати 6 млн. марки и контрибуции в натура, част от които получава и България

кой каквото си иска него да празнува на трети  [_]3

Извинявай, но си глупак - каква победа на България, която през 1919 г. трябва да подпише Ньойския мирен договор, претърпявайки втора национална катастрофа?!

Казах ти и пак ще ти повторя - обсесията не прощава. Остави ги руснаците да се оправят както могат и гледай какво става тук, ако изобщо те интересува.

Всъщност, този Брест-Литовски договор показва отношението на англосаксонците към Русия - нещо, което коментирахме тези дни.
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 04, 2024, 09:16
Аз пък съм на контра за третата дата. От къде на къде, това, че някакъв проклетник се е самопровъзгасил за цар, ще ми е на мен повод за празник?!? Това си му е личен, негов празник, нещо като втори, рожден ден.

Разсъждаваш първосигнално.

На 3-ти март се възстановява българската държава, която според окончателният берлински договор бива разделена на две части - княжество България, което е васално на Турция и Източна Румелия, която се управлява от генерал-губернатор, назначаван от турския султан.

На 6-ти септември става обединяването на тези две части в княжество България, което все още остава васално на турския султан.

На 22-ри септември, с обявяването на княжеството за царство, се отхвърля васалността на България и тя става независима.

За това аз смятам тези три дати за важни за възстановяването на държавността на България.

Колкото до Фердинанд, честно казано, не се сещам за някоя република в Европа по онова време. Всички републики са били на американския континент. А и не сме били в позиция да избираме. Право да избираме ни беше дадено чак през 1947 г. и се видя какво иска народът.
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 03, 2024, 21:59
Съгласен съм с всички други дати с изкл. на 3ти март тъй като договорът е предварителен т.е. чернова, ама никой не ще да празнува датата на окончателното появяване на картата след преработка и орязване на бая територии там от оная карта... За знамената съм съгласен, те там са много знамена  ;D

Този договор слага началото на съществуването на третата българска държава, колкото и да го наричаш чернова. Факт.
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Трети март! -: Mar 03, 2024, 21:58
Никаква чернова не е бил договорът от 03.03.1878 год. Ако е бил недействителен, е нямало какво да орязват на Берлинския конгрес. И де юре, и де факто.

remotexx е прав този път - Сан Стефанският мирен договор е бил предварителен, което не променя фактът, че с неговото подписване се възстановява България като суверенна държава (макар и с неясно бъдеще) след пет вековна липса от политическата карта на света.

Това е положението.
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 03, 2024, 21:30
Нещо съм се повредил.

Пия три-четтири малки или средно големи и изведнъж спира да ми се пие. Като че са ми дръпнали шалтера и повече и  капка не ми се лизва. От раз. И седя на масата като пън, останалте около мен пият, дори мезят, аз и това не мога, че се издух от какво ли не. Ни хапвам, нито пия, глътвам водичка от време на време и май ги притеснявам с всичко това. Гледат ме странно  :D

Нищо ти няма, не го слушай обсебения, той малко като гладната кокошка го раздава.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 03, 2024, 21:28
Но пак  всички ще се бият на кой да му се падне  ;D

Ти така ли правиш ::)
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 85