Покажи Публикации - tonyboy1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mplayer -: Apr 20, 2005, 10:37
Purvo: nikoga ne bootvai SuSE-to v runlevel 5. Taka shte mojesh po-efektivno da kontrolirash neshtata.
Vtoro: poseti saita na nVIDIA, kudeto ima nai-razlichni driveri za nai-razlichni distributzii.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / vsftpd s ssl -: Apr 19, 2005, 17:40
Sorry bratle, ama na klaviaturata niamam kirilitza '<img'>))
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / vsftpd s ssl -: Apr 19, 2005, 14:34
Zdraveite. Pisha vi po povod problemite, koito imam s vsftpd i opitite mi da go pusna s ssl. Znachi kato instaliram vsftpd-to to se instalira, no bez ssl-support. Zada ima takuv e neobhodimo vsftpd-2.0.3.tar.gz da se razahivira i da se promeni v builddefs.h edna stoinost, sled koeto otnovo da se arhivira do .tar.gz. Dotuk dobre. Sashtinskia problem e, che kogato se opitam da napravia rpm s pomoshtta na rpmbuild mi se suobshtava, che lipsva niakakuv spec-fail v .tar.gz. Sled obstoina proverka edinstvenia spec-fail, koito otkrih beshe readme.spec, ama v nego pishe niakakvi neshta, niamashti nishto obshto s rpm-buildvaneto. Niakoi moje li da okaje pomosht (ili da kaje ako ima drug nachin za puskane na ssl)?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / vsftpd-prava na userite -: Apr 14, 2005, 12:56
Zdraveite. Oburnah tzelia Google, no na vaprosa mi namiram samo edni i sushti neshta. Tova, koeto me interesuva e slednoto. Znachi imame dvama virtualni potrebiteli na vsftpd - user1 i user2, koito sa mapnati kum edin potrebitel "virtual", chiato otorizatzia prez vsftpd se izvurshva ot generirana baza-danni, a ne lokalno (zaradi sigurnostta). Imame sushto taka i direktoria /home/ftpsite s owner virtual.virtual i dve poddirektorii v neia - dir1 i dir2. Vuv vsftpd.conf izpolzuvam vsftpd_user_conf = /etc/vsftpd_users, no za beda chrez tazi optzia se davat prava rekursivno za tzialata /home/ftpsite. A az iskam naprimer user1 da moje da pishe v dir1, a user2 samo da chete ot neia; a v dir2 - user1 i user2 - samo da chetat. Niakoi znae li kak moje da se realizira tova. I molia vi, ne mi davaite saveti da tursia v Google, shtoto mi idva da se izdraifam ot nego.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Dve ISP - avtomatichno prevkliuchvane? -: Mar 29, 2005, 13:36
Agent Smith moje da ima niakakvi pretentzii, ako sum se oburnal lichno kum nego i sum mu pisal na latinitza.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Dve ISP - avtomatichno prevkliuchvane? -: Mar 28, 2005, 13:34
Imam slednia vapros: Moje li na routera ni kato se sloji oshte edna lan-karta (za backup ISP) taka da se napraviat neshtata, che kato niama link na osnovnia ISP avtomatichno da se prevkliuchva na backup ISP-kartata sus vsichkite mu nastroiki - DNS, Postfix Firewall i t.n. T.e. bez da se nalaga da ruchkam dori i skriptove?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Pitane vuv vruzka s hosting -: Mar 25, 2005, 14:11
Zdraveite spetzove. Vuv firmata, v koiato rabotia shefovete iskat da imame backup-ISP, toest kato se skape vruzkata s nastoiashtia ni ISP da prevkliuchime na backup-ISP. No problema e v tova, che na http://www.nash'ta_firma.com otgovaria IP-to na segashnia ISP shtoto stranitzata e hostnata na nashia server, imame si i DNS-server. Ta eto i sushtinata na vuprosa: Moje li da se napraviat neshtata taka, che na nasheto hostname da otgovariat dve IP-ta?
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problem s ssh -: Mar 15, 2005, 12:31
Blagodaria Vi za suvetite. Sled kato se pribera ot rabota shte probvam napisanoto ot vas.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problem s ssh -: Mar 15, 2005, 09:31
Zdraveite eskperti, pishe vi edin lamer! Bih iskal da spodelia s vas edin problem s ssh na moiata mashina, koiato e sus SuSE 9.1. Ta znachi... instalirah si linux-a i pochnah da go konfiguriram, no pri konfiguriraneto na ssh kakvo ne sum napravil taka i ne razbrah (a uj vsichko v sshd_config e biju), no ne moga da vlizam ot moeto PC po ssh. Kato vlizam s PUTTY se poiaviava "login:", no kato napisha user i password mi dava "access denied". A sum razreshil root login v sshd_config. Konsultirah se s edin priatel, koito za razlika ot men e advanced user, no i toi beshe bezpomoshten. Mislihme, che e firewall-a, no ne se okaza vinoven toi. Niakoi ima li ideia kade da chovurkam za da pusna toia ssh?
Страници: [1]