Покажи Публикации - tech_noir
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3]
31  Нетехнически теми / Коментар / Windows е необходим и за "Електронно банкиране" -: Nov 05, 2005, 20:02
Postbank -
"О, няма проблем, само трябва да позвате същата машина, операционна система и браузър, с която сте се логнали първоначално. За да се логнете първоначално трябва да имате Windows2000 или XP и Internet Exlorer с версия поне 6"

Сега си имам малко сладко сертификатче в USB-то на колана.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Защо има забавяне при избор на wallpaper в XP -: Nov 05, 2005, 19:45
Мдам, така си е. Основата не е мръсдднала, и BMP му е native. Не за друго, ми щото не съдържа сложни данни като компресия и прочие, то за това си е и съкращение от bitmap. След намси колко версии с хиляди "подобрения" и фичъри, соновата си остава абсолчютно като при версиите, които отдавна не потдържат, щото били остарели. Самато операционна ситема не се справя със хиперсложни сложни файлове като JPG, PNG, GIF и прочие модерни гъзариики. Всичко е просто допълнения и пачове върху старото бъгаво ядро.
Всъщност от там са им и проблемите с бъговете, системните изискваня и дупките - цялата работа мяза на купчина парцалки, съшивани от различни хора, а коради текучеството, никой не знае първоначалните долу какво и защо са, съотвено не барат. Кърпят кръпките, после пак отгоре и така цикъл. Как да не се удвояват минималните изисквания към системата със всяка нова версия...
33  Хумор, сатира и забава / Хумор / Дискриминация в БигБрадър! -: Nov 05, 2005, 19:37
Цитат (Lord_Bad @ Окт. 12 2005,14:15)
Аз работех в в фирмата, която прави стрийминга на Биг Брадър. Мога да ви уверя че пичовете там са големи асове и всичко в Е-Кард се разработва под FreeBSD. За стрийминга обаче беше преценено че едва ли много Линукс юзъри ще седнат да гледат нещо като Биг Брадър и сложиха един embedded windows media player, a който е с линукс винаги може да си пейстне url-то в мплаъер - поне по мое време така си вървеше ок, друг е въпроса че звука и видео бяха wma и wmv, които не се обичат много с мплейър май...

Да бе да.
Искаш ли - намираш начин http://www.start.bg/trioto/ верно пак направено комерсиално, ама поне го турнах във Flash за да минимализирам ограниченията. Иначе пак си е Strem видеото (то не че има особен смисъл да е такова, ама нали съм дебела глава...).


Иначе аз съм така с банката ми (айде да не я споменавам). За да извършвам каквито еи да било финансови операции от къщи (да съм свободен и независим блаблабла) след няколко опита със сертификатите съпорта бяха така добри да миобяснят по телефона че електронното банкиране било суперсъвместимо и универсално, стига да ползваш IE над определена версия и Windows 2000 или XP  ':crazy:'
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ubuntu 5.10 -: Oct 24, 2005, 19:39
Абе аз сега съм със 5.04 и съм си щастлив с него. Естествено ъпдейтвам всичко редовно.

Има ли разумна причина да го заменям с 5.10, и ако да - има ли начин да си запазя конфигурацията и нстройките (т.е. не искам да форматирам, слагам допълнителен софт наново и настройвам)?
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 5.04 Първи Старт -: Jul 26, 2005, 02:15
Чел съм го ;-) супер е. Просто исках да съм сигурен че е актуално в случая (така де да не са решили тайничко да махнат потдръжката). Пък версииката си е съвсем топличка (или поне беше де, докато се намотам DVD-то изстина)

Работи :-) сега съм с него от ДВД-то и си виждам файловете. Напътствията са идеални.  '<img'>
36  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 5.04 Първи Старт -: Jul 24, 2005, 18:39
Абе, сега съм със SuSE, исках да мигрирам към Debian, но ми правяше проблеми с монитора. Бях пробвал със старо Ubuntu live CD. Без видео драйвер си вървеше нормално като за проба.

Та.. решен да мигрирам към Ubuntu си дръпнах 5.04 на DVD. Подкарах го Live за проба , обаче не вийдам никакви хардове (при ровене казва че са power=0 - а със старото live си ги четях и пишех нормално). Проблема ми е че за работа основно ползвам Windows, и ми е важно и под Ubuntu да си виждам NTFS дяловете.

Ако затрия Suse и си сложа нормално Ubuntu-то ще мога ли да си го монтирам? Имате ли идея?
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Divx, Xvid filmi sas subs na bg pod Suse 9.3 -: May 11, 2005, 13:28
... и шрифт за нея.
(от сайта на плейара)
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / SuSe 9.3 -: May 11, 2005, 13:25
Аз съм със СуСЕ 9.3 (поради простата причина че ми разпозна монитора, с което няколко Дебиан-а не сесправиха).
Съвсем приличнос си работи.
В началото наистина беше ужасяващо бавен, след около 2 седмици работа ускори значително (не знам дали заради поредния упдеит или друга причина, нищо не съм пренастройвал лично откъм операционна система).

Е има още дразнещи бъгове. Ако вклучиш Конкуерър като браузур, после Файрфокс-а отказва да тръгне до следващия рестарт.
Страници: 1 2 [3]